Angle down Atgal

Rusiška šaltsriubė iš giros

Mes turime šaltibarščius, o rusai gamina šaltą sriubą iš giros. Jeigu dar neteko ragauti, galite išbandyti.

Reikės:

1,5 l duonos giros

500 g bulvių

300 g virtos dešros arba kumpio

3 kiaušinių

200 g ridikėlių

1 paprikos

500 g grietinės

300 g agurkų

druskos, pipirų pagal skonį

1 šaukšto garstyčių

1–2 šaukštelių cukraus

įvairių žalumynų (krapų, petražolių, svogūnų laiškų)

Gaminimo būdas

Bulves išvirkite su lupenomis. Kai atvės, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Kietai išvirkite kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius sumaišykite su 1–2 šaukšteliais cukraus, 1 šaukštu garstyčių ir 1 šaukštu grietinės.

Smulkiai supjaustykite žalumynus, pabarstykite druska, sutrinkite šaukšteliu ir atidėkite į šalį.

Supjaustykite dešrą arba kumpį, agurkus, ridikėlius, papriką, kiaušinių baltymus. Viską sumaišykite, užpilkite gira, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Palaikykite šaldytuve.

Ši sriuba valgoma šalta. Supilstę į dubenėlius, įdėkite grietinės ir pabarstykite krapais.

Alfa.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite