REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Sausio 4 d. 10:08

Sveikuoliško mėsainio receptas pagal virtuvės šefą Liną Jablonską (FOTO)

Vilnius

Viktorija ValčiukaitėŠaltinis: Etaplius.lt


25228

Virtuvės šefas Linas Jablonskas skaičiuoja, kad prireikė net 8 metų, kol mėsainis Lietuvoje atsikratė greitojo maisto etiketės ir tapo prestižiniu patiekalu. Šiandien mėsainiai gaminami iš įvairiausių ingredientų, yra pačių įvairiausių skonių ir formų. Daugėja ir naujų interpretacijų, pavyzdžiui, mėsos paplotėlį pakeičia pagamintas iš daržovių (daržovainis). Profesionalaus šefo nuomone, iš daržovių paruoštas patiekalas gali būti lygiai toks pats skanus kaip ir iš mėsos, o puikiu daržovainio skoniu leis įsitikinti jo siūlomas išbandyti suvožtinio receptas.


Foto galerija:

virtuves-sefas-linas-jablosnkas-1.jpg
virtuves-sefas-linas-jablosnkas-2.jpg
virtuves-sefas-linas-jablosnkas-3.jpg
virtuves-sefas-linas-jablosnkas-4.jpg

L. Jablonskas teigia, kad sveikas maistas jam yra prioritetas, jis pats vadovaujasi sveikos gyvensenos principais. Kelis jų rekomenduoja ir mėsainių gerbėjams: „Nepersivalgyti; valgyti daugiau mažiau vienodu laiku ir niekada nevalgyti vėlai vakare; maisto neužsigerti gazuotu ar alkoholiniu gėrimu; daug judėti ir reguliuoti mitybos racioną. Pavyzdžiui, nevalgyti vien mėsos. Žinoma, nereikia kažko drastiškai atsisakyti – tiesiog tinkamai subalansuoti.“

Virtuvės šefas džiaugiasi, kad šiuo metu savo racione gerokai sumažino suvartojamos mėsos kiekį. Tai padėjo jam sukurti vieno SPA restorano vegetarišką meniu bei atrasti mėsainio paplotėlio alternatyvą vegetarams – daržovainį: „Vegetariškus patiekalus gaminu dažnai ir ne tik todėl, kad dirbu restorane. Pamažu dingsta įsivaizdavimas, jog vegetariškas maistas – tai tik salotos ir riešutai. Labai džiaugiuosi galėdamas pristatyti suvožtinio receptą, nes gaminant šį patiekalą nėra ribų, ką dėti į vidų. Kiekvienas renkamės pagal savo skonį ir atsiranda vis daugiau alternatyvų valgantiems mažiau ar visai atsisakantiems mėsos.“

L. Jablonskas kviečia įsitikinti, kad vegetariški mėsainiai gali būti skanūs bei maistingi, ir išmėginti savo jėgas virtuvėje kartu su „VegBurger“ daržovainiu. Šefas pristato suvožtinio receptą.

Jums reikės:

1 sviestinės bandelės (galima rinktis ir kitokią mėgstamą)

20 g žaliojo pesto padažo

1 „VegBurger“ burokėlių daržovainio

20 g salotų lapų (labiausiai dera gražgarstės, špinatų ar burokėlių lapeliai)

30 g kriaušės (labiausiai tinka sultinga)

30 g avokado

Gaminimas:

1. Bandelę perpjauti pusiau ir paskrudinti vidines puses ant sausos, įkaitusios keptuvės.

2. Paskrudintas bandelės puses patepti pesto padažu.

3. Ant apatinės bandelės dalies sudėti šaltu vandeniu nuplautus salotų lapus, griežinėliais pjaustytą kriaušę ir avokadą.

4. Burokėlių daržovainį pakepti 2 minutes ant sviesto, kol švelniai apskrus, ir uždėti ant salotų lapų, kriaušės bei avokado. Taip pat galima rinktis sveikesnį variantą ir daržovainį kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–45 s. Orkaitė turi būti visiškai įkaitusi, kad daržovainis nedžiūtų, bet iškart apskrustų.

5. Ant viršaus uždėti antrą bandelės pusę ir švelniai paspausti, kad sudėti ingredientai neiškristų ir būtų vientisas patogiai valgomas patiekalas.

Kad rezultatas būtų pats skaniausias, L. Jablonskas pataria: rinktis tik šviežias daržoves, tinkamai paskrudinti bandelę ir išsirinkti „teisingą“ padažą.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA