Angle down Atgal

Kelmės PRC konditeriai sėkmingai pasirodė respublikiniame konkurse

Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras organizavo nacionalinį konditerių profesinio meistriškumo konkursą „Tau, mano mamyte“. Savo profesinius sugebėjimus parodė net 27 mokiniai iš skirtingų Lietuvos profesinio mokymo įstaigų. Vertinimo komisijos pirmininkė Jolanta Valaikienė prasitarė, jog džiugu matyti, kad ir tokiu ypatingu metu nestokojama iniciatyvų organizuojant tokius konkursus, kuriuose savo sugebėjimus gali parodyti šios profesijos mokiniai.

Konkurso dalyviai konkursinius gaminius iš trapios tešlos, fotografuojant visą technologinę eigą, turėjo pagaminti iš anksto savo mokyklose, o jau užbaigtus konditerijos gaminius pristatyti į Kauno maisto pramonės ir prekybos centrą komisijai.

Konkurse dalyvavo net trys VšĮ Kelmės PRC konditerijos specialybės mokinės: Lina Ralytė, Danguolė Jurkutė, Milda Čekanauskienė. Mokinės parengė gaminius pagal naujas technologijas: kreminių šaldytų pusgaminių iš trapios tešlos surinkimas, panaudojant naujos kartos „Veidrodinę“, „Veliūrą“ ir „Gurmė“ glazūras. Kremai gaminti iš pistacijų putėsių, šokoladinio ganašo, papuošimui naudoti vaisiniai „konfitai,” šokoladas, biskvitas „kempinė“, valgomi aukso lakšteliai ir purškiamas auksas.

Konkursantų gaminius vertino kompetentinga komisija.

VšĮ Kelmės PRC mokinė Lina Ralytė už pagamintą tortą su migdolų kremu buvo apdovanota 2- osios vietos diplomu, Mildos Čekanauskienės desertas „Fantazija“ pelnė specialųjį prizą, o Danguolės Jurkutės gamintas pyragaitis „Serbentėlė“ liko ketvirtas.

Mokines profesiniam konkursui parengė profesijos mokytoja D. Pranaitienė.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite