Angle down Atgal

Paprastas šedevras iš nieko – gintarinis obuolių pyragas

Neįprasto skonio obuolių pyragas su gardžiu glaistu. Paprastas ir lengvai pagaminamas, tačiau jo skonis bus tiesiog pribloškiantis – sultingas ir nepaprastai švelnus. Pyragas bus panašus į tortą. Reikia tik paragauti!

Reikės:

4–5 obuolių,

160 g miltų,

3 kiaušinių,

120 g cukraus,

10 g vanilinio cukraus,

1,5 šaukštelio kepimo miltelių,

100 ml pieno,

30 g aliejaus (3 šaukštų)

žiupsnelio druskos.

Glaistui:

70 g cukraus,

1 kiaušinio,

50 g sviesto.

Gaminimo būdas

Išplakite tris kiaušinius, su 120 g cukraus, 10 g vanilinio cukraus ir žiupsneliu druskos iki purios baltos masės. Įmaišykite 160 g miltų, persijotų su kepimo milteliais. Supilkite pieną, aliejų ir išmaišykite tešlą mentele. Supjaustykite obuolius kartu su luobele, suberkite į tešlą ir išmaišykite.

22 cm skersmens formą ir jos kraštus išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite pyrago tešlą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes, kol gražiai paruduos.. Jei pyragas paruduotų anksčiau, pridenkite jį iš viršaus kepimo popieriumi.

Paruoškite glaistą: sumaišykite 70 g cukraus, 50 g lydyto sviesto ir 1 kiaušinį.

Ištraukite iškepusį pyragą iš orkaitės, ištepkite jo paviršių glaistus ir vėl įkiškite į orkaitę 10-12 minučių. Būtent šis glaistas suteikia pyragui neįprastą skonį.

Leiskite visiškai ataušti formoje.

Skanaus!

Kaip gaminamas šis pyragas, galite pasižiūrėti vaizdo įraše.

Alfa.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite