Virtuvė
Lietuva
Kiaulienos mentės receptai puikiai tiksiantys Kalėdų stalui
Kiauliena jau seniai yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Tai mėsa, kurią pirkėjai renkasi ne tik dėl jos skonio, bet ir dėl patrauklios kainos bei gausybės paruošimo būdų. Kiaulienos mentė, laikoma viena universaliausių ir sultingiausių dalių, ypač tinkama tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Lietuva
Du maistingi ir taupūs receptai su avokadais: nuo įdarytų puselių iki sotaus sumuštinio
Šiandien avokadų naudą supranta ne tik mitybos specialistai – vis dažniau šis produktas patenka į kasdienius žmonių pirkinių krepšelius dėl savo maistinės vertės, moksliniais tyrimais pagrįstos naudos sveikatai bei universalumo. Pasak „Rimi“ ekspertų, avokadai dėl savo kreminės tekstūros ir subtilaus skonio lengvai įsilieja į kasdienį meniu – tinka įvairiems padažams, sumuštiniams, salotoms, makaronų patiekalams ar netgi desertams.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Lietuva
Kaip tapti barista namuose: pakanka vos trijų komponentų
Skirtumas tarp namų ir kavinės kavos dažnai slypi ne brangioje įrangoje, o trijuose paprastuose dalykuose: kavos pupelių šviežume, tinkamame malime ir teisingoje technikoje. Elektronikos ir buitinės technikos parduotuvių tinklas „Elesen“ kartu su ekspertais dalinasi patarimais, kaip paprastai paruošti skanesnę kavą savo virtuvėje.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Lietuva
Alavijas – natūralus ir prieinamas supermaistas kasdienai: kaip jį panaudoti patiekaluose?
Nors Lietuvoje alavijas dažniau laikomas kambariniu augalu, jo nauda žmogaus organizmui yra didžiulė, o panaudojimas – itin universalus. Kilęs iš Arabijos pusiasalio, šis augalas nuo seno vertinamas dėl savo gydomųjų savybių, tačiau maisto gaminimui jis vis dar pritaikomas gan retai.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Lietuva
3 pigūs augalinio majonezo receptai kasdienai ir šventiniams patiekalams: nustebsite, kaip paprasta pasigaminti ir skanu
Tradiciniai kalėdiniai patiekalai, pagardinti majonezu, daugeliui žmonių – neatsiejama švenčių dalis. Populiarėjant sveikatai palankesnei bei veganiškai mitybai, tradicinis majonezas vis dažniau keičiamas augaliniu, kurį paprasta pasigaminti namuose iš kasdienių, nebrangių ingredientų. Ši alternatyva leidžia neatsisakyti kreminės tekstūros ir sodraus skonio, tuo pačiu šventinius patiekalus gardinti lengvesniu augaliniu majonezu. „Lidl“ kviečia išbandyti 3 pigius augalinio majonezo receptus ir šventėms išsirinkti savo mėgstamiausią.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Lietuva
V. Radzevičius atskleis, kaip iš nekondicinių pomidorų pagaminti gardų padažą žiemai
TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Vytaro ferma“ jau šį sekmadienį Vytaras Radzevičius imsis misijos, kuri patiks visiems virtuvės mėgėjams – iš prastai užderėjusių, nekondicinių pomidorų jis gamins ypatingą padažą žiemai. Vytaras parodys, kaip net iš paprasčiausių daržovių galima sukurti aromatingą, sodraus skonio pagardą ir taip išgelbėti pomidorus.
Virtuvė | 3 MIN.
0

Lietuva
Ar ir jūs nepatenkintas savo virtuve? Ekspertai pataria, kaip tai pakeisti
Naujausia apklausa atskleidė, kad ketvirtadalis Lietuvos gyventojų nėra patenkinti savo virtuvėmis – dažniausiai dėl nepatogaus erdvės išdėstymo, nusidėvėjusių baldų ar riboto funkcionalumo. Vis dėlto daugeliui virtuvė išlieka namų širdimi: net šeši iš dešimties (61 proc.) teigia, kad praktiška ir gerai suplanuota virtuvė turi didelės įtakos jų pasitenkinimui namais. Interjero dizainerė siūlo išeitį – prieš imantis rimtų remonto darbų, pradėti nuo mažų pokyčių ir pataria, kaip juos įgyvendinti.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Lietuva
Upėtakis – pamirštas ir dažnai pigesnis lašišos „pusbrolis“: jo vertė – didesnė nei manome
Žuvies naudą organizmui žino daugelis, tačiau praktiškai jos vis dar vartojama per mažai. Europoje populiariausios žuvies rūšys yra tunas ir lašiša. Upėtakis, nors yra vadinamas pastarosios „pusbroliu“ ir dažnai pigesnis nei lašiša, dažnai tampa nepelnytai pamirštamas. Jo maistinė vertė beveik nenusileidžia lašišai. „Maximos“ kulinarijos meistrai siūlo porą gardžių ir nebrangių receptų su upėtakiu – tiek kasdienei vakarienei po darbo, tiek ir šventiniam stalui.
Virtuvė | 5 MIN.
0