Angle down Atgal

Pavasarį prasidėjusių negalavimų priežastis – organizmo parazitai

Atšilus orams ir nutirpus sniegui pasiraitojame rankoves ir apsišvariname savo kieme, gyvenamojoje aplinkoje. Tačiau reikia nepamiršti, kad atėjus pavasariui svarbu pasirūpinti ne tik savo aplinka, bet ir savo organizmo švara.

Kodėl tas yra taip svarbu? Neretas pavasarį pasijuntame išsekęs, neturintis jėgų, greičiau pavargstantis, dažniau sergantis įvairiomis peršalimo ligomis. Dėl šių požymių imame kaltinti vitaminų stygių, šviežių vaisių, daržovių trūkumą ir kt. Tačiau priežastis gali būti ir visai kita! Dažnai pamirštame, kad mūsų aplinkoje gausų įvairių parazitų. Tai kirminai arba vadinamieji helmintai, kuriais galima užsikrėsti patiems nenusiplovus rankų ar valgant blogai nuplautus vaisius, uogas ir daržoves, geriant užkrėstą vandenį ar valgant per trumpai termiškai paruoštą mėsą, žuvį.

Ypač akyli turėtų būti tėvai, auginantys vaikus ir turintys namuose gyvūnų. Juk labai retai kada mažyliai, paglostę šunį ar katę, tuojau pat bėga plauti rankų. O net nukirmininti gyvūnai ant savo kailio dažnai turi kirmėlių kiaušinėlių. Iš asmeninės patirties galiu papasakoti, kaip jaučiasi vaikas, turintis kirmėlių. Tai išblyškęs žmogutis, neturintis apetito, kenčiantis maudžiančio pobūdžio pilvo skausmus, turintis virškinimo ir vidurių užkietėjimo problemų, itin dažnai sergantis įvairiomis peršalimo ligomis.

Žmoguje gyvenantys parazitai – mūsų įnamiai, atimantys iš mūsų maisto medžiagas, būtinas mums patiems, ir paliekantys mums „dovanėles“, toksinus – savo šalinimo produktus. Medicininiais tyrimais kirmėlių buvimas ne visada nustatomas. Todėl „Žalioji dėžutė“ bendraįkūrėjos Violetos Varnienės teigimu, pavasarį svarbu pasirūpinti savo organizmo sveikata bei švara.

Pirma, svarbi sveika ir subalansuota mityba, įtraukiant daugiau šviežių, neapdorotų daržovių, vaisių, žalumynų. Vaistažolėmis ir jų gydomosiomis savybėmis besidominti V. Varnienė skatina į savo mitybą įtraukti laukinių žolelių ir pumpurų, kurių jau dabar galima rasti bundančioje gamtoje: jaunų garšvų, dilgėlių, kiaulpienių, paprastųjų raktažolių, žliūgių, gauromečio, meškinio česnako lapelių bei beržo, liepos, obels, juodojo serbento pumpurų. Šiomis vitaminų ir mikroelementų gausiomis gamtos dovanomis galite gardinti salotas, košes, tirštuosius kokteilius ir kt. Moteris primena, kad svarbi ne tik tinkama mityba, bet ir organizmo poilsis nuo maisto, virškinimo procesų, todėl ragina išbandyti protarpinį badavimą, darant 12–16 valandų nesimaitinimo pertrauką, leidžiant organizmui maksimaliai pailsėti.

Kitas svarbus dalykas, kurį moteris jau daugelį metų praktikuoja, – tai organizmo valymas vaistažolių pagalba: „Kartųjį kietį arba dar kitaip vadinamą pelyną itin myliu ir neretai naudoju sutrikus virškinimui, esant sunkumui skrandyje, apsinuodijus maistu, netgi peršalus. Jo mažiausiai 21 dienos kursą išgeriu kiekvieną pavasarį ir rudenį, sumaišiusi su gvazdikėliu, kitomis žolelėmis. Ne vienas išgirdęs apie organizmo parazitus reaguoja skeptiškai, mano, kad jų gali turėti tik vaikai, tačiau kartą pabandę pelyno mišinio kursą pajunta jo naudą ir išsisprendžia sveikatos bėdas.“

Daugiau sužinoti apie liaudies medicinos receptus ir sveikuolių bendruomenės pripažintus parazitų naikintojus galite www.facebook.com/zaliojidezute/

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite