Sūrūs keksiukai - užkandis pagal madingą „low waste“ filosofiją

Alytus
Irma Gud Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Namuose ir toliau low waste arba sąmoningo vartojimo tema. Nuo pyrago liko 3 baltymai, šaldytuve liūdėjo pusė pakelio grūdėtos varškės, tad kilo idėja iškepti sūrius keksiukus, kaip užkandį prieš pietus.

Jiems naudojau:

3 baltymus ir du pilnus kiaušinius;

300 gramų grūdėtos varškės;

1 didelį pomidorą;

Likutį šoninės, dešrytės, dešrelių;

Fermentinio sūrio;

Šaukštą miltų.

Pirmausia išplakiau kiaušinius, įdėjau druskos ir pipirų. Tada sudėjau varškę ir miltus. Gerai išmaišiusi dėjau smulkintą pomidorą ir mėsytės gabaliukus. Galit įdėti ir paprikos.

Masę pyliau į popierines keksiukų formas, bet geriau naudoti silikonines, nes prie popierinių keksai gerokai prikimba.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, tada užtarkuojam sūrio ir pakepam dar apie 7 minutes.

Skanaus!