Angle down Atgal

Pomidorų perteklius? Gaminkite naminį saldžiarūgštį padažą

Įsibėgėjant vasaros derliui, dažnai šeimininkei susikaupė gausybė pomidorų. Aš taip pat sukau galvą, kur juos padėti, nes suvalgyti tokio kiekio nebuvo įmanoma. Prisiminiau, jog prieš keletą metų man puikiai pavyko naminis „Uncle Ben’s“ padažas, kurį galėjau patiekti prie kepsnių, naudoti kaip užpilą spagečiams ar valgyti tiesiog su duona. Taigi, pasiraitojau rankoves ir vėl ėmiausi virti šį gardų padažą.

Saldžiarūgščiam padažui reikės:

  • 4 kg pomidorų;
  • 1 kg paprikų;
  • 1 kg svogūnų;
  • 1 kg morkų;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 1 stiklinės aliejaus;
  • pusės stiklinės acto;
  • 2 šaukštų druskos;
  • konservuotų ananasų skardinės.

Ilgiausias ir daugiausia kantrybės reikalaujantis darbas – nulupti 4 kilogramų pomidorų odeles. Idealu, jei jie puikiai sunokę, minkšti ir dideli – tada darbo žymiai mažiau. Tačiau jei jie kietesni, nuplikykite pomidorus karštu vandeniu – odelės nusilups žymiai greičiau.

Nuluptus pomidorus sutriname smulkintuvu, pilame į puodą, įpilame stiklinę aliejaus ir verdame 20 minučių. Per tą laiką nuskutame ir burokine tarka sutarkuojame morkas ir, pavirus pomidorų tyrei, beriame jas į puodą. Masę verdame dar 20 minučių. Tada beriame kubeliais susmulkintus svogūnus ir verdame 30 minučių (jei supjaustėte itin smulkiai – užteks ir 20 minučių).

Po to dedame kubeliais susmulkintą papriką, supjaustytus ananasus ir supilame konservuotų ananasų skystį. Verdame dar 20 minučių, nuolat pamaišydami, kad neimtų svilti.

Paskutinis etapas – pilame cukraus, acto, druskos ir pabaigiame virti dar 15 minučių. Gautą masę pilstome į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukame paruoštais, išvalytais dangteliais.

Iš tokios išvirtos masės man išėjo devyni pusės litro stiklainiukai. Užsukę juos apverčiame, statome ant dangtelių ir apklojame šiltai. Kitą dieną spalvinga mišrainė-pagardas gali keliauti į gėrybių lentynas.

Mūsų namuose šis pagardas žiemos nesulauks, nes tirpsta labai greitai. Pabandykite ir jūs. Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite