Angle down Atgal

Paprastas šedevras iš nieko – gintarinis obuolių pyragas

Neįprasto skonio obuolių pyragas su gardžiu glaistu. Paprastas ir lengvai pagaminamas, tačiau jo skonis bus tiesiog pribloškiantis – sultingas ir nepaprastai švelnus. Pyragas bus panašus į tortą. Reikia tik paragauti!

Reikės:

4–5 obuolių,

160 g miltų,

3 kiaušinių,

120 g cukraus,

10 g vanilinio cukraus,

1,5 šaukštelio kepimo miltelių,

100 ml pieno,

30 g aliejaus (3 šaukštų)

žiupsnelio druskos.

Glaistui:

70 g cukraus,

1 kiaušinio,

50 g sviesto.

Gaminimo būdas

Išplakite tris kiaušinius, su 120 g cukraus, 10 g vanilinio cukraus ir žiupsneliu druskos iki purios baltos masės. Įmaišykite 160 g miltų, persijotų su kepimo milteliais. Supilkite pieną, aliejų ir išmaišykite tešlą mentele. Supjaustykite obuolius kartu su luobele, suberkite į tešlą ir išmaišykite.

22 cm skersmens formą ir jos kraštus išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite pyrago tešlą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes, kol gražiai paruduos.. Jei pyragas paruduotų anksčiau, pridenkite jį iš viršaus kepimo popieriumi.

Paruoškite glaistą: sumaišykite 70 g cukraus, 50 g lydyto sviesto ir 1 kiaušinį.

Ištraukite iškepusį pyragą iš orkaitės, ištepkite jo paviršių glaistus ir vėl įkiškite į orkaitę 10-12 minučių. Būtent šis glaistas suteikia pyragui neįprastą skonį.

Leiskite visiškai ataušti formoje.

Skanaus!

Kaip gaminamas šis pyragas, galite pasižiūrėti vaizdo įraše.

Alfa.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite