REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Gruodžio 31 d. 14:04

Paskutinės minutės pasiruošimas: ką dėti ant Naujųjų stalo?

Vilnius

Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt


66239

Jei tik šiandien ėmėte galvoti, kuo pavaišinti svečius sutinkant Naujuosius metus, turime jums keletą patarimų ir lengvų receptų. Dar spėsite ir nuvykti į parduotuvę, ir paruošti įsimintiną stalą.

P.S. pateikiami patiekalai puikiai tiks, jei vaikotės švenčių madų - šių metų Naujųjų spalvos yra oranžinė, auksinė, tad patiekalai tikrai "į temą".

Pagrindinis patiekalas – kepta kiaulienos nugarinė

Šiam patiekalui paruošti sugaišite vos 10 minučių, o kol linksmai plepėsite su draugais, patiekalas iškeps.

Jums reikės:

1 kilogramo kiaulienos nugarinės be kaulo;

mėsos prieskonių;

druskos;

pipirų;

saldžiosios paprikos miltelių;

barbekiu prieskonių;

3 vidutinio dydžio morkų;

2 saldžiųjų bulvių (batatų);

alyvuogių aliejaus.

img-20181229-161150-resized-20181231-102633785.jpg

Visą nepjaustytą mėsos gabalą įtriname prieskoniais ir paliekame, kol paruošime daržoves. Nuskutame morkas ir saldžias bulves, supjaustome griežinėliais, pabarstome druska, galima užberti baziliko ar kitų žolelių, užpilame kelis šaukštus alyvuogių aliejaus.

Į kepimo rankovę dedame daržoves, supilame ir nuo jų likusį aliejų. Ant viršaus dedame mėsą, užrišame kepimo rankovę ir dedame į kepimo indą. Jei turite indą su dangčiu – būtinai uždenkite, mėsa bus dar sultingesnė.

Kepame valandą 180 laipsnių temperatūroje, tada nudengiame dangtį, praplėšiame kepimo rankovę ir leidžiame mėsai apskrusti.

Iškepusią mėsą su daržovėmis dedame ant padėklo ir patiekiame svečiams. Tai bus ir stalo puošmena, ir soti, gardi vakarienė.

img-20181229-181255-resized-20181231-102618285.jpg

Mėsainiai – užkandžiui ar vakarienei

Mėsainiai ar mini mėsainiai – puikiai tinka kaip karšti patiekalai ar mini užkandis. Belieka pasirinkti bandelės dydį ir turėsite gardžių kąsnelių.

Jums reikės:

Mėsainių bandelių su sezamo sėklomis (didelių ar mažų);

kalakutienos faršo ( 4 dideliems mėsainiams – 400 gramų faršo);

kiaušinio;

džiūvėsėlių ar manų kruopų;

marinuotų agurkėlių;

pomidoro;

čederio sūrio lapelių;

mėgiamų prieskonių mėsai;

padažų (pomidorų padažo, majonezo, barbekiu ar česnakinio);

sviesto;

aisbergo salotos lapų.

img-20181228-210229-resized-20181231-102703126.jpg

Kalakutienos faršą pagardiname mėgiamais prieskoniais, mušame kiaušinį, beriame manų kruopų ar džiūvėsėlių, kitaip tariant, pasiruošiame kepti kotletukus. Pasidarome norimo dydžio kotletus, tik kuo plokštesnius, kad būtų patogu dėti ant bandelės. Kepame iš abiejų pusių kol gražiai paskrus. Baigiant kepti uždedame po sūrio lapelį, uždengiame keptuvės dangtį ir leidžiame sūriui apgaubti kotletą.

Mėsainio bandeles paskrudiname keptuvėje ant sviesto iki lengvo traškumo. Ant apatinės bandelės taip pat išlydome sūrio lapelį. Ant bandelės tepame mėgiamą padažą (arba jų mišinį), dedame salotos lapus, agurkų griežinėlius, pomidoro griežinėlį, kalakutienos kotletą ir užvožiame kita bandelės puse (galima ištepti padažu). Tokie mėsainiai bus sultingi ir karšti, ir šalti. O kam nepatinka mėsainiai? Jūsų svečiai tikrai bus laimingi.

img-20181224-142635-resized-20181231-102927293.jpg

Užkandėlės su morkomis arba avokadais

Norisi ne tik karštų patiekalų, bet ir užkandžių? Galite pasigaminti sumuštinių su keptomis morkomis arba avokadais.

Jums reikės:

Juodos duonos;

alyvuogių aliejaus arba sviesto;

3 vidutinio dydžio morkų;

avokado;

žuvies, silkės ar kumpio.

Juodą duoną supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi arba sviestu.

Nuskutame ir sutarkuojame morkas, jas pakepiname iki gerai suminkštės, užberiame druskos, žolelių. Ant vienų kepintos duonos gabalėlių dedame morkas, ant kitų – pjaustytą avokadą. Ant viršaus galite dėti po gabalėlį silkės, rūkytos žuvies arba kumpio – to, kas jums labiausiai patinka.

Sumuštiniai spalvingi, tad papuoš stalą, taip pat puikiai tiks užkąsti, kol lauksite šiltos vakarienės.

img-20181224-142629-resized-20181231-102940191.jpg



REDAKCIJA REKOMENDUOJA