REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Vasario 17 d. 11:01

Savaitgalio receptas – kepti sumuštiniai su kalakutiena ir sūriu

Vilnius

Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt


29371

Šie sumuštiniai yra klasikinio garsaus prancūziško sumuštinio croque monsieur versija. Jie puikiai tiks pusryčiams su kava ir laikraščiu. Paprastai Montekristo sumuštiniai gaminami su virtu kumpiu ar virta kalakuto krūtinėle, bet galima vietoje kalakuto naudoti vištieną ar kitą mėgstamą mėsą. Į sumuštinį galite dėti Ementalį, Gruyere, Cheddar ar kitokį sūrį, svarbiausia, kad jis lydytųsi.

Ingredientai

* 4 riekių keturkampės baltos duonos
* 3 kiaušinių
* 50 ml pieno
* druskos, pipirų
* keptos kalakuto krūtinėlės, supjaustytos plonais griežinėliais
* kumpio, supjaustyto plonais griežinėliais
* sūrio, supjaustyto plonom riekelėm
* grūdėtų garstyčių
* majonezo
* sviesto

Paruošimo būdas

  • Ant kiekvienos riekės užtepkite po truputėlį sviesto. Uždėkite kumpį ir patepkite jį grūdėtom garstyčiom. Ant viršaus dėkite riekę sūrio ir patepkite majonezu.
  • Uždėkite kalakutieną ir užvožkite sviestu patepta riekele duonos.
  • l Sumuštinį apvoliokite kiaušinių ir pieno plakinyje.
  • l Kepkite keptuvėje ant sviesto, kol abi pusės apskrus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kad sūris spėtų išsilydyti.
  • Perpjaukite duonos keturkampį įstrižai, kad gautųsi trikampiai. Prieš patiekiant galite sumuštinį padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.


REDAKCIJA REKOMENDUOJA