Savaitgalio desertas – šokoladiniai keksiukai

Vilnius
flickr.com nuotr.
Budintis Budėtojas Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Artėjant didžiausiai metų šventei – Kalėdoms, ko gero, visi pradedame svarstyti apie tai, kaip norėtume nudžiuginti savo artimuosius bei draugus, kokias dovanas jiems įteiksime. Ne paslaptis, jog visada maloniau gauti tokią dovaną, kuri buvo pagaminta, padaryta, o ne pirkta parduotuvėje. Jeigu mėgstate suktis virtuvėje ir Jums nėra svetimas maisto gaminimas, tuomet šis receptas būtent Jums. Tikiuosi, jog šie keksiukai bus puiki dovana Jūsų šeimos nariui ar artimam draugui!

Ingredientai:

  • 1 uncija (28 g) nesaldinto šokolado

  • ¼ puodelis sviesto, minkštinto

  • ½ puodelio cukraus

  • 1/3 puodelio rudojo cukraus

  • 2 kiaušiniai

  • 1 puodelis miltų

  • ½ a. š. sodos

  • ¼ a. š. kepimo miltelių

  • ¼ a. š. druskos

  • 3 v. š. nesaldintos kakavos

  • ½ puodelio pasukų

  • ½ a. š. vanilės

Gaminimo eiga:

Pagal instrukciją pakuotėje ištirpinkite nesaldintą šokoladą mikrobangų krosnyje; leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

Sumaišykite sviestą, cukrų ir rudąjį cukrų iki kreminės masės. Pridėkite kiaušinius po vieną, po kiekvieno papildymo gerai suplakite. Aušintu šokoladu viską sumaišykite.

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir kakavą. Kitame dubenyje maišykite pasukas ir vanilę.

Į ketvirtį miltų mišinio įpilkite kiaušinių ir cukraus mišinį ir sumaišykite. Sudėkite vieną trečdalį pasukų ir vanilės mišinio. Tada pridėkite miltų ir pasukų ir viską užbaikite įdėdami miltus. Negalima gudrauti ir visko sudėti vienu metu.

Pripildykite kiekvieną keksiuko formelę 2 valgomaisiais šaukštais skystos tešlos mikstūros.

Galite kepti keksiukų keptuvėje apie 10 minučių arba orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių iki tol, kol įkišus dantų krapštuką į keksiuko vidurį, jį ištraukus jis bus švarus.

Iš šios tešlos išeina apie 24 keksiukus.

Skanaus!