d
Angle down Atgal

Restorano apžvalga: Skandalas

Kai vieną šeštadienio vakarą keliavome vakarieniauti į neretai legendiniu vadinamą Klaipėdos restoraną „Skandalas“, lauke elegantiškai snigo. Tos didelės, purios, taip lengvai iš dangaus krentančios snaigės buvo tarytum pažadas, jog mūsų laukia jaukus, subtilus ir tikrai gardus vakaras. Patikrinti, ar tai tiesa, buvo be galo smalsu. Ypatingai po tokio ilgo laukimo - staliuką restorane „Skandalas“ rezervuoti pavyko tik po atkaklių, dvi savaites trukusių bandymų.

Draugams užsiminusi apie užsispyrimo reikalaujantį procesą rezervuojant vietas restorane „Skandalas“, sulaukiau įvairių reakcijų - vieni stebėjosi tokiu vietos populiarumu uostamiestyje, kiti buvo nustebinti mano klausimu. Juk tai, pasak jų, legendinis, daug metų Klaipėdoje gyvuojantis, klaipėdiečių pamėgtas ir neseniai po remonto darbų atsinaujinęs restoranas, tad žmonės į šią vietą savaitgaliais plūsta dar didesniais srautais. Žinoma, šiai situacijai įtakos neabejotinai turėjo ir šventinis gruodžio mėnuo, kuomet kalėdiniai vakarėliai ir šventinės vakarienės įgauna dar didesnį pagreitį. Vis dėlto, staliuką dviems šeštadienio vakare gavome ir nekantravome kuo greičiau susipažinti su ta legendine uostamiesčio vieta.

Įėjus į atsinaujinusį restoraną „Skandalas“, nori nenori pastebi solidžias jo patalpas - didelę, į dvi dalis suskirstytą, pilną svečių restorano erdvę ir ja skubiu žingsniu marširuojančius padavėjus. Toks vaizdas kuria tikrai rimtą šios vietos įvaizdį. Solidų jo portretą piešia ir atvira restorano virtuvė, svečius pasitinkanti vos įžengus pro duris. Maloni padavėja mus palydi prie mums skirto staliuko, esančio atskiroje, kiek tylesnėje ir mažesnėje restorano dalyje. Iškart pastebime dailiai paserviruotus stalus, jaukią, ne per ryškią šviesą.

Peržvelgusi „Skandalo“ meniu suprantu, jog tai - europietišką virtuvę reprezentuojantis restoranas. Užkandžių skiltyje - brusketos, „Crostini“, tuno, lašišos ir krevečių tartaras, jautienos bei lašišos karpačio, sūrių rinkinys, karštas tigrinių krevečių užkandis, mažieji kalmariukai su naminiu „Alioli“ padažu. Lengvesnių patiekalų sekcijoje - salotos ir sriubos, alkanesniems - makaronai, ryžių, mėsos, žuvies ir jūros gėrybių patiekalai.

Restorane „Skandalas“ tikrai rasite įvairaus maisto - pipirinį didkepsnį, antienos krūtinėlę, midijas ispaniškame pomidorų padaže, lašišos filė su pistacijomis, „Spaghetti“ makaronus su jūros gėrybėmis, aštrų kokosų rizotą su langustais ir kitus smalsumą keliančių patiekalų pavadinimus. Mano nuomone, restorano valgiaraštis ganėtinai optimalus - pasirinkimą jame turėtų atrasti kiekvienas.

Nusprendžiame išbandyti tailandietišką vištienos ir krevečių sriubą (5€), grybų rizotą (7,5€) ir vištienos "Sautee" su „Tzatziki“ padažu bei tortilija (10€). Desertui pasirenkame padavėjo rekomenduotą sūrio pyragą su karamele ir pistacijų ledais (6€).

Pirmojo patiekalo - tailandietiškos sriubos ilgai laukti nereikėjo. Egzotinių kraštų saulę primenantis kreminis patiekalas ganėtinai greitai atkeliavo ant mūsų stalo. Sriubos skonis man patiko - joje nepagailėta skirtingų priedų - mažųjų krevečių, vištienos. Patiekalą puošianti tigrinė krevetė taip pat buvo sultinga ir gardi. Nosį kuteno švelnus aštrumas ir malonus kokosų pieno kvapas. Tačiau mane kiek nuvylė tailandietiško patiekalo temperatūra. Nors sriuba buvo švelniai aštri, jai trūko šiek tiek daugiau šilumos.

Antrieji patiekalai - grybų rizotas ir vištienos „Sautee“ atkeliavo per greitai - man dar nebaigus valgyti sriubos. Estetinis vaizdas lėkštėje šį kartą nebuvo toks džiuginantis - grybų rizotui trūko spalvų, žalumos. Vištienos "Sautee" pateikimas priminė patiekalą iš vaikiško meniu.

Paragavusi rizoto supratau, jog šiam itališkam patiekalui trūksta ne tik spalvų, bet ir skonio - burnoje norėjosi jausti ne tik kiek pabodusių pievagrybių natas. Vištienos „Sautee“ taip pat nedžiugino skonio receptorių - mėsa buvo sausoka, ją vis norėjosi panardinti į gaivųjį „Tzadziki“.

Po ne itin sėkmingų pagrindinių patiekalų pasirodymų skonio receptorius tikėjomės atgaivinti desertu ir kava. Užsisakėme du puodelius cappuccino ir laukėme atkeliaujant sūrio pyrago su pistacijų ledais. Pastarasis ant mūsų stalo atkeliavo akimirksniu, tačiau kavos teko palaukti žymiai ilgiau.

Vis dėlto, sūrio pyragas su karamele iš tiesų pagerino po pagrindinių patiekalų pasirodymo suprastėjusią situaciją. Pyrago masė buvo kreminė ir tanki, o psitacijų ledai išsiskyrė intensyviu riešutiniu skoniu (tiesa, ledų kiekis deserte galėtų būti kiek didesnis). Kavos skonis mums taip pat patiko.

Taigi, elegantiškas žiemos snaiges šį kartą mums priminė tik sūrio pyragas. Nors vakarą populiariajame restorane „Skandalas“ užbaigėme saldžiai ir maloniai, pagrindiniai patiekalai neišpildė lūkesčių.

Sąskaita: Tailandietiška vištienos ir krevečių sriuba - 5€, grybų rizotas - 7,50€, vištienos „Sautee“ - 10€, sūrio pyragas su karamele - 6€, du puodeliai cappuccino kavos - 5,60€, gazuotas vanduo (330ml.) - 1,50€, - obuolių sultys - 1,50€.

VISO: 37,10€

Aptarnavimas: 5/5 Nors pagrindiniai patiekalai buvo pristatyti kiek per greitai, padavėjas savo darbą atliko gerai, buvo mandagus, malonus, sąmojingas. Perspėjo dėl vėluojančios pasirodyti kavos, dirbo operatyviai.

Interjeras: 2/5 Nors ir atnaujintas, restorano „Skandalas“ interjeras man nepaliko didelio įspūdžio. Patalpos didelės ir erdvios, tačiau jose akių nedžiugino atgyvenę interjero elementai. Patiko jaukus, ne per ryškus apšvietimas.

Meniu: 2/5 Restorano patiekalai nesužavėjo. Pasigedau daugiau skonio, įspūdingesnio pateikimo. Vis dėlto, meniu ganėtinai kūrybiškas, pasirinkimas jame - optimalus.

Bendras vertinimas: 3/5

Greta Gumuliauskytė @Meniu.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite