Angle down Atgal

Paprasta – neprasta: bulvių ir kalafiorų apkepas

Tai, kas paprasta, nebūtinai bus prasta. Štai receptai su kalafiorais.

Bulvių ir kalafiorų apkepas

500 g virtų bulvių, 2–3 virti kiaušiniai, nemažas kalafioras, šaukštas sviesto (ar aliejaus, be ne taip skanu), šaukštas miltų, stiklinė pieno (galima įpilti liesos grietinėlės), druskos, muskato riešuto ar kitų mėgiamų prieskonių.

Iš sviesto, miltų ir pieno pagaminame padažą, sūdome, dedame prieskonių. Į riebalais pateptą kepimo indą sluoksniuojame griežinėliais pjaustytas bulves ir kiaušinius bei žiedynais išskirstytą kalafiorą. Užpilame padažu ir kepame orkaitėje pusvalandį ar mažiau. Baigiant kepti galima užbarstyti tarkuoto sūrio.

Tešloje keptos daržovės

Tešlai: stiklinė miltų, 2 kiaušiniai, stiklinė vandens ar alaus, šaukštas aliejaus, druskos. Baltymai atskiriami (jie išplakus įmaišomi prieš pat kepimą), o tryniai ir kiti produktai suplakami, tešla pabrinkinama.

Įvairios daržovės (kalafiorai, šparaginės pupelės, kaliaropės, cukinijos) supjausčius trumpai paverdamos pasūdytame vandenyje, brokolių galima ir nevirti. Kai gerai nusivarva, mirkomos tešloje ir kepamos riebaluose, kol pagelsta. Taip pat galima kepti obuolius ar kriaušes: jų virti nereikia, tik išimti sėklas ir supjaustyti griežinėliais. Galima apibarstyti cinamonu ar cukrumi – tešla nesaldinama. Jei maišoma su vandeniu, galima įpilti šlakelį degtinės – mažiau gers riebalus.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite