Angle down Atgal

Šeštadienio pusryčiams - sumuštinis su sveikuolišku kalakutienos maltinuku

Ar apgalvojate, ką gaminsite savaitgalio pusryčiams? Jei ne, galite pasinaudoti šia idėja ir pasigaminti traškius sumuštinius su sveikuoliškais kalakutienos maltiniais.

Jums reikės:

400 gramų maltos kalakutienos (rinkausi liesą, sveikuolišką);

panini bandelių (tiek, kiek norėsite sumuštinių);

pomidoro;

iceberg salotos;

čederio sūrio lapelių;

100 gramų smulkintų sėlenų;

kiaušinio;

pipirų ir druskos;

garstyčių arba neriebaus majonezo šaukštelio;

sultenių.

Pirmiausia išsikepkite maltinukus. Faršą sumaišykite su sėlenomis, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais. Sėlenas renkuosi dėl jų naudingų savybių, nes juk skaidulos visada geriau nei niekuo nenaudingi manai.

Suformuoju kotletukus ir juos apkepu iš abiejų pusių. Baigiant kepti ant vienos pusės uždedu čederio sūrio lapelį ir jį išlydau (visada perku "light" sūrį).

Į keptuvę pilu šiek tiek alyvuogių aliejaus su žolelėmis ir paskrudinu panini duoneles iš abiejų pusių. Duoneles perpjaunu, ant vienų tepu šiek tiek majonezo, ant kitų - garstyčių. Galima aptepti ir lydytu sūreliu ar kremine varške. Dedu salotų lapų, sultenių, pomidoro griežinėlių, tuomet "patupdau" maltinukus ir, kol sūris dar šiltas, užvožiu kita panini duonelės puse. Šiek tiek paspaudžiu ranka, kad sumuštinis "sukibtų".

Štai - sumuštiniai baigti, belieka mėgautis tingiu savaitgalio rytu su gardžiu maistu ir kavos puodeliu. Skanaus ir gero savaitgalio!

Virtuvės princesė

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite