Rudens favoritė – trinta moliūgų sriuba

Vilnius
Irma Bagūnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Nieko nėra geriau, kaip grįžti po darbų į šiltus namus ir mėgautis naminiu maistu. Moliūgų derlius jau subrendo, tad metas pasigaminti trintos moliūgų sriubos.

Žinoma, sriuba nėra labai soti, nes mėsos šį kartą mes nenaudosime, nors ją galima gardinti vištiena. Sriubos recepto didžiausias pliusas tas, kad įpylus šiek tiek mažiau vandens gausite pasakiško skonio moliūgų košę, tinkančią prie mėsos.

Moliūgų sriubai reikės:

300 gramų moliūgo;

2 didelių morkų;

trijų vidutinių bulvių;

čili pipiriuko;

grietinės;

česnako;

krapų;

prieskonių;

sūrio ir lydyto sūrelio;

sultinio kubelio arba natūralaus vištienos sultinio (jis būtų žymiai geriau).

Moliūgą supjaustome didesniais kubeliais, nuskustas morkas – mažesniais ir kepiname keptuvėje su grietine, smulkintu čili pipiru, keletu česnako skiltelių, krapais ir prieskoniais ( druska, pipirais ir kitais mėgiamais prieskoniais). Šios sriubos skonį dar labiau pagerins ir sriubą ryškiai geltonai nuspalvins ciberžolė.

Į puodą pilame keletą litrų vandens arba naudojame turimą sultinį. Jam užvirus beriame kubeliais supjaustytas bulves, pakepintą moliūgą su morkomis. Jei verdame vandenyje – dedame kubelį vištienos sultinio.

Baiginėjant virti dedame šaukštą lydyto sūrelio. Sriubą sutriname trintuvu iki vientisos masės be daržovių gabalėlių. Įpylę į indą, puošiame tarkuotu sūriu, patiekiame su skrebučiu, prancūzišku batonu ar bandele.

Skanaus!