REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2017 m. Spalio 7 d. 10:46

Rudens vakarai su draugais: kuo nustebinti?

Vilnius

Andrius TverijonasŠaltinis: Etaplius.lt


16430

Ilgėjant ir vėstant rudens vakarams, namuose norisi jaukumo, šilumos, artimų draugų juoko ir gardaus maisto kvapo. Kuo nustebinti užsukusius svečius? Šį kartą radau labai greitą ir paprastą būdą!

Draugai užklupo netikėtai – už 15 minučių busime. Pagalvojau, jog namuose produktai tik tokie, kad galiu sutepti sumuštinių su kumpiu ir papjaustyti pelėsinio sūrio. O kaip neįdomu! Bet šiuos produktus galima panaudoti ir ypatingam delikatesui. Taigi, kepame pelėsinį sūrį ir skrebučius su šonine.

Draugų vakaro užkandžiams reikės:

- pelėsinio sūrio;

- įvairių žolelių;

- saulėje džiovintų pomidorų;

- alyvuogių aliejaus;

- šoninės arba labai plonai pjaustyto kumpio;

- batono.

Batono riekes supjausčiau juostelėmis ir papurškiau aliejumi (naudoju purškiamą, tačiau galite kiekvieną gabalėlį patepti aliejumi konditeriniu teptuku). Gabalėlius apsukau šoninės juostelėmis ir dėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Pelėsinį sūrį dėjau į troškinių ruošimui tinkantį indą, kurį galima kaitinti orkaitėje. Ant sūrio užbėriau krapų, rozmarino ir keletą susmulkintų, saulėje džiovintų pomidorų gabalėlių. Šį sūrį galima vynioti į foliją, jei indo kepimui namuose neturite.

Batono ir šoninės duetas iškeps per 10 min., o štai sūrį palikite kepti ilgiau. Jam gerai išsilydyti reikės 15–20 min.

Sūrį patiekite tame pačiame inde, kuriame kepėte. Prapjaukite viršų, kuris pasidengęs pelėsine plutele. Sūrio vidus bus visiškai išsilydęs, tad galėsite paruoštus skrebučius su šonine mirkyti į sūrio padažą.

Pažadu, toks skanumynas patiks net ir nemėgstantiems šios rūšies sūrio. Šiltų vakarų draugų apsuptyje!

Lija



REDAKCIJA REKOMENDUOJA