Skanios Kalėdos | 7 MIN.

Kaip be mėsos pagaminti 3 mėsiškus patiekalus šv. Kalėdoms?

Etaplius.lt
2022 m. gruodžio 26 d. 19:21
pexels-picjumbocom-196648.jpg

Žiemos šventės daugeliui asocijuojasi ne tik su ramiu laiku artimųjų apsuptyje ir dovanų džiaugsmu, bet ir su gausiu stalu patiekalų, kurių suvalgę jaučiamės itin sotūs ir net apsunkę. Kaip šventinį stalą pritaikyti sveikatai palankesnei mitybai ir nudžiuginti tuos artimuosius, kurie nevalgo mėsos arba jos vartoja mažiau?

Kaip jausimės pavalgę, priklauso ne tik nuo to, kiek, bet ir kokio maisto suvalgome. Juk šventinį stalą dažnai puošia ne kasdienis, o kur kas riebesnis maistas, nevengiama ir mitybos specialistų nerekomenduojamų produktų derinių, tokių kaip mėsa su duona ar bulvėmis arba majonezu gardintos mišrainės. Šie ir daugelis kitų patiekalų yra sunkiai virškinami, ypač tuomet, jeigu vartojami vėlesniu paros metu.

Mitybos ekspertai pastebi, kad žmonės, bent retkarčiais pakeičiantys mėsą į augalinės kilmės alternatyvas, jaučiasi ne tik lengviau, bet ir sveikiau. Sveikos gyvensenos puslapyje www.everydayhealth.com teigiama, kad daugiau augalinės kilmės produktų valgančių žmonių rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis sumažėja. Jei norite patiekti pamėgtus, bet sveikesnius šventinius patiekalus, užtenka kūrybiškai patobulinti receptus. Kai kuriuos mėsos patiekalus galima gaminti naudojant augalinės kilmės mėsos alternatyvas. Pyragėliai su mėsa, kepsniai, faršu įdarytos daržovės  ir toliau gali puošti šventinį stalą, o dažnas valgytojas net nepajus, kad juose mėsą pakeitė sojų gabalėliai ar pakeptas augalinis faršas. Skonis liks toks pats, tačiau savijauta suvalgius pagerės.

Lietuvoje daugėja ir mėsos produktų atsisakiusių vartotojų, kurie tikrai apsidžiaugs, jei ant šventinio stalo bus jų mitybos poreikius atitinkančių patiekalų. „Šventinius pietus ruošiančios mamos ar močiutės kartais nežino, ką pagaminti mėsos atsisakiusiam anūkui, kuris vaikystėje taip mėgo pyragėlius su mėsa. Augalinės mėsos alternatyvos – puikus sprendimas norintiems adaptuoti tradicinius receptus.“,  – pastebi   „Nestlé Baltics“ kulinarijos verslo vadovė Baltijos šalims Vilma Kapočienė. Pasak jos, šiuolaikinės augalinės mėsos alternatyvos ir skoniu, ir struktūra yra panašios į mėsą, todėl  net ir kasdien mėsą valgantys žmonės juos įvertina teigiamai.

„Kaip pagrindinį privalumą žmonės išskiria lengvumo jausmą pavalgius, nes augalinis maistas yra kur kas lengviau virškinamas: mėsą virškiname 4 - 6 valandas, o mėsos pakaitalus (sojos, lęšių, avinžirnių) - 2 - 3 valandas. Augalinė mityba nėra skirta tik vegetarams, ji tinkama kiekvienam besirūpinančiam sveikata. Gaminant patiekalus be mėsos atsiveria galimybė pažvelgti į patiekalų gamybą kūrybiškai ir prisidėti prie aplinkos gerovės – šių produktų gamybai sunaudojama mažiau resursų, todėl jie draugiškesni gamtai“, – sako V. Kapočienė.

Kapočienė dalijasi keliais šventinių patiekalų be mėsos receptais.

Pyragėliai, įdaryti grybais ir sojų gabalėliais

Ingredientai:

  • 2 pakuotės „Garden Gourmet Sensational Burger“ sojų maltinių
  • 250 g grybų (pievagrybių ar kitų)
  • 1 nedidelis saliero gumbas
  • 1 morka
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 125 ml augalinės grietinėlės (avižų, sojų, kt.)
  • 1 v. š. džiūvėsėlių
  • 100 ml balto vyno
  • 4 šakelės šviežių petražolių
  • 250 g grybų mišinio
  • Sezamo sėklos
  • Druska
  • Pipirai
  • 4 lakštai sluoksniuotos tešlos + 2 lakštai papildomai papuošimams
  • Šiek tiek citrinos žievelės
  • 1 kiaušinis (nebūtina)

Gaminimo eiga:

  1. Grybus susmulkinkite virtuviniu kombainu, svogūną, petražoles ir morką smulkiai supjaustykite. Svogūną ir morką pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, tuomet suberkite grybus. Maišydami leiskite pakepti minutę, tuomet supilkite vyną ir kaitinkite tol, kol skystis beveik išgaruos.
  2. Į keptuvę supilkite grietinėlę ir leiskite jai sutirštėti. Įmaišykite petražoles, pagardinkite druska, pipirais ir citrinos žievele. Nuimkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Nulupkite saliero gumbą ir padalinkite jį į 4 apie 3 cm storio riekeles. Supjaustykite salierą tokio pat dydžio gabalėliais kaip sojų paplotėlis, keletą minučių pakepinkite su trupučiu aliejaus ir leiskite atvėsti.
  3. Trumpai apkepkite „Garden Gourmet Sensational Burger“ sojų maltinius aliejuje ant didelės kaitros, kol paplotėliai šiek tiek paruduos. Nuimkite nuo viryklės ir leiskite jiems atvėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃ ir atitirpinkite tešlos lakštus.
  4. Pyrago tešlos lakštus iškočiokite po vieną iki perpus didesnio dydžio. Į kiekvieno iškočioto lakšto vidurį dėkite saliero griežinėlį, pabarstykite džiūvėsėliais ir ant viršaus uždėkite sojų maltinį.
  5. Ant sojų maltinio dėkite sluoksnį šaldytų (arba šviežių) grybų mišinio. Tešlos kraštus patepkite vandeniu ir tvirtai užlenkite galus vienas prie kito įdaro link. Dėkite pyragėlius ant paruoštos kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Iš 2 likusių papildomų tešlos lakštų išpjaukite žvaigždučių formos tešlos gabalėlius.
  6. Pyragėlius ir tešlos žvaigždutes aptepkite plaktu kiaušiniu (arba vandeniu) ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite pyragėlius apie 10 minučių, kol patiekalas įgaus auksinę rudą spalvą.

Sviestiniai moliūgai, įdaryti augaliniu faršu

Ingredientai:

  • 1 pakuotė „Garden Gourmet Sensational Mince“ veganiško sojų faršo
  • 200 g trijų grūdų ryžių arba 150 g įvairiaspalvių bolivinių balandų
  • 2 vidutiniai arba 1,5 didelio sviestinio moliūgo
  • 1 raudonas obuolys
  • 100 g šviežių/šaldytų spanguolių
  • 50 g pekano riešutų
  • 35 g džiovintų spanguolių
  • 1 v. š. agavų sirupo
  • 2 šakelės šalavijų ir rozmarino
  • Alyvuogių aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃. Moliūgus perpjaukite išilgai ir išimkite sėklas. Moliūgų puseles patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais ir dėkite ant kepimo skardos. Galite naudoti kepimo popierių.
  2. Moliūgus kepkite apie 40 minučių, kol jie šiek tiek pagels. Apverskite moliūgų puseles maždaug po 30 minučių kepimo.
  3. Riešutus ir džiovintas spanguoles stambiai supjaustykite, obuolį supjaustykite mažais gabalėliais. Išvirkite ryžius arba bolivinę balandą ir nusausinkite. Smulkiai supjaustykite žoleles ir palikite dalį jų papuošimui.
  4. Didelėje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite „Garden Gourmet Sensational Mince“ sojų faršą, kol švelniai paruduos. Suberkite žoleles, smulkintą obuolį, riešutus ir spanguoles. Viską pakepkite.
  5. Išimkite moliūgus iš orkaitės. Leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir tuomet šaukštu išskobkite šiek tiek minkštimo. Minkštimą supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su ryžių/bolivinės balandos ir sojų faršo mišiniu. Prikimškite moliūgus mišiniu ir prieš patiekdami pašildykite orkaitėje.
  6. Šviežias spanguoles pavirkite vandenyje kartu su agavų sirupu, kol uogos suminkštės. Papuoškite moliūgus spanguolėmis, šalavijų lapeliais ir rozmarinu.

Sojų pjausniai su bulvių salotomis

Ingredientai:

  • 1 pakuotė „Garden Gourmet Sensational Schnitzel“ sojų pjausnių
  • 3 ridikėliai
  • 500 g mažų bulvyčių
  • 1 raudonas svogūnas
  • 2 laiškiniai svogūnai
  • 1 v. š. kaparėlių
  • 1 žalioji citrina
  • 1 geltonoji citrina
  • 2 a. š. garstyčių grūdeliais
  • Nedidelė saujelė krapų
  • Šiek tiek laiškinių česnakų
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek pipirų ir druskos

Gaminimo eiga:

  1. Raudonąjį svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Ant jų išspauskite žaliosios citrinos sultis, sumaišykite ir leiskite pasimarinuoti apie 20 minučių. Bulves supjaustykite (nelupkite) storais griežinėliais. Virkite jas verdančiame vandenyje apie 5 minutes, kol suminkštės.
  2. Nusausinkite bulves ir leiskite joms šiek tiek atvėsti. Dar šiltas bulves apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais.
  3. Smulkiai supjaustykite svogūną ir ridikėlius. Krapus ir laiškinius česnakus supjaustykite stambiau.
  4. Viską, įskaitant garstyčias ir kaparėlius, sumaišykite su bulvėmis ir, jei reikia, pagardinkite citrinos sultimis bei druska bei pipirais.
  5. Iškepkite „Garden Gourmet Sensational Schnitzel“ sojų pjausnius pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją, iki paruduos ir taps traškūs. Pjausnius patiekite su bulvių salotomis.

Kelmė
Kelmės rajone nuskambėjo „Dainų dainelė“
Kas dvejus metus konkursas suvienija mokyklas, muzikos ir menų ugdymo įstaigas, pedagogus bei tėvus, kurie kartu siekia suteikti vaikams kuo daugiau galimybių augti ir tobulėti. Gruodžio 3-ąją Kelmės krašto jaunieji dainininkai susirinko į Lietuvos vaikų ir mokinių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ pirmo etapo atranką Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokykloje. Atrankoje dalyvavo 18 solistų ir 1 kvartetas.
Kultūra | 4 MIN.
0
Šiauliai
Jau rytoj pradės veikti Kalėdų paštas Šiauliuose
Laisvalaikis | 2 MIN.
1
Lietuva
Lietuva
Šiandien mūsų akys dirba be perstojo. Vos pabudę žvilgtelime į telefoną, o vakare – dar ilgai naršome ar žiūrime filmus. 2025 metų duomenys rodo, kad vidutiniškai žmonės kasdien prie ekranų praleidžia 6–7 valandas, o jaunimas – net iki devynių ir daugiau. Ekranai tapo mūsų darbo, bendravimo ir poilsio dalimi, tačiau akims toks krūvis – tikras išbandymas. Gydytojai vis dažniau sako, kad vadinamasis akių nuovargis šiandien jau nebe laikinas nepatogumas, o nuolatinis šiuolaikinio gyvenimo palydovas. Jį lydi sausumas, perštėjimas, ašarojimas ar net galvos skausmas. Ir nors kūnas signalizuoja, dažnai nė nesusimąstome, kad poilsio reikia ir akims.
Sveikata | 6 MIN.
0
Nors socialiniai tinklai per Kalėdas lūžta nuo jaukių dekoracijų, šventinių kepinių ir laimingų šypsenų, ne visiems Zodiako ženklams šis metas yra džiaugsmo viršūnė. Kai kurie jų šventes išgyvena tyliai, ramiai… ir dažnai – truputį per prievartą. Jie mandagiai šypsosi, puošia eglutę, perka dovanas, bet širdyje visai nenori šito šurmulio.
Lietuva | 3 MIN.
0
Pasaulis
Šiauliai
JAV valstybės sekretorius Marco Rubio penktadienį sukritikavo Europos Sąjungą (ES) dėl sprendimo skirti Elono Musko socialiniam tinklui „X“ 120 mln. eurų baudą už jos skaitmeninių taisyklių pažeidimą.
Pasaulis | 2 MIN.
1
Bendrovė „Via Lietuva“, atsižvelgdama į Joniškio rajono savivaldybės kreipimąsi ir siekdama sumažinti vibracijos ir oro taršos poveikį Joniškio miesto gyventojams Pašvitinio, Upytės ir Šiaulių Senosios gatvėse, įrengė kelio ženklus „Krovininių automobilių eismas draudžiamas“.
Gatvė | 2 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Nors socialiniai tinklai per Kalėdas lūžta nuo jaukių dekoracijų, šventinių kepinių ir laimingų šypsenų, ne visiems Zodiako ženklams šis metas yra džiaugsmo viršūnė. Kai kurie jų šventes išgyvena tyliai, ramiai… ir dažnai – truputį per prievartą. Jie mandagiai šypsosi, puošia eglutę, perka dovanas, bet širdyje visai nenori šito šurmulio.
Lietuva | 3 MIN.
0
Tęsiantis kontrabandinių balionų antplūdžiams, trikdantiems Vilniaus oro uosto veiklą, Vyriausybė planuoja skelbti ekstremalią situaciją dėl grėsmės civilinei saugai.
Lietuva | 2 MIN.
0

Šiauliai
Pakruojis
Spalio pabaigoje Šiauliuose viešėjusi Estijos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Kaili Terras atvyko oficialiu vizitu. Diplomatė ir jos komanda susitiko su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku ir vicemeru Justinu Švėgžda, susitikime taip pat dalyvavo Estijos garbės konsulas Šiauliuose Gintaras Sluckus.
Politika | 3 MIN.
1
Lapkričio 27 dieną įvyko Pakruojo rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jame dalyvavo 18 tarybos narių. Posėdžio darbotvarkėje suplanuota 20 klausimų.
Politika | 3 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Pasaulis
Pasaulis
JAV valstybės sekretorius Marco Rubio penktadienį sukritikavo Europos Sąjungą (ES) dėl sprendimo skirti Elono Musko socialiniam tinklui „X“ 120 mln. eurų baudą už jos skaitmeninių taisyklių pažeidimą.
Pasaulis | 2 MIN.
1
Rusijos griežtai kontroliuojamoje Čečėnijos Respublikoje penktadienį dronas smogė į pastatą, kuriame įsikūrusios vyriausybės įstaigos, išmušė skylę ir sukėlė gaisrą, apėmusį kelis aukštus. Apie tai pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida ir matyti iš vaizdo įrašų, paskelbtų socialiniuose tinkluose.
Pasaulis | 3 MIN.
0


Pakruojis
Akmenė
Stiprus ir ilgametis verslas yra neatsiejama Pakruojo krašto tapatybės dalis. Be galo džiaugiamės, kad mūsų krašte verslininkų vykdoma veikla yra vertinama ne tik sugrįžtančių klientų, tačiau tai įrodo ir minimos verslo veiklos jubiliejų sukaktys. Visai neseniai vykusios Verslo dienos minėjime Pakruojo rajono savivaldybės meras Saulius Margis sveikino Pakruojo krašto verslininkus, 2025 metais minėjusius veiklos jubiliejus. Negalėjusius dalyvauti šventėje, rajono vadovas asmeniškai aplankė bei padėkojo už vykdomą veiklą.
Verslas | 3 MIN.
0
Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ Akmenės rajone įjungė naujai pastatytą 330 kilovoltų (kV) įtampos Kruopių transformatorių pastotės skirstyklą.
Verslas | 2 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Šiaulių apygardos teismas penktadienį priėmė nutartį perduoti nagrinėti teisiamajame posėdyje baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu kokaino, šios narkotinės medžiagos vagystės bei kontrabandos.
Kriminalai | 3 MIN.
0
Šiaulių policija sulaukė dviejų pranešimų apie apgadintas transporto priemones.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Šiauliai
Joniškis
Bendrovė „Via Lietuva“, atsižvelgdama į Joniškio rajono savivaldybės kreipimąsi ir siekdama sumažinti vibracijos ir oro taršos poveikį Joniškio miesto gyventojams Pašvitinio, Upytės ir Šiaulių Senosios gatvėse, įrengė kelio ženklus „Krovininių automobilių eismas draudžiamas“.
Gatvė | 2 MIN.
0
„Via Lietuva“ plečia darnaus judumo infrastruktūrą – pasirašytos sutartys dėl beveik 9 km ilgio pėsčiųjų ir dviračių tako tiesimo Joniškio r. savivaldybėje. Šiuo naujai nutiestu taku mėgstantieji keliauti dviračiais ar pėsčiomis nuo Skaistgirio miestelio galės saugiai nuvažiuoti iki Žagarės miesto. Taką planuojama įrengti iki kitų metų pabaigos.
Gatvė | 3 MIN.
0
Telšiai
Šilutė
Trečiadienio vakarą Telšiuose įvyko avarija, o ją sukėlusi moteris iš avarijos vietos pasišalino. Įtariama, kad ji vairavo būdama neblaivi.
Gatvė | 2 MIN.
0
Šeštadienį Šilutėje buvo sustabdytas itin neblaivus „BMW“ vairuotojas, skelbia Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).
Gatvė | 2 MIN.
0

Joniškis
Šiauliai
Joniškio rajono savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas premijoms gauti už aukštus pasiekimus sporto, kultūros ir meno srityse.
Sportas | 2 MIN.
0
„Bėgimas yra tarsi dėlionė. Neįmanoma rasti vieno atsakymo, kaip pasiekti aukštų rezultatų. Svarbiausia – nuolat tobulėti ir turėti kantrybės“, – sako vienas sėkmingiausių Lietuvos vidutinių nuotolių bėgikų, treneris Justinas Beržanskis. Jo auklėtinės Greta Karinauskaitė ir Gabija Galvydytė yra Lietuvos rekordininkės, o jis pats buvo vienas iš nedaugelio vyrų, priartėjusių prie 3000 metrų kliūtinio bėgimo rungties rekordo. Pastarojo pagerinti nepavyksta jau nuo 1969 metų. J. Beržanskis pabrėžia, kad modernėjant požiūriui į bėgimą, pamažu kils ir rezultatai. Su tuo sutinka ir tarptautiniai ekspertai.
Sportas | 5 MIN.
0


Kelmė
Akmenė
Kas dvejus metus konkursas suvienija mokyklas, muzikos ir menų ugdymo įstaigas, pedagogus bei tėvus, kurie kartu siekia suteikti vaikams kuo daugiau galimybių augti ir tobulėti. Gruodžio 3-ąją Kelmės krašto jaunieji dainininkai susirinko į Lietuvos vaikų ir mokinių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ pirmo etapo atranką Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokykloje. Atrankoje dalyvavo 18 solistų ir 1 kvartetas.
Kultūra | 4 MIN.
0
Kol kitos įstaigos kaimuose ir regionuose uždaro savo filialus, Akmenės rajono savivaldybės viešoji biblioteka ėmėsi ambicingų planų – atidaro daugiau nei trisdešimt metų buvusį uždarytą filialą Alkiškių kaime. Bendruomenei tai didžiulis įvykis.
Kultūra | 3 MIN.
0
Kelmė
Radviliškis
Šiemet gruodžio mėnuo Kelmės rajone džiugina ypatingomis sukaktimis. 2025 m. gruodžio 2 d. garbingą 100 metų jubiliejų pasitiko gerbiama Jadvyga Grinienė iš Liolių seniūnijos Zakeliškių kaimo.
Veidai | 2 MIN.
0
Radviliškio rajono gimnazijų mokiniai, besimokantys Radviliškio rajono jaunojo mokytojo akademijoje, dalyvavo pažintinėje ir įkvepiančioje kelionėje į Vytauto Didžiojo universitetą Kaune. Akademijos nariai – I–IV klasių gimnazistai – dalyvauja programoje, skirtoje populiarinti mokytojo profesiją, plėsti jauno žmogaus žinias apie švietimo sritį, ugdyti pedagogines kompetencijas ir suteikti galimybę pamatyti mokymosi situacijas iš arti.
Mokslas | 3 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0
Šiandien vos keliais paspaudimais telefono ekrane technologijos tvarko namus, reguliuoja šildymą ir apšvietimą bei apsiperka. Inovacijos ir dirbtinis intelektas yra integruojamas net į buitinės technikos prietaisus, pavyzdžiui, šaldytuvus. Technologinės naujovės leidžia palengvinti jų priežiūrą, su kuria susiję nemažai mitų. Kokie jie ir ar juose yra bent krislas tiesos?
Namai | 5 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Šiandien, gruodžio 5 d., Kauno civilinės metrikacijos skyrius įregistravo atlikėjų Sandros Žutautienės ir Viktoro Vaikšnoro santuoką.
Veidai | 3 MIN.
0
Laidoje „Nuogas pokalbis su Danieliumi Bunkumi“ plaukų priauginimo meistrė ir unikali savo srities profesionalė Reveka Devolskytė pravers ne tik savo darbo užkulisius, bet ir asmeninį gyvenimą, kuriame meilė, skyrybos, gyvenimo virsmai ir drąsa būti savimi.
Veidai | 3 MIN.
1


Lietuva
Lietuva
Nors socialiniai tinklai per Kalėdas lūžta nuo jaukių dekoracijų, šventinių kepinių ir laimingų šypsenų, ne visiems Zodiako ženklams šis metas yra džiaugsmo viršūnė. Kai kurie jų šventes išgyvena tyliai, ramiai… ir dažnai – truputį per prievartą. Jie mandagiai šypsosi, puošia eglutę, perka dovanas, bet širdyje visai nenori šito šurmulio.
Horoskopai | 3 MIN.
0
Gruodžio 5-oji – Tarptautinė savanorių už ekonominę ir socialinę plėtrą diena.
Horoskopai | 5 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Nors socialiniai tinklai per Kalėdas lūžta nuo jaukių dekoracijų, šventinių kepinių ir laimingų šypsenų, ne visiems Zodiako ženklams šis metas yra džiaugsmo viršūnė. Kai kurie jų šventes išgyvena tyliai, ramiai… ir dažnai – truputį per prievartą. Jie mandagiai šypsosi, puošia eglutę, perka dovanas, bet širdyje visai nenori šito šurmulio.
Horoskopai | 3 MIN.
0
Gruodžio 5-oji – Tarptautinė savanorių už ekonominę ir socialinę plėtrą diena.
Horoskopai | 5 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Kiauliena jau seniai yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Tai mėsa, kurią pirkėjai renkasi ne tik dėl jos skonio, bet ir dėl patrauklios kainos bei gausybės paruošimo būdų. Kiaulienos mentė, laikoma viena universaliausių ir sultingiausių dalių, ypač tinkama tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Šiandien avokadų naudą supranta ne tik mitybos specialistai – vis dažniau šis produktas patenka į kasdienius žmonių pirkinių krepšelius dėl savo maistinės vertės, moksliniais tyrimais pagrįstos naudos sveikatai bei universalumo. Pasak „Rimi“ ekspertų, avokadai dėl savo kreminės tekstūros ir subtilaus skonio lengvai įsilieja į kasdienį meniu – tinka įvairiems padažams, sumuštiniams, salotoms, makaronų patiekalams ar netgi desertams.
Virtuvė | 4 MIN.
0