Angle down Atgal

Restorano apžvalga: „City Chef”

Raudonai šviečiančią barbecue iškabą J.Basanavičiaus ir Pylimo gatvių sankryžoje buvau nusižiūrėjusi jau seniai. Virš atkreipiančios dėmesį švieslentės kabo kažkur jau seniau girdėtas pavadinimas „City Chef” – po minutės atsimenu tokią jau mačiusi ant maisto vagonėlio gatvės maisto turgelyje ,,Open Kitchen”.

Raudonai šviečiančią barbecue iškabą J.Basanavičiaus ir Pylimo gatvių sankryžoje buvau nusižiūrėjusi jau seniai. Virš atkreipiančios dėmesį švieslentės kabo kažkur jau seniau girdėtas pavadinimas „City Chef” – po minutės atsimenu tokią jau mačiusi ant maisto vagonėlio gatvės maisto turgelyje ,,Open Kitchen” ar viename renginių po atviru dangumi. Neoninė iškaba išduoda, kad peržengę slenkstį pateks į barbekiu restoraną „City Chef”.

Įėjus pirmiausiai į akis krenta priešais duris įrengtas baras su pusiau atvira virtuve ir aplink vyraujanti žemiško kolorito erdvė. Renkantis vietą prisėsti keliaujame į kitą restorano salę ir pastebime šalia šios įrengtą lauko terasą.

Peržvelgiame meniu – šis nedidelis. Keturių rūšių mėsainiai: bbq plėšytos kiaulienos, chorizo, sausai brandintos jautienos, vegetariškas (visi mėsainiai patiekiami su vienu pasirinktu garnyru: gruzdintomis bulvytėmis, kopūstų salotomis su kalendra, svogūnų žiedais, šefo salotomis, nachos su čederio sūriu). Be mėsainių užsisakyti galima atskiras mėsų lėkštes: bbq plėšytos kiaulienos, kiaulienos šonkaulius, vištienos sparnelius ir kt. Visos mėsų lėkštės patiekiamos kartu su amerikietiškomis salotomis su kalendra, marinuotais raudonaisiais svogūnais ir agurkėliais. Norintiems paragauti visko „City Chef” siūlo rinktis mėsų padėklą dviems arba keturiems asmenims. Jį iš skirtingų mėsų ir garnyrų galima susikomplektuoti patiems – puikus variantas norintiems pajusti daugiau skonių. Be šių rimtų mėsiškų patiekalų galima rinktis traškias vištienos salotas; meniu taip pat pateikiamas vienas vaikiškas patiekalas.

Skanauti pasirenkame mėsų padėklą dviems bei bbq plėšytos kiaulienos mėsainį, užsigersime namų gamybos limonadu.

Šioje vietoje noriu paminėti personalą. Įėjus į restoraną padavėja visiškai neatkreipė dėmesio, tik po kurio laiko atnešė meniu ir netgi tada nesulaukėme paprasčiausio pasisveikinimo. Priimant užsakymą vietoje to, kad paaiškintų, jog mėsų padėklą iš 3 skirtingų mėsų ir 2 garnyrų galima susikomplektuoti patiems, tiesiog stovėjo žiūrėdama kažkur pro šoną, kas pasirodė tikrai keista ir nejauku. Galbūt ne jos diena.

Mėsainis atrodo sultingas ir gardus. Šviežia Brioche bandelė gardžiai traškia plutele ir minkštu vidumi, plėšyta kiauliena sodraus šokoladinio barbekiu padažo skonio. Visi ingredientai puikiai derantys tarpusavyje, vienintelis ne itin patikęs dalykas – marinuotų raudonųjų svogūnų gausa – jų pasirodė kiek per daug.

Mėsų padėklą susikomplektavome iš bbq kiaulienos šonkaulių, bbq plėšytos kiaulienos ir vištienos sparnelių, garnyrui – gruzdintos bulvytės ir šefo salotos. Plėšyta kiauliena, kaip ir mėsainyje, taip ir čia – puiki; vištienos sparneliai gardūs ir nesausi, o štai šonkauliai išprieskoniuoti per daug – prieskonių sluoksnį norėjosi nubraukti (tai mes ir padarėme). Bulvytės sprangiai sausos, jų skonį taisė nebent padažas. Patiko lengvai marinuoti, salstelėjusio skonio agurkai.

Amerikietiško stiliaus barbekiu restoranas daugeliui gali būti pažįstamas iš festivalių ar kitų renginių po atviru dangumi. Anksčiau gyvavęs maisto furgono pavidalu, restoranas persikėlė į pastovią fizinę lokaciją. Keliaujant į restoraną nederėtų tikėtis vegetariškų ar lengvų vaikiškų patiekalų pasirinkimo, nes čia karaliauja rūkytos mėsos – jų kupini padėklai bei mėsainiai.

Skaičiai: Mėsų padėklas dviems €16,8 + bbq plėšytos kiaulienos mėsainis €7,5 + namų limonadas €4 = €28,3

Interjeras: Restoranas padalintas į kelias atskiras erdves, yra lauko kiemelis. Aplinkoje vyrauja žemiškos spalvos, masyvūs žaliuojantys augalai. Vertinu 3/5.

Aptarnavimas: Personalas nepasitiko, aptarnavimas buvo lėtas ir nemandagus. Nieko daugiau sakyti ir nereikia – 1/5.

Maistas: Maisto laukti teko gan ilgai, tačiau nieko keista, nes atviroje virtuvėje sukosi vienas žmogus. Patiekalų paruošime vyrauja prieskonių gausa – tiek, kiek teko ragauti, pastebėjome, kad tiek patiekaluose, tiek padažuose naudojama daug kalendros, kas galbūt patiks ne visiems. Maloniai nuteikia restorano teikiamos papildomos naudos – meniu rašoma, kad pasidalinus savo maisto nuotrauka Instagram socialiniame tinkle ir naudojant restorano grotažymę restoranas pavaišins nemokama kava; restoranas savo klientus vaišina ledais, kuriais kiekvienas gali pasivaišinti naudojantis savitarnos ledų aparatu. Dėmesį taip pat patraukia meniu pateikiamas „City Chef” namų gamybos limonado receptas, norintiems tokį pasigaminti savo namuose – 3/5.

Bendras įvertinimas: 2/5.

www.meniu.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite