Pavasaris kviečia į lauką: savaitgaliais mėgaukitės kepta mėsa ir baklažanais

Šiauliai
Jurgita Kastėnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Pavasario ir vasaros savaitgaliais nesinori sėdėti namuose ir suktis virtuvėje. Tuomet kur kas labiau vilioja dūmo kvapas ir čirškantis maistas, kuriuo skanauti galima po atviru dangumi ar saugia pastoge, aplink lašnojant šiltam lietučiui.

Tiems, kas neapsieis be mėsos, siūlau pakepinti kiaulienos bei vištienos, o lengvesnio maisto mėgėjams puikiai tiks baklažanai, kepti ant grotelių.

Sultingoms mėsos juostelėms reikės:

  • 1 kg kiaulienos mentės;
  • 2 gabalėlių vištienos krūtinėlės;
  • raudonojo vyno;
  • druskos, pipirų;
  • kario prieskonių;
  • saldžiarūgščio arba pikantiško padažo.

Kiaulienos mentės gabalą supjaustome į 4–6 mažesnius gabalėlius (tačiau tai turi būti gerokai didesni už standartinį kepsnį gabalai). Mėsos nereikia marinuoti ar prieskoniuoti, kepsime ją visiškai neapdorotą. Vištienos krūtinėlę šiek tiek pabarstome druska bei pipirais ir kario prieskoniais, pašlakstome mėgstamu padažu. Mėsą dedame ant grotelių ir vartydami ilgokai kepame. Kepdami nuolat šlakstome raudonuoju vynu.

Kai jau matote, kad mėsa minkšta ir gerai iškepusi, nuimkite ją nuo grotelių ir pjaustykite kone perregimomis juostelėmis, barstykite druska ir pipirais, galite naudoti ir šiek tiek žolelių.

Patikėkite, nesu didelė mėsos mėgėja, bet ši mėsa buvo skaniausia, kokią esu valgiusi. Tobulai iškepusi, sultinga, nes nebuvo barstyta druska, kuri pasisavina mėsos sultis. Kai jau paruošta mėsa barstoma prieskoniais, ji skonio pasiima tik tiek, kiek reikia, tad nepersūdysite. Pabandykite – nesigailėsite.

Tobuliems baklažanų kepsniams reikės:

  • 4 vidutinio dydžio baklažanų;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • 400 g fetos;
  • 200 g varškės sūrio;
  • 100 g lydyto sūrelio;
  • 3 šaukštų juodųjų alyvuogių be kauliukų.

Baklažanus išilgai supjaustome plačiomis, maždaug 1 cm storio juostelėmis. Kiekvieną griežinėlį pabarstome druska, o po 15 min. nuplauname išsiskyrusias sultis.

Griežinėlius kruopščiai nusausiname, patepame aliejumi ir dedame ant grotelių (groteles taip pat galite patepti aliejumi). Ant vidutinio karštumo žarijų kepame po 5 min. kiekvieną pusę.

Leiskite baklažanus kepti grilio asistentams, o pati tuo metu pasiruoškite padažą. Visų trijų rūšių sūrį ištrinkite iki vienalytės masės, sudėkite juostelėmis supjaustytas alyvuoges ir sumaišykite. Apskrudę ir dūmų kvapo prisisotinę baklažanai su šiuo padažu sukuria tikrai tobulą derinį!

Karšto ir skanaus savaitgalio!

Lija