Restorano apžvalga: „Kaskasakè“

Vilnius
Meniu.lt Meniu.lt Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Azijos įkvėpta virtuvė tampa vis patrauklesne vilniečiams ir miesto svečiams. Ir nors atsiranda tų, kurie skundžiasi, jog gero azijietiško maisto Vilniuje nėra, jie tikrai klysta. Įdomiu pavadinimu „Kaskasakè“ duris atvėrusi greito maisto užkandinė stebina skonių įvairumu bei draugiškomis kainomis.

Po daugelio pamėgto „Uptown Bazaar“ stogu Kauno gatvėje įsikūręs „Kaskasakè“ nuo vasaros pradžios vilioja paragauti ir išbandyti dar neatrastų, Japoniją primenančių, skonių.

Šefo Egidijaus Lapinsko ir gėrimų žinovo Armino Darasevičiaus tandemas įkūrė draugišką, modernumu ir paprastumu dvelkiančią vietą, kurioje svarbiausia ne pompastika ar interjero detalės, o – skonis.

Ir iš tiesų, „Kaskasakè“ nerasite prabangos ar modernaus interjero – čia vyrauja minimalizmas, tačiau viso to pakanka į skonį orientuotoje greitojo maisto užkandinėje. Valgiaraštis kabo ant sienos, o kiekvienas norintis užsisako prie baro, iškart sumoka ir laukia savo patiekalų, kuriuos taip pat reikia pasiimti nuo baro. Daugelį gali nustebinti ir tai, jog čia valgoma su vienkartiniais įrankiais.

Minimalistiniu interjeru viliojanti „Kaskasakè“ taip pat pasižymi ir trumpu bei konkrečiu valgiaraščiu. Užkandžiams siūlomos edamame pupelės, populiariosios wakame salotos, daržovės tempuroje, kelių rūšių temarizushi(ryžių kukuliukai su priedais). Taip pat pateikiami ir keturi ryžių popieriaus suktinukai su lašiša, krevetėmis, tunu bei soja, o visą meniu užbaigia donburi(ryžių dubenėlis su priedais) su lašiša, soja, tunu, krevetėmis, vištiena. Tiesa, dalis patiekalų iškart pažymėti „v“ raide, reiškiančia, kad maistas tinka ir veganams.

Be to, kiekvieną darbo dieną virtuvės šefas siūlo ir dienos pietų pasiūlymą – jį sudaro miso sriuba bei vienas koks nors patiekalas, o rinkinio kaina – 5,90 EUR.

Savo pietums mes išsirenkame edamame pupeles, ryžių popieriaus suktinukus su tempeh, donburi su lašiša bei krevetėmis. Sumokame 25,70 EUR.

Nors lankomės ir vidury dienos, 12 valandą, pačiu pietų piko metu – eilėje ilgai laukti netenka. Esame pačios pirmosios pietų metu atėjusios klientės, todėl gauname ir laisvą staliuką prie pat baro.

Pirmosios ant mūsų stalo dar garuojančios atkeliauja edamame pupelės – jų gauname visą dubenį, kurio užtektų tikrai keturiems ar penkiems asmenims. Vėliau ant mūsų stalo nugula ryžių popieriaus suktinukai su tempeh bei šefo dovana – wakame salotos. Paskutinieji atkeliauja donburi su lašiša ir krevetėmis.

Liekame sužavėtos ne tik maloniu šefo gestu, bet taip pat ir skoniu – salotos gaivios, intensyvaus skonio ir gomuriui malonios tekstūros. Jų užsisakytume ir kitą kartą.

Tiesa, ryžių popieriaus suktinukai mus kiek nuvilia – kadangi jie supjaustyti kaip sushi, juos sunku valgyti, visas įdaras krenta, o ir skonio juose mums pritrūksta. Pradedame abejoti savo pasirinkimu ir galvojame, kad vertėjo pasirinkti tikrai ne su tempeh.

Visus mūsų lūkesčius pateisina donburi – šviežia lašiša, skoningi ir sojos padažu suvilgyti ryžiai, šviežios daržovės šalia. Be galo džiaugiuosi šiuo pasirinkimu, tačiau kolegės ragautas donburi su krevetėmis – nuvilia. Jos keptos aliejuje, todėl persmelktos jo pertekliaus, užgožiančio skonį. Be to, visame dubenėlyje jų buvo vos dvi.

Kaskasakè“ – jauki, unikali ir minimalizmu dvelkianti greitojo maisto iš Azijos užkandinė, įsikūrusi Vilniuje, Kauno gatvėje. Čia galima mėgautis įvairiais ir moderniais Azijos šalių patiekalais.

Sąskaita: edamame pupelės (3,20 EUR), ryžių popieriaus suktinukai su tempeh (5,50EUR), donburi su lašiša (6 EUR), donburi su krevetėmis (6 EUR), wakame salotos dovanų.

Interjeras: 3/5 Paprasta, minimalus, ne pompastiškas ar modernus – pritaikytas prie skubančio miestiečio gyvenimo ritmo.

Aptarnavimas: 3/5 Malonus bei profesionalus, tačiau leidžiantis suprasti, kad čia – greitojo maisto užkandinė, tad nereikia tikėtis pilno aptarnavimo.

Maistas: 3/5 Unikalūs skoniai, puiki vieta greitiems dienos pietums ar ramiai savaitgalio popietei, tačiau nėra itin didelės patiekalų variacijų gausos, trūksta skonio intensyvumo.

Bendras įvertinimas: 3/5