Angle down Atgal

Šašlykas iš lašišos

Jei jums jau nusibodo kiaulienos šašlykai ir norite lengvesnio maisto, siūlome išsikepti lašišos vėrinukų.

Reikės:

600 g lašišos filė

druskos

1 citrinų sulčių

reklama

50 g alyvuogių

5 šaukštų alyvuogių aliejaus

krapų

Gaminimo būdas

Paruoškite lašišos filė. Supjaustykite ją 2 cm dydžio kubeliais ir pabarstykite druska.

Dubenyje sumaišykite citrinų sultis, alyvuogių aliejų, saujelę smulkiai sukapotų krapų, susmulkintas alyvuoges. Sudėkite į paruoštą marinatą žuvį ir palaikykite pusvalandį.

Suverkite žuvies gabalėlius ant iešmelių (galima sudėti ant aliejumi pateptų kepimo grotelių). Iešmelius su lašiša arba kepimo groteles dėkite į orkaitę. Apačioje padėkite skardą su vandeniu. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Per tą laiką iešmelius reikės vieną kartą apversti.

Sudėkite lašišą į lėkštes. Papuoškite citrinos griežinėliais, salotų lapais, žalumynais, alyvuogėmis.

Pastaba: taip paruoštą žuvį galima kepti ir ant žarijų.

Skanaus!

Alfa.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite