REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2020 m. Birželio 4 d. 11:17

Marijampolėje ir Kalvarijoje pirmas blynas neprisvilo

Marijampolė

Marija BurbienėŠaltinis: Etaplius.lt


133318

Ne taip lengva į naują turgų privilioti prekiautojus, o juo labiau pirkėjus. Tikriausiai dėl informacijos stokos į pirmus turgus su savo prekėmis atvažiuojančių pardavėjų buvo daugiau, negu jas perkančiųjų.


Foto galerija:

1kalv-t-1.jpg
1turgnaujas2.jpg

Šiandien jau trečią ketvirtadienį prekiautojai suvažiavo į turgų Kalvarijoje. Kai per karantiną beveik du mėnesius sekmadieninis turgus nedirbo, o sušvelninus sąlygas buvo atidarytas, į jį pūstelėjo minios žmonių, atvykusieji automobilius turėjo palikti net prie pieninės ar už kareivinių. Kad nebūtų tokios grūsties, nuolatiniai turgaus lankytojai pasiūlė jo vartus atverti ir savaitės viduryje. Atlikus apklausą nutarta turgų atidaryti ketvirtadieniais. Kaip ir sekmadieniais, čia prekiaujama ir augalais, daržovėmis, ir mėsos, pieno produktais, medumi, kiaušiniais, ir drabužiais, sendaikčiais, technika.

Pasak prieš porą savaičių turgaus administratorės pareigas pradėjusios eiti Giedrės Veikšienės, gal sekmadieninio lygio ir nebus, nes tai tradicija, vis dėlto visi tikisi, kad ir ketvirtadienio turgus įsivažiuos.

Į ketvirtadienio turgų suvažiuoja nuolatiniai pardavėjai, prisijungia ir naujų. Senieji prekes plačiai išsidėsto įprastose didelės aikštės vietose. Keltis arčiau, ant asfaltuotos dangos, jie nenori, nes ten, girdi, jų nesuras pirkėjai. Dėl to administratorė neprieštarauja, priešingai, šypsodamasi sako, kad taip karantino sąlygomis dar geriau – atstumai tikrai išlaikomi. Pareiškus norą atvykti daugiau prekiautojų mėsa, asfaltuotoje aikštėje jiems įrengtos naujos vietos.

Beje, ketvirtadieniais į turgų prekiautojai renkasi vėliau, negu įprastai sekmadieniais – nuo 7–8 valandos. Skirstytis pradeda apie 13.30 val.

Praėjusį šeštadienį į naująją vietą Dariaus ir Girėno g., Marijampolėje, rinkosi savivaldybės ūkininkai. Iš pat ryto išsirikiavo jų automobiliai, prikrauti maišų su grūdais, bulvėmis. Išsidėstė savo prekes ir bitininkai, ir daigų augintojai.

Nors Savivaldybės vadovai, skirdami vietą prekybai, ir nurodė, kad čia bus galima prekiauti tik savo užauginta produkcija, tarp ūkininkų prekių savo rakandus išsidėstė ir prekiautojai sendaikčiais. Apie tai, kad jiems čia ne vieta, priminė Viešosios tvarkos tarnybos darbuotojos. Vos jas pamatę kai kurie pardavėjai atsitraukė nuo savo prekių, atseit, čia ne mano, kiti buvo įspėti, jog čia prekiauti negalima.

Apie tai, kad ši vieta skirta prekiauti tik savo užauginta produkcija, dar kartą primena ir Marijampolės savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Morozas. „Savivaldybė šią vietą skubos tvarka skyrė norintiems prekiauti savo užauginta produkcija, kai jiems buvo užverti „Namų turgaus“ vartai. Tereikia Savivaldybėje gauti leidimus: pensininkams ir neįgaliesiems jie nemokami, o ne pensininkai už vietą automobiliui moka tik 1,5 euro mokestį. Tokiomis pat sąlygomis, mieste galima prekiauti dar dviejose viešosios prekybos vietose: aikštelėje prie Degučių turgavietės ir ūkininkų turgelyje prie „Norfos“ prekybos centro Dariaus ir Girėno gatvėje. Norintys prekiauti sendaikčiais, turėtų vietos ieškoti privačiuose miesto turguose“, – sakė vicemeras.

Naujoje viešosios prekybos vietoje šeštadienį ūkininkai siūlė nusipirkti kviečių (centneris – 8–9 Eur), miežių ir žirnių (po 9 Eur), avižų (40 kg – 7–8 Eur). Buvo ir bulvių (kg – 30-40 ct), ir agurkų (2 Eur), kopūstų (1 Eur). 100 g salotų kainavo 40 ct, ryšelis ridikų – 80 ct. Už pusę litro šviežio medaus prašė 4,5–5 Eur, pernykščio – 3 Eur, dešimtį vištų kiaušinių – 1,8 Eur, indelį krienų – 1,5 Eur. Po 50 ct pardavinėjo pomidorų ir paprikų daigus.

Autorės nuotraukos



REDAKCIJA REKOMENDUOJA