Angle down Atgal

Šiluma kviečia į lauką: savaitgalį mėgaukitės jautiena ir baklažanais

Visą vasarą negalėjome pasidžiaugti karštais orais, o dabar šiluma ruošiasi atidundėti su trenksmu, tad namuose tikrai neliks nei vienas. Kai labai šilta, nesinori nei sunkiai virškinamų šašlykų, nei sumuštinių ar troškinių, bet dūmo kvapo ir čirškančio maisto savaitgalį tikrai reikia!

Tiems, kurie negali ištverti be mėsos, siūlau pasigaminti jautienos kepsnius, o „lengvesnio“ maisto mėgėjams puikiai tiks baklažanai, kepti ant grotelių.

Sultingiems jautienos kepsniams reikės:

- 1 kg jautienos filė;

- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;

- 5 šaukštų citrinų sulčių;

- 1 šaukštelio druskos;

- 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų;

- 1 šaukštelio medaus;

- 1 česnako skiltelės;

- 50 g sviesto;

- 1 aitriosios paprikos;

- saujelės mėgiamų žalumynų.

Kepsnių dydžio gabalėliais supjaustytą jautieną įtrinu druska ir pipirais. Kol mėsa įsigeria pagrindinius prieskonius, pagaminu marinatą. Sumaišau citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Aplieju juo kepsnius. Palaikykite kelias valandas, o dar geriau – per naktį. Tada mėsa bus minkšta ir sultinga.

Ant grotelių kepu kepsnius iš abiejų pusių. Baigiant kepti, ant kiekvieno kepsnio uždedu po gabalėlį sviesto, pabarstau žalumynais ir smulkinta aitria paprika.

Tobuliems baklažanų kepsniams reikės:

- 4 vidutinio dydžio baklažanų;

- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

- druskos;

- 400 g fetos sūrio;

- 200 g varškės sūrio;

- 100 g lydyto sūrelio;

- 3 šaukštų juodųjų alyvuogių be kauliukų.

Baklažanus išilgai supjaustau maždaug 1 cm storio juostelėmis. Jas pabarstau druska, o po 15 min. nuplaunu išsiskyrusias sultis.

Juosteles kruopščiai nusausinu, patepu aliejumi ir dedu ant grotelių (groteles taip pat galite patepti aliejumi). Ant vidutinio karštumo žarijų kiekvieną pusę kepu po 5 min.

Leiskite baklažanus kepti grilio asistentams, o pati tuo metu pasiruoškite padažą. Visų trijų rūšių sūrį ištrinkite iki vientisos masės, sudėkite supjaustytas alyvuoges ir sumaišykite. Apskrudę ir dūmų kvapo prisisotinę baklažanai su šiuo padažu sukurs tikrai tobulą derinį!

Karšto ir skanaus savaitgalio!

Lija

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite