Super naudinga prieskonių atmintinė: ką kur dėti

Vilnius
pixabay.com nuotr.
Reporteris Lina Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Sužinokite, kokiais prieskoniais geriausia paskaninti tam tikrus produktus.

1. Mėsai: raudonieji, juodieji, kvapieji pipirai arba gvazdikėliai, mairūnai, čiobreliai, kmynai, ciberžolės, svogūnai, raudonėliai.

2. Vištai: čiobreliai, mairūnai, rozmarinai, šalavijai, bazilikai.

3. Žuviai: lauro lapai, baltieji pipirai, imbieras, kvapieji pipirai, svogūnai, kalendros, aitrieji pipirai, garstyčios, krapai, čiobreliai.

4. Griliui: raudonieji pipirai, kvapieji pipirai, kardamonas, čiobreliai, mairūnai, muskatas, kmynai, imbieras, aitrieji pipirai. Žvėrienai: čiobreliai, paprastieji raudonėliai, kvapieji pipirai, raudonieji pipirai, kadagiai.

5. Ragu: raudonieji pipirai, imbieras, ciberžolės, kalendros, garstyčios, kardamonas, kmynai, juodieji pipirai, kvapieji pipirai, muskatas, gvazdikėliai.

6. Kopūstams: kalendros, pankoliai, kuminas, juodųjų garstyčių sėklos.

7. Bulvėms: kalendros, ciberžolės, kvapiosios ferulos.

8. Pupelėms: kuminas, kvapiosios ferulos, imbieras, pipirai, levandų mėtos ir kalendros.

9. Marinatams: lauro lapai, kadagiai (uogų deda į marinatus ruošiant žvėrieną ir žuvį), krapų su pumpurais, žiedais arba sėklomis šakelės.

10. Vaisiams, sultims, kompotams: cinamonas, gvazdikėliai, imbieras, anyžius, kardamonas.

11. Paštetams: baltieji pipirai, cinamonas, imbieras, lauro lapai, gvazdikėliai, anyžius, kardamonas.

12. Apkepams: gvazdikėliai, cinamonas, anyžius, imbieras, kardamonas, kvapieji pipirai, apelsinų žievelė, anyžinės ožiažolės, sezamai, aguonos, vanilė.

13. Karštam pienui: cinamonas, kardamonas, šafranas.

vmarkus.lt