Savaitgalio receptas: prancūzo „pusbroliai“ – kepti sumuštiniai su kalakutiena ir sūriu

Šiauliai
Andrius Tverijonas Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Šie sumuštiniai yra klasikinio garsaus prancūziško sumuštinio „Croque Monsieur“ versija. Jie puikiai tiks pusryčiams su kava ir laikraščiu. Paprastai Montekristo sumuštiniai gaminami su virtu kumpiu ar virta kalakuto krūtinėle, bet galima vietoje kalakuto naudoti vištieną ar kitą mėgstamą mėsą. Į sumuštinį galite dėti ementalį, griujerą, čederį ar kitokį sūrį, svarbiausia, kad jis lydytųsi.

Jums reikės:

- 4 riekių keturkampės baltos duonos;

- 3 kiaušinių;

- 50 ml pieno;

- druskos, pipirų;

- keptos kalakuto krūtinėlės, supjaustytos plonais griežinėliais;

- kumpio, supjaustyto plonais griežinėliais;

- sūrio, supjaustyto plonomis riekelėmis;

- grūdėtų garstyčių;

- majonezo;

- sviesto.

Ant kiekvienos riekės užtepkite po truputėlį sviesto. Uždėkite kumpį ir patepkite jį grūdėtomis garstyčiomis. Ant viršaus dėkite riekę sūrio ir patepkite majonezu.

Uždėkite kalakutieną ir užvožkite sviestu patepta riekele duonos. Sumuštinį apvoliokite kiaušinių ir pieno plakiniu.

Kepkite keptuvėje ant sviesto, kol abi pusės apskrus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kad sūris spėtų išsilydyti. Perpjaukite duonos keturkampį įstrižai, kad gautųsi trikampiai. Prieš patiekiant, galite sumuštinį padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.

Lija