REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2017 m. Gruodžio 24 d. 13:04

Suvalkietiški skryliai su aguonomis

Marijampolė

Birutė MontvilienėŠaltinis: Etaplius.lt


24386

Tai Suvalkijoje daug kam žinomas ir mėgstamas Kūčių patiekalas.

Skryliams su aguonomis gaminti paruošiama tešla (3 stiklinės miltų, 1 stiklinė vandens, 1 kiaušinis ir truputis druskos). Tešla suminkoma, iškočiojama, supjaustoma (rombais). Juos dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 10 min.

Aguonos išmirkomos, sumalamos, sumaišomos su cukrumi ir supilamos į puodą, kuriame virė skryliai. Išmaišoma ir – skanaus! Cukraus ir aguonų dėkime tiek, kiek mėgsta šeimos nariai.

Patiekalas valgomas atvėsintas.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA