Angle down Atgal

Pasaulio virtuvėse dirbęs Dainius Spakauskas, karjeros tęsti grįžo į gimtąją Klaipėdą

Vos sulaukęs devyniolikos, Dainius iškeliavo į užsienį, ir štai, po septyniolikos metų keliavimo ir aplankytų šešiasdešimt pasaulio šalių, tapęs garsiu virtuvės šefu,  Dainius Spakauskas savo gyvenimą ir karjerą visai neseniai perkėlė į gimtąją Klaipėdą. Norėdamas pasidalinti savo kulinariniais sugebėjimais, Dainius įkūrė „Gurmaniško maisto ekspertus“, o po sėkmingo starto tiekiant maistą išsinešimui, ruošiasi duris atverti naujas restoranas.

– Dainiau, papasakokite apie reikšmingiausius savo karjeros pasiekimus užsienyje.

– Įspūdingiausias mano karjeros pasiekimas buvo dirbti modernios gastronomijos krikštatėviui, vienam garsiausių pasaulio šefų – Marco Pierre White, kurio restoranas turėjo net tris Michelin žvaigždes. Taip pat dirbau šefu Four season viešbutyje Katare, Intercontinental Davos, Nikki beach Mallorca, kuris vertinamas kaip vienas įspūdingiausių paplūdimio klubų pasaulyje.

– Kur išmokote šefo amato?

– Šefo amato niekada nesimokiau, tiesiog viskas atėjo savaime, iš didelio noro, užsispyrimo, meilės maistui ir beprotiškai didelių pastangų. Išvykimas į užsienį buvo geriausias sprendimas norint tobulėti ir realizuoti save gyvenime.

– Apkeliavote daug nuostabių kraštų, dirbote garsiose pasaulio virtuvėse, nejaugi niekada nebuvo minties šaknis suleisti kurioje nors užsienio šalyje, kur galimybės daug didesnės nei mūsų mažoje šalyje?

– Tikrai buvo šalių, kuriose norėjau gyventi ir turėjau tam visas sąlygas, kur ekonomika ir pragyvenimo lygis kur kas aukštesnis, kur be vargo galėčiau gyventi gerą ir aprūpintą gyvenimą, bet, kad ir kaip viliojančiai tai skambėtų, savo gimtojo miesto nekeisčiau į nieką. Jau išvykdamas žinojau, kad anksčiau ar vėliau grįšiu gyventi į savo mylimą Klaipėdą.

– Kaip vertinate Klaipėdos maitinimo įstaigų rinką? Ar Klaipėda „turtinga“ gerais restoranais ir ką būtent Jūs siūlote savo klientams?

– Tikrai žinau, kad yra keli geri restoranai ir tikiu, kad gamina skanų maistą, bet tokius galima ant rankos pirštų suskaičiuoti. Miestas auga, su laiku jų bus gerokai daugiau. Mano sugebėjimai maisto gaminime be galo įvairiapusiški, ko pasekoje, galiu nukelti žmones, tarkim, į tolimąją Aziją ar prie Šveicarijos Alpių, ir visa tai -vienoje lėkštėje, unikaliame gurmaniškame rinkinyje.

 

– Kaip pandemija pakoregavo verslo planus? Nebaisu restoraną atsidaryti būtent tokiu metu?

– Pandemija tuos planus vis dar koreguoja (juokiasi), bet į visą tai stengiuosi žiūrėti pozityviai, manau viskas tik į gera. Ateis laikas ir viskas stos į savo vėžias. Tiesą sakant, jei ne ši pandemija, gal net nebūčiau ten, kur dabar esu.

– Ką norėtumėte pasakyti ar palinkėti savo esamiems ir būsimiems klientams?

– Savo esamiems ir būsimiems klientams noriu pasakyti, jog stengsiuosi niekada nenuvilti jų gurmaniškų lūkesčių. Kurie dar neragavo, būtinai kviečiu paragauti! Taip pat, linkiu kuo daugiau pozityvo ir, be abejo, sveikatos.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite