Angle down Atgal

Paprasčiausi imbieriniai sausainiai Kalėdoms

Šie lengvai pagaminami kvapnūs sausainėliai greitai „išgaruos“, jei patieksite juos prie arbatos ar kavos. Beje, juos galima laikyti ilgai. O jeigu sudžiūtų, greitai atgaivinsite pašildę vandens vonelėje.

Reikės:

reklama

300 g sviesto

175 g rudojo cukraus

žiupsnelio druskos

reklama

50 g smulkiai sukapotų cukruotų imbiero gabaliukų arba maltos imbiero šaknies

450 g miltų

1 kiaušinio

vanilinio cukraus pabarstymui

Gaminimo būdas

Iš pirmųjų 5 ingredientų suminkykite tešlą ir palaikykite 1 valandą šaldytuve. Skardą ištieskite kepimo popieriumi ir keliose vietose pabadykite šakute. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

Tešlą iškočiokite plonai ir išspauskite norimas formeles. Sausainius kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Stebėkite, kad jie per smarkiai neparuduotų. Ištraukite ir iškart pabarstykite vaniliniu cukrumi.

Patarimas: jei norite sausainius pagaminti dar greičiau, galima iškočioti tešlą plonai ant kepimo popieriaus ir iškepti visą lakštą. Po to dar karštą supjaustyti pailgais „pagaliukais“ arba rombais ir pabarstyti vaniliniu cukrumi. Ataušinti juos reikėtų ant kepimo popieriaus, šiek tiek atitraukus vieną nuo kito.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite