REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualu2018 m. Rugpjūčio 15 d. 11:00

Restorano apžvalga: „Vėsuma”

Klaipėda

Meniu.lt Meniu.ltŠaltinis: Etaplius.lt


48000

Dieną, kai nusprendžiau aplankyti Palangoje įsikūrusį restoraną „Vėsuma“, į Lietuvos pajūrį iš tiesų buvo atslinkęs kiek vėsesnis oras. Tarytum, švelniu rankos mostu kvietęs paieškoti naujų, šiurkštaus Šiaurės vėjo neliečiamų vietų. Ir nors šio restorano pavadinimas mintimis leido nuklysti į rudenį, „Vėsumoje“ atradau gražiausiomis spalvomis besiskleidžiančią vasarą.


Foto galerija:

04df490b94246be370157e2b9148845ad53eade6.jpeg
5a9fbf2a56ba6685ab3079ef3b867c8167f5b48a.jpeg
8a553bfb82bc6b8298ef41fdd27b3b9997ec5a75.jpeg
8d7c67155dda15035eea39d2718ec5e0e2270462.jpeg
80c3f16f06180108cf7646c5b9ca16c8a1c6a62d.jpeg
95bea0ae7fb6b73312b94460a7c53d38c640f24a.jpeg
372e9cc5c9566de04576bf24ec8f243d0d464b31.jpeg
686bf7bd5e2b5207b29c648159b5e3f93d89cb80.jpeg
4244acd11e9292dee9db532a461b9abf9be5e913.jpeg
6123366b10288a5c17f08165c3febe941e87db83.jpeg
a0ecd8d4f9dcbafe44a9a3449624ee7bc44fff66.jpeg
ad3e1803afd785ad098ac93a37eb7ae21cec6cd0.jpeg
b45f6df63dfe6cb3dde30c3cd5316da7e87e603d.jpeg
c9682de23ea25472061ba065091ab839333b1e7f.jpeg
ca7f884ae6d470e6538aa00939ee2f54a12a0001.jpeg
d3c2f99077532fb2e092039dc1002602b8ad513f.jpeg
e83ec750e949663b2062a0c5bdff8dfa1684a42d.jpeg
f3f34dd9975e768311664851c8cb8401486c35e0.jpeg
fea39b1af6e936735a303daf186899386c9e9dec.jpeg

„Miesto džiunglėmis“ Palangoje veikiantį restoraną „Vėsuma“ norisi vadinti dėl išskirtinio ir originalaus interjero - atvykus čia jus pasitiks žaliuojanti lauko terasa ir klestintį šiltnamį primenanti įstiklinta restorano erdvė. Joje daugybė vietos gamtos, paprastumo, mielų daiktų išsiilgusiam žvilgsniui paklaidžioti: virš galvų kabantys gėlių vazonėliai ir senus laikus primenantys šviestuvai „Vėsumoje“ kuria itin romantišką, išskirtinę atmosferą.

Vietos restorane iš anksto nerezervavome. Atvykus pietauti supratau, jog to ir nebūtų vertėję daryti – ketvirtadienio popietę čia radome ne vieną laisvą staliuką. Tiesa, turiu paminėti, jog restorano „Vėsuma“ erdvė gana didelė. Pietaujančių žmonių buvo nemažai, tačiau panašu, jog tokiu dienos metu vietos šiame restorane užtektų visiems.

Mus aptarnavusi padavėja atneša restorano meniu. Peržvelgusi „Vėsumoje“ siūlomų patiekalų pavadinimus suprantu, jog tai iš tiesų ramų poilsį gamtoje primenantis namų restoranas. Čia gaminami patiekalai man pasirodė gana paprasti, bet tuo pat metu neišsižadantys restorano vardo. „Vėsumoje“ galėsite paragauti ir lazanijos, ir midijų. Sūrio kamuoliukų, ir čia marinuotų keptų krevečių. Jautienos steiko ir gaivių salotų. Vasarą dar labiau išpopuliarėjančių picų ir klasikinių makaronų patiekalų. Trumpai tariant, visi „Vėsumos“ meniu siūlomi valgiai puikiai balansuoja tarp taip dažnai pasiilgstamo paprastumo ir kiek įmantresnių, gurmaniškų skonių.

Pradžiai užsisakome padavėjos rekomenduotas keptas krevetes ir sūrio kamuoliukus su naminiu majonezu. Paragavusi krevečių akimirksniu pagalvoju, jog mus aptarnavusi mergina nei kiek nemelavo - jos vertos pagiriamųjų žodžių. Sultingos, kvapnios ir labai turtingo skonio. Šio užkandžio porcijos dydis man pasirodė ganėtinai didelis. Tačiau šalia krevečių nebuvo patiekta duona, kurios šiame patiekale aš ir pasigedau. Šviežios baltos duonos riekė būtų puikiai tikusi norint pasimėgauti aromatingo padažo skoniu ir siekiant išlaikyti malonų skonių balansą burnoje.

