Angle down Atgal

Savaitgalio rytai turi prasidėti skaniai ir spalvingai

Man pusryčiai yra labai svarbi dienos dalis, lemianti net mano nuotaiką. Todėl jei jau spėju juos pavalgyti, renkuosi gražų, spalvingą ir sveiką variantą. Savaitgaliais mūsų virtuvėje karaliauja patiekalai iš kiaušinių. Dažniausiai – naminių.

Šį kartą rekomenduoju jums pasigaminti kitokį omletą. Išlietas per visą keptuvę, padengtas mėsos gabalėliais, sūriu, brokoliais. Pasakoju jums ir jau dabar laukiu savaitgalio ryto!

Kitokiam omletui reikės:

- 3 kiaušinių;

- vištienos file ar bet kokio kumpelio;

- špinatų;

- brokolio;

- fetos ar fermentinio tarkuoto sūrio;

- prieskonių ir žolelių.

Įkaitinu sausą keptuvę (renkuosi mažesnę, 20 cm skersmens, kad puikiai pavyktų pagaminti 1 porciją). Įmušu tris kiaušinius taip, kad jų baltymai pasklistų po keptuvę, o tryniai liktų nepažeisti. Kai omleto apačia gerokai sutvirtėja, beriu prieskonius (druską ir pipirus), krapus, vištienos file juosteles, brokolio gabalėlius. Jiems pašilus, užberiu ir tarkuotą sūrį. Dabar galima elgtis dvejopai – uždėti špinatų ir dėti keptuvę į orkaitę, kad omleto nereikėtų apversti, arba tiesiog gražiai perlenkti šį didžiulį blyną.

Dažniausiai aš omletą perlenkiu ir dar iš abiejų pusių šiek tiek pakepinu. Omletą galima gardinti padažais, papuošti žalumynais arba prie jo pasigaminti salotų.

Maistas lengvas, tačiau sotus, o lėkštėje atrodo gražiai. Ko daugiau reikia tingiems ir ilgiems savaitgalio rytams?

Pasimėgaukite ir jūs laiku sau ir pradėkite dieną tinkamai. Skanios dienos!

Lija

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite