Angle down Atgal

Šokoladinis cukinijų pyragas patiks net nemėgstančiam cukinijų

Cukinijų derlius jau prasidėjo. Man anyta atvežė pirmųjų cukinijų, bet vyras iš karto purtosi. Troškiniams – ne, blynams – ne. Nemėgsta jis cukinijų. Tai aš jį apgavau! Šokoladinis cukinijų pyragas taip patiko, kad gal ir prisijaukins šitą daržovę.

Jums reikės:

  • 350 gramų tarkuotų cukinijų;
  • 4 kiaušinių;
  • 200 gramų cukraus;
  • 200 gramų miltų;
  • 100 gramų smulkintų riešutų;
  • pusė stiklinės aliejaus;
  • 3 šaukštų kakavos;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelio cinamono;
  • 1 žiupsnelio druskos.

Cukiniją nuskutu ir sutarkuoju per burokinę tarką. Jei ji labai vandeninga, reikės truputį nuspausti skystį. Išplaku kiaušinius su cukrumi, pilu aliejų ir gerai išmaišau. Dedu nuspaustą cukiniją, beriu smulkintus graikinius riešutus. Riešutai nėra būtini, bet man taip skaniau.

Tada beriu miltus, kepimo miltelius, druską, kakavą bei cinamoną. Dar kartą gerai išmaišau.

Jei norite sveikesnio varianto – dėkite speltos miltus arba be gliuteno. Cukrų galite keisti ruduoju cukrumi ar saldikliu. Aš kartais vietoj cukraus ir kakavos dedu saldžių šokoladinių proteino miltelių, skirtų kokteiliams.

Jei jūsų kepimo forma skardinė – patepkite sviestu arba paklokite kepimo popieriumi. Aš kepiau silikoninėje formoje, tai papildomai daryti nieko nereikia.

Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių.

Visiškai atvėsusį pyragą išimu iš formos ir apipilu tirpintu juoduoju šokoladu, bet galima to ir nedaryti. Sulaukę gausaus cukinijų derliaus būtinai išbandykite šį receptą. Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite