Paragaukime – skanučiai vištienos kepsneliai su moliūgu

Vilnius
Reporteris Ugnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Trūksta idėjų savaitgalio vakarienei? Savaitraštis Didmiestis siūlo naudotis gausiu moliūgų derliumi.

INGREDIENTAI:

* 400 gramų vištienos filė (arba maltos vištienos krūtinėlės);

* 2 vienetai kiaušinių;

* 100 gramų moliūgų (be žievės ir sėklų);

* 0.5 vieneto svogūnų;

* 2 šaukštai graikiško jogurto;

* 2 šaukštai kvietinių miltų (arba grikių ar avižinių miltų);

* 1 skiltelė česnako (galima ir nedėti);

* šiek tiek druskos, maltų juodųjų pipirų;

* šiek tiek aliejaus

GAMINAME:

Moliūgą sutarkuoti burokine tarka ir, jei atsiraso skys­čio, nupilti. Vištieną smulkiai supjaustyti (arba galima sumalti). Svogūną ir česnaką susmulkinti. Vištieną, svogūnus, česnakus, moliūgą ir graikišką jo­gurtą išmaišyti, įmušti kiaušinius, berti prieskonius, miltus ir kruopščiai išmaišyti. Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėti po porą šaukštų tešlos formuojant blynelius. Gražiai apkepti iš abiejų pusių. Svar­bus momentas - blynuką verskite tik tada, kai jo apačia jau gražiai apkepusi ir blynelis sutvirtėjęs. Beje, šiuos blynukus tinka kepti ir orkaitėje - tiek kaip blynelius, tiek keksiukų formelėse kaip mažus apkepukus.

Paruošimo laikas apie 30 minučių.

Porcijų skaičius – 4.

Skanaus!