Purus kaip vata: burnoje tirpstantis japoniškas biskvitas

Vilnius
pixabay.com nuotr.
Reporteris Ugnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Šis japoniškas biskvitas – labai švelnus ir purus, primena paukščių pieną. Svarbiausia, kad jis yra lengvai pagaminamas, nereikia jokių egzotiškų produktų.

Reikės:

50 ml augalinio aliejaus

110 g miltų

80 ml pieno

6 kiaušinių

žiupsnelio druskos

0,5 šaukštelio citrinų sulčių

1 šaukštelio vanilinio cukraus

90–100 g cukraus

Gaminimo būdas

Įkaitinkite 50 ml augalinio aliejaus, į jį išsijokite 110 g miltų. Kruopščiai ištrinkite mentele. Įmaišykite 80 ml pieno. Pienas turi būti šiltas arba kambario temperatūros.

Paimkite 5 kiaušinius, atskirkite trynius ir baltymus. Į tešlą įmaišykite 5 trynius ir vieną kiaušinį. 5 baltymus pasilikite atskirame dubenėlyje. Tešlą išplakite šluotele, kad neliktų gumulėlių.

Elektriniu plaktuvu išplakite baltymus su žiupsneliu druskos, šaukšteliu vanilinio cukraus, puse šaukštelio citrinų sulčių. Cukrus pamažu įpilamas plakant.

Į tešlą įmaišykite nedidelę dalį išplaktų baltymų. Kruopščiai išmaišykite. Supilkite į likusius baltymus. Sumaišykite mentele. Tešla paruošta.

Dabar tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kepimo formą. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Formą su tešla įstatykite į šilto vandens vonelę. Vanduo turi apsemti formą iki 1,5–2 cm aukščio.

Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Po to sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar 50–55 minutes. Išjunkite ir, neatidarydami orkaitės, leiskite pyragui atvėsti, palikite jį ten 15 minučių. Nuimkite popierių ir leiskite visiškai ataušti. Tik tada galima pjaustyti. Viršų galite pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Kaip lengvai gaminamas šis biskvitas, galite pažiūrėti vaizdo įraše.