Angle down Atgal

Restorano apžvalga: „Žemaitis“

Lietuviškų patiekalų restoranas „Žemaitis“ įsikūręs centrinėje Šiaulių miesto vietoje. Netoliese Saulės laikrodžio aikštė ir skulptūra „Geležinė lapė“ prie Talkšos ežero, kuri yra įtraukta į Lietuvos rekordų knygą kaip didžiausia gyvūno figūra. „Ranka pasiekiama“ Chaimo Frenkelio vila su nuostabiomis lauko ir vidaus erdvėmis. Nepaisant puikios lokacijos, apsilankius restorane šeštadienio pietų metu lankytojų nėra daug, tad tikiuosi, kad nestokosime aptarnaujančiojo personalo dėmesio.

Kaimiškos trobos stilius
Vos įžengus į restoraną kiek pribloškia plačios erdvės: vestibiulis ir didžiulė restorano erdvė, medinių konstrukcijų pagalba, suskirstyta tarsi į mažyčius senoviškos trobos kambarėlius. Čia ąžuolinės medienos labai daug. Ne tik masyvūs ąžuoliniai stalai ir suoleliai, bet ir lentinės lubos, medinės pertvaros. Kaimišką interjero stilių subtiliai kuria languoti gobeleniniai suolų apmušalai, languotos staltiesėlės. Pribloškianti restorano puošmena – kabantys šiaudiniai sodai virš stalų...Prie restorano interjero puikiai dera tautiniais rūbais pasipuošusios padavėjos. Iki „pilnos laimės“ pasijusti lyg pas gimines žemaičius kaime trūko negarsios liaudiškos muzikos fono. Deja, restorane skambėjo džiazo stiliaus užsienietiška muzika.

Jokių šansų nepersivalgyti
Restorano „Žemaitis“ meniu tikrai labai platus asortimentas įvairiausių patiekalų įvairių skonių mėgėjams. Atskirai išskirti žemaitiški, lietuviški, vegetariški patiekalai. Iš žemaitiškų patiekalų dėmesį patraukia „Šmontalas su karšta bulve su lupena“ (trintos bulvės, grietinė, kefyras, svogūnas, česnakas, prieskoniai). Tai naujas skonis kąstinio mėgėjams. Kiti įdomesni siūlomi patiekalai – „Silkė po kaldra“, „Anties kulšis su žaliųjų žirnelių piure“, „Bulvių kleckiukai su mirkalu“.

Mūsų užsakymas
Užsakytų gėrimų ir patiekalų ilgai laukti nereikia. Morkų sultys – sveikatos šaltinis – puikios, bananinis pieno kokteilis – taip pat. Maloniai nuteikia ir popieriniai šiaudeliai gėrimams vietoj plastikinių. Einama koja kojon su šiuolaikinėmis ekologijos tendencijomis.

​Vienas patiekalas iš vaikiško meniu – čirviniai blyneliai su vyšnių džemu ir vaniliniu grietinėlės kremu – didelių ovacijų nesulaukia, nors patiekiama labai gražiai, papuošta šviežiomis braškėmis. Blynelis nepriekaištingas, tačiau grietinėlės kremas rūgštokas.

​Kitas patiekalas – kalakuto filė su vyšnių padažu – puikus! Kalakutiena karštutėlė, patiekta su vyšnių padažu, neįprastas – tačiau gardus derinys. Kukurūzų košė irgi nekasdieniška. Karštų morkų, žirnelių, šparaginių pupelių, kalafijorų kiekis daržovių mėgėjui tikrai tinkamas. Ir porcija didoka, jau deserto kaip ir nebereikia, tačiau norisi...Užsisakome ledų su uogų pagardais. Ledai nėra naminiai, tačiau skanūs ir patiekiama didžiulė porcija.

Restoranas palieka gerą įspūdį ir svarbiausia – sotumo jausmą ilgam.

Sąskaita: Pieniškas kokteilis 2,50 Eur + morkų sultys 2,50 Eur + kalakuto filė su vyšnių padažu 8,90 Eur + čirviniai blyneliai 3,50 Eur + ledai su uogomis 3,00 Eur. Iš viso: 20,40 Eur.
Aptarnavimas: Malonus personalo aptarnavimas pasitinkant ir išleidžiant, ne per įkyrus pasiteiravimas „Ar nieko netrūksta?“. 5/5.
Interjeras: Kaimiškas stilius, stilinga ir jauki aplinka. Trūksta tokio pat stiliaus muzikino fono. 4/5.
Maistas: Užsakyti patiekalai ir gėrimai nenuvylė nei pateikimu, nei skoniu, nei kaina. Didžiulis patiekalų ir gėrimų pasirinkimas. Visgi, į meniu yra „pakliuvę“ keletas netradicinių patiekalų (krevetės džiūvėsėliuose), daržovės, patiektos prie kalakutienos, galimai buvo užšaldytos ir atšildytos. 4/5.
Bendras vertinimas: 4.3/5.

@Asta Šukienė

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite