REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2019 m. Lapkričio 24 d. 14:30

Šaltasis sezonas: 5 produktai, kurie padės sustiprinti imunitetą

Vilnius

Vaiva KasiulynaitėŠaltinis: Etaplius.lt


107320

Šaltasis sezonas atneša mums ne tik negailestingą šilumos ir saulės laukimą, bet ir, deja, daugelį ligų. Vitaminų trūkumas, šaltis, sloga ir žemas laimės hormono lygis yra būdas pasigauti ne tik peršalimą, bet ir ką nors rimtesnio. Kad taip neatsitiktų, laikas sustiprinti imuninę sistemą.

Turbūt vaikystėje ne kartą teko girdėti frazę: „Jei nori būti sveikas, valgyk česnaką“. Tiesą sakant, tai tikrai veikia! Česnaką valgantys žmonės serga rečiau nei jo nevalgantys! Žinoma, rekomenduojame nevalgyti česnako prieš darbą, jei nenori jausti keistų bendradarbių žvilgsnių…

Jei jūsų dienos meniu yra nedaug natūralių maisto produktų, kuriuose gausu vitaminų ir mineralų, jūsų imunitetas tikrai bus silpnas. Nesijaudinkite, viskas gali būti išspręsta gana paprastai. Tiesiog pridėkite šiuos 5 maisto produktus į savo racioną ir šaltasis sezonas pasitiks jus be jokių ligų!

Migdolai

Migdolai yra tikra vitamino E saugykla ir mums jo reikia ne mažiau nei vitamino C. Migdoluose taip pat yra daug geležies ir magnio, kurių reikia moterims, kad jų oda būtų lygi. Vitaminas E kovoja su virškinamojo trakto sutrikimais ir mažina stresą. Migdolai puikus užkandis, bet galite jais paįvairinti salotas ar įsidėti į natūralų jogurtą.

Kiviai

Kiviuose yra daug vitamino C, taip pat folio rūgšties, kuri yra ypač naudinga moterims. Pastaroji, beje, be imuniteto stiprinimo, suteikia ir gražią odą be bėrimų. Kivius galite dėti į žaliuosius kokteilius arba tiesiog valgyti vienus.

Imbieras

Imbieras, atrodo, turi super galią gerklės skausmo malšinimui. Taip pat jis kovoja su bet kokiais organizmo uždegiminiais procesais ir yra naudingas širdies ir kraujagyslių sistemai. Imbierą galite dėti į karštas sriubas, salotas su vištiena ir, žinoma, arbatos (tuomet jis turėtų būti smulkiai tarkuotos ir nepamirškite į arbatą įdėti ir citrinos griežinėlio).

Brokoliai

Brokoliai, be vitaminų, papildo organizmą antioksidantais ir ląsteliena. Jie yra viena iš naudingiausių žalių daržovių, kurioje yra jodo, reikalingo skydliaukės darbui, ir vandens pertekliaus bei toksinų pašalinimui. Valgant brokolius geriausia juos kuo mažiau apdoroti, bet jei vis tiek sugalvojate juos kepti, tada geriau troškinkite arba kepkite folijoje.

Saulėgrąžų sėklos

Saulėgrąžų sėklos yra fosforo, magnio ir vitaminų B6, E, D ir F šaltinis. Jose yra sveikųjų riebalų, kurie tiesiog būtini moterų grožiui ir sveikatai. Saulėgrąžų sėklos palaiko širdies veiklą ir padeda atsikratyti spuogų. Galite valgyti saulėgrąžas vienas, bet labai jomis nepiktnaudžiaukite, geriausia šiek tiek jų įsidėti į salotas.

https://www.zinoti.lt

zinotilt-logo-1.png



REDAKCIJA REKOMENDUOJA