Restorano apžvalga: "Barbarosa"

Klaipėda
Meniu.lt Meniu.lt Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Žaismingas pajūrio restoranas „Barbarosa“ mano dėmesį patraukė nuoširdžia ir atvira komunikacija su restorano lankytojais bei daug žadančiais, skoningais patiekalų aprašymais, nuolat pasirodančiais šio restorano socialinėje paskyroje. Iš tiesų, kas gi nenorėtų papietauti malonioje, nuotaikingoje ir dar sočiais valgiais garsėjančioje vietoje? Tad nieko nelaukusi, permainingų orų lydimą sekmadienį, patraukiau į Palangą.

Restoranas „Barbarosa“ įsikūręs pačiame Palangos centre - Vytauto gatvėje esančiame viešbutyje „Kerpė“. Nustebau, jog anksčiau, šimtus kartų praeidama pro šią vietą, nepastebėdavau šio, dėmesį traukiančio pavadinimo.

Pravėrusi restorano duris pamačiau, jog čia vos vienas-kitas laisvas staliukas - „Barbarosos“ valgiais sekmadienio popietę jau mėgavosi ne tik poros ar šeimos, bet ir didesnės draugų kompanijos. Tačiau, nors pietauti atvykome ganėtinai užimtu laiku, staliuką gavome ir aptarnauti buvome akimirksniu.

Peržvelgusi meniu supratau, jog išsirinkti norimą valgį gali būti sunkoka - „Barbarosa“ siūlo net keletą mėsos, paukštienos, žuvies, makaronų, salotų ir sriubų variacijų. Tačiau išalkusias akis nuraminau apsispręsdama, jog šiandien čia norėsiu paragauti mėsos patiekalų. Tiesa, padavėja informavo, jog cirkuliuoto ėriuko užsisakyti šiandien nebegalėsime, tačiau ir be šio patiekalo, pasirinkimas buvo platus: jautienos išpjovos steikas, glazūruotos jautienos žandas, kiaulienos šonkauliai ir cinamoninė karka. Turiu pastebėti, jog šie valgių pavadinimai mane nuteikė labai rimtai. Pamaniau, jog alkana išeiti neturėčiau.

Taigi, ilgai nesvarsčiusi apsisprendžiau paragauti kiaulienos šonkaulių ir glazūruotos jautienos žandą. Taip pat buvo smalsu išmėginti dienos sriubą. Padavėja mus informavo, jog sekmadieniui virtuvė paruošė kvapnią ir sočią agurkų sriubą. Ši ant mūsų stalo atkeliavo praėjus vos trims minutėms po užsakymo. Kartu su sriuba buvo patiekta dviejų rūšių duona ir sviestas.

Pirmas sriubos gurkšnis skrandį nuteikė labai maloniai - sriuba buvo tinkamos temperatūros, aromatinga, tiršta. Tačiau vos po poros akimirkų gomurį ėmė erzinti itin minkšti, sriuboje plaukiojantys virtos mėsos gabalėliai. Negaliu teigti, jog tai buvo nereikalingas priedas, tačiau mėsos tekstūra buvo nelabai maloni - pernelyg minkšta, panaši į košę. Toks mėsos pateikimas sriuboje nesuteikė malonumo ją ragaujant. Išskyrus šį nepageidaujamą skonį, agurkų sriuba buvo gardi.

Nors dienos sriuba ant mūsų stalo atkeliavo labai greitai, pagrindinių patiekalų teko gerokai palaukti. Jautienos žandas ir kiaulienos šonkauliai atkeliavo maždaug po 45 minučių. Tokiose situacijose darosi ir malonu, ir apmaudu. Malonu - nes suvoki, jog pagrindiniai patiekalai nebus pagaminti iš pusfabrikačių, apmaudu - nes skrandis jau labai prašo ko nors gardaus. Vis dėlto, galų gale sulaukėme išsvajotų „Barbarosos“ paruoštų karštųjų patiekalų.

Pirmiausia, į akis krito netvarkingas ir perkrautas ragautų valgių vaizdas lėkštėje. Įspūdis toks, jog į lėkštę norėta sudėti kaip įmanoma daugiau skirtingų ingredientų, kad šios atrodytų pilnesnės ir turtingesnės. Jautienos gabalėlis - visai nedidelis. Kiaulienos šonkaulių porcijos taip pat nesulyginsi su nei vienu kitu restoranu - daugiausia lėkštės turinio užėmė įvairiausių formų, tekstūrų ir spalvų daržovės. Džiugu, jog taip propaguojama sveikesnė gyvensena, tačiau negaliu teigti, jog visos lėkštėje esančios daržovės tiko prie jose esančių mėsos gabalėlių.

Deja, kainos ir kokybės santykis buvo nuviliantis. Jautienos žando paruošimą vertinu vidutiniškai - mėsa buvo minkšta ir trapi, tačiau beskonė. Lėkštėje esančios daržovės kūrė chaosą, o ne balansą. Lygiai taip pat vertinu ir kiaulienos šonkaulius. Mėsa buvo tarytum virta, nepasižymėjo kiaulienos šonkauliams būdingu dūmo, sultingos mėsos skoniu. Čia esančių skirtingų daržovių kiekis skrandyje taip pat labiau kėlė nerimą, negu palaimą.

Taigi, po šių pietų pasijutau… dar šiek tiek alkana, tačiau čia ragauti deserto nebesiryžau.

Negaliu teigti, jog apsilankymas Palangos restorane „Barbarosa“ buvo vien tik neigiamas - patiko paprasta, neįpareigojanti atmosfera, dinamiškas meniu ir paslaugus aptarnavimas. Deja, kainos ir kokybės santykis bei ragautų patiekalų skonis mane nuvylė.

Sąskaita: Dienos sriuba - 3€, kiaulienos šonkauliai - 13€, jautienos žandas - 13,50€, stalo vanduo (500ml.) - 1€, imbierinis limonadas „B Ginger” - 2,50€. VISO: 33€

Aptarnavimas: 3/5 Pakankamai greitas ir mandagus, tačiau niekuo neišsiskiriantis.

Interjeras: 2/5 Restorano erdvė gana didelė. Jaukumą čia kuria dideli langai, restoranui suteikiantys daug natūralios dienos šviesos, tačiau ši vieta nepasižymi stilingu, išskirtiniu interjeru, dėl kurio norėtųsi sugrįžti ar pasilikti ilgiau.

Meniu: 2/5 „Barbarosos” valgiaraštis - platus, jame esantys patiekalai - „rimti”. Tiesa, paragavusi jų supratau, jog „rimtesni” aprašymai, o ne patys patiekalai. Ragautas maistas nuvylė skoniu. Kainos ir kokybės santykis nesužavėjo.

Bendras vertinimas: 2/5

Greta Gumuliauskytė @Meniu.lt