Antrasis užkandis - sūrio kamuoliukai taip pat įsiminė malonia tekstūra ir skoniu. Šiek tiek nuvylė tik blankus naminio majonezo skonis, tačiau ir be jo šis sūrio užkandis buvo gardus. Ypatingai sužavėjo traški ir trapi sūrio kamuoliukų plutelė ir viduje karštas, švelnios tekstūros sūris. Paragavusi šių užkandžių jau jaučiausi ganėtinai soti, tačiau prieš akis dar laukė pagrindinių patiekalų pasirodymai - grilyje kepta dorada su perliniu kuskusu ir naminė lazanija su jautiena. Šiems patiekalams atkeliavus ant mūsų stalo supratau, jog vietos desertui gali ir nelikti - porcijų dydis ir vėl leido suprasti – alkis po šių pietų mūsų tikrai nekamuos.

Kalbant apie skonį - grilyje kepta dorada man labai patiko. Žuvis buvo minkšta ir neperkepta, puikiai derėjo su perliniu kuskusu bei šviežių daržovių salotomis. Kritikos strėles galėčiau nutaikyti nebent į pateikimą - atsainumo įspūdį kuriantis folijos popierius čia visai netiko. Apskritai, dorados pateikimą keisčiau iš esmės - pradedant solidesne bei sunkesne lėkšte ir baigiant kitokiu garnyro išdėstymu. Mano nuomone, tokios estetiškai atrodančios žuvies nedera „laidoti“ po nemenku kiekiu perlinio kuskuso. Vis dėlto, nepaisant nedidelės netvarkos lėkštėje, šį gardų patiekalą „Vėsumoje“ rekomenduočiau paragauti.

Atvirkščiai nei grilyje kepta dorada, naminė lazanija maloniai nustebino netradiciniu pateikimu. Šį patiekalą patarčiau rinktis tikrai alkaniems. Lazanija su jautiena paliko labai gerą įspūdį. Paragavusi vos vieną kąsnį akimirką nuklydau į praėjusios vasaros atostogas Romoje. Pagrindinėmis natomis čia skambėjo tikri ingredientai, o ne riebūs padažai. Todėl „Vėsumos“ lazaniją mielai užsisakyčiau dar kartą.

Kaip jau ir buvo galima numanyti, vietos desertui, po šių sočių pietų beveik neliko. Tačiau atsispirti tobulam vasaros skanėstui – morenginiam pyragaičiui „Pavlova“ atrodė neįmanoma. Jį paragauti rekomendavo ir mus aptarnavusi padavėja, tačiau po kelių minučių informavo, jog vis dėlto, šie pyragėliai dar neparuošti ir „Vėsumoje“ pasirodys tik po kelių valandų. Ilgai negalvoję nutarėme, jog čia dar tikrai sugrįšime kitą dieną. Ne tik paragauti „Pavlovos“, bet ir pasimėgauti ta žydinčia „Vėsumos“ vasara bei gomurį lepinančiais, namų jaukumą primenančiais patiekalais.

Sąskaita: Keptos krevetės - 7€, sūrio kamuoliukai - 5€, grilyje kepta dorada - 14€, lazanija - 8,5€, dvi taurės balto „Carmelle“ vyno (150ml.) 10€. VISO: 44,50€

Interjeras: 5/5 Restorano „Vėsuma“ erdvė, neabejotinai, viena jaukiausių ir originaliausių Palangoje. Atvykus jus pasitiks žaliuojanti lauko terasa ir klestintį šiltnamį primenanti įstiklinta restorano erdvė. Virš galvų kabantys gėlių vazonėliai ir senus laikus primenantys šviestuvai suteikia restorano aplinkai paprastumą bei jaukumą.

Aptarnavimas: 5/5 Aptarnavimui „Vėsumoje“ priekaištų neturiu. Mus aptarnavusi padavėja buvo ne tik paslaugi ir gerai atliko techninį darbą, bet ir mielai pasidalino maisto rekomendacijomis, supažindino su mus dominančių patiekalų ingredientais ir skoniais.

Maistas: 4/5 „Vėsumoje“ gaminamą maistą pavadinčiau tikru „comfort food“ - šviežia, sotu, paruošta su meile. Vis dėlto, vietos tobulėjimui dar yra - ragaujant keptas krevetes trūko bent vieno gabalėlio šviežios duonos, padėsiančios geriau atsiskleisti patiekalo skoniui ir lengvai sugeriančios aromatingą krevečių padažą. Taip pat keisčiau grilyje keptos dorados pateikimą.

Bendras vertinimas: 5/5



REDAKCIJA REKOMENDUOJA