Angle down Atgal

Put­pe­lių kiau­ši­nių už­kan­dis abe­jin­gų ne­pa­lie­ka

Put­pe­lių kiau­ši­nius ga­li­ma nau­do­ti vi­sur, kur įpras­tai nau­do­ja­me viš­tų kiau­ši­nius. Put­pe­lių kiau­ši­niai stip­ri­na imu­ni­te­tą, daž­nai gy­dy­to­jų yra re­ko­men­duo­ja­mi po trau­mų, kau­lų lū­žių, ser­gant os­teo­po­ro­ze.

Kaip išvirti putpelių kiaušinius?

Iš šaldytuvo išimtus putpelių kiaušinius nuplauname ir dedame į nedidelį puodą. Užpilame šaltu vandeniu. Viryklėje nustatę didžiausią kaitrą, užverdame ir iškart išjungiame. Kiaušinius tame vandenyje paliekame:

  • 5 sekundes, jei norime, kad tryniai liktų skysti;
  • 1 minutę, jei norime, kad tryniai būtų minkšti;
  • 2 minutes, jei norime, kad tryniai būtų kieti.

Palaukus norimą laiką, nedelsdami užliejame šaltu vandeniu. Palaikę minutę, jį nupilame.

Dėl gana storos kiaušinių plėvelės po lukštu kartais juos sunku nulupti. Putpelės kiaušinį sėkmingai nulupsite, jei spausdami pavoliosite jį lėkštėje ir sutraiškysite visą lukštą. Tuomet lengvai jį nuvyniosite.

Burokėlių sultyse marinuoti putpelių kiaušiniai

Jums reikės:

  • 150 ml vandens
  • 150 ml obuolių acto
  • Nedidelio burokėlio
  • 10 g druskos
  • 60 g cukraus
  • 2 gvazdikėlių
  • Kelių juodųjų pipirų žirnelių
  • Kelių laurų lapų

Gaminimas:

Burokėlį nuplauname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Sudedame į puodą kartu su kitais produktais ir užverdame.

Marinatą kaitiname
5 min. ir paliekame atvėsti. Atvėsusį nukošiame.

Putpelių kiaušinius išverdame, nulupame, sudedame į sterilų stiklinį indą ir užpilame šiltu marinatu. Kiaušinius galima valgyti jau po dviejų valandų. Kiaušiniai bus švelniai marinuoti ir itin aromatingi. Laikant ilgiau, skonis stiprės.

Po dviejų valandų indą sandariai uždarome ir dedame į šaldytuvą. Šitaip marinuotus kiaušinius šaldytuve galime laikyti kelias savaites. Skanaus!

Parengta pagal pranešimą spaudai

 

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite