Prienų krašto šimtmečio patiekalas „Bajorų gūžta“

Kaunas
Budintis Budėtojas Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Šių metų rugsėjo 29 d. Prienų kūno kultūros ir sporto centro bei sporto arenos prieigose šurmuliavo Prienų krašto mugė ir sporto šventė „Rudens spalvos“. Renginyje vyko Gardžiausio patiekalo konkursas, kurį organizavo Prienų rajono savivaldybė.

Gardžiausio patiekalo konkursui vadovavo autoritetinga komisija: Lina Žiurinskienė, Alytaus profesinio rengimo centro profesijos mokytoja (komisijos pirmininkė), Alvydas Vaicekauskas, Prienų r. savivaldybės meras, Augustė Pociūtė-Žičkienė, restorano „Sodas“ vadovė, Auksė Jankauskienė, UAB „Redokas“ (Prienų kultūros ir laisvalaikio centro kavinė) savininkė, Jaunius Mališauskas, UAB „Tango Pizza“ direktorius, Milda Kvietkauskienė, Rimos Navikauskienės IĮ „Mėsos gaminiai“ atstovė, virėja, Irena Urbanavičienė, Prienų r. savivaldybės Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vyriausioji specialistė.
Vieningu konkurso komisijos sprendimu nugalėjo jiezniškė Ramutė Dumalakienė, pateikusi patiekalą iš šonkauliukų „Bajorų gūžta“. Ramutė turi bajoriškas šaknis, todėl nenuostabu, kad viskas – nuo patiekalo skonio, išvaizdos iki serviravimo – buvo pateikta bajoriškai.
Nugalėtojai buvo įteiktas 100 Eur vertės čekis, „Prienų krašto šimtmečio patiekalo“ sertifikatas ir Savivaldybės dovanos.
Prienų krašto šimtmečio patiekalas rekomenduojamas gaminti rajono maitinimo įstaigose.