Angle down Atgal

Šio sezono naujiena – bulvių šašlykai

Šašlykai iš bulvių pagaminami greičiau nei iš mėsos. Ir suvalgomi greičiau. Jų nereikia marinuoti. Idealus receptas poilsio gamtoje mėgėjams.

Reikės:

1 kg mažų (šviežių) bulvių,

300 g sūdytų lašinių,

druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimo būdas

Gerai nuplaukite bulves. Skusti nereikia. Išpjaustykite juodas dėmeles. Dviejuose šonuose nupjaukite bulvės galiukus, kad geriau priglustų lašiniai.

Lašinius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Jų turi būti šiek tiek daugiau nei bulvių.

Bulvių šašlykai © Socialiniai tinklai
Bulvių šašlykai © Socialiniai tinklai

Pabarstykite nupjautus bulvių galus druska. Suverkite ant iešmų pakaitomis bulves ir lašinius, galuose turi būti lašiniai.

Kiekvieną bulvę įpjaukite beveik iki iešmo kas 5–6 mm. Apverskite iešmą ir įpjaukite bulves iš kitos pusės.

Įtrinkite įpjautas bulves druska ir pipirais.

Bulvių šašlykai © Socialiniai tinklai
Bulvių šašlykai © Socialiniai tinklai

Kepkite šašlykus ant žarijų nuolat vartydami apie 15–20 minučių. Patikrinkite įsmeigdami peiliu, ar tikrai bulvės iškepusios.

Vietoj sūdytų lašinių galima naudoti rūkytus. Pastarieji suteiks malonų aromatą, tačiau su sūdytais lašiniais bulvės bus sultingesnės.

Skanaus!

Bulvių šašlykai © Socialiniai tinklai
Bulvių šašlykai © Socialiniai tinklai
comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite