Nenuodėmingas obuolių pyragas: be gliuteno ir cukraus

Vilnius
Irma Gud Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Sveikuoliškas obuolių pyragas su riešutų sviestu ir kukurūzų miltais nepavykti tiesiog negali, bet pripažįstu, tai jau nėra kaip mano įprasti receptai - ne 30 minučių. Visų pirma, gerokai pavargti reikės nulupant ir supjaustant kilogramą obuolių, antra - jis kepa apie 60-70 minučių. Na, bet garantuoju - verta.

Pyragui reikės:

▶️1 kilogramo obuolių;
▶️3 kiaušinių;
▶️2-3 šaukštų klevų sirupo;
▶️100 gramų kukurūzų miltų;
▶️15 gramų kepimo miltelių (arba pusės arbatinio šaukštelio);
▶️130 mililitrų pieno;
▶️2 didelių šaukštų riešutų sviesto;
▶️30 gramų sviesto.

Pirmiausiai aš nusilupu ir susipjaustau obuolius. Kuo plonesniais gabalėliais pjaustysit, tuo konsistencija bus geresnė.

Kepimo skardą ištepu kokiais 10 gramų sviesto ir palaikau šaldytuve, kol ruošiu pyragą. Kažkur skaičiau, kad taip geriau.

Kiaušinius, sirupą ir riešutų sviestą išplaku su plaktuvu, tada pilu miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišau.

Išlydau likusį sviestą (apie 20 gramų), šiek tiek atvėsinu ir kartu su pienu pilu į kitus ingredientus.

Dar kartą viską gerai išplaku su plakikliu ir masę pilu į indą su obuoliais. Gerai išmaišau, bet atsargiai, netraiškydama obuolių gabaliukų.

Viską pilu į iš šaldytuvo išimtą skardą, mentele paskirstau ir dedu jau į įkaitintą iki maždaug 180 laipsnių orkaitę.

Pyragą kepti reikės apie 60-70 minučių, bet mediniu iešmeliu vis patikrinkite, ar pyragas kartais dar nėra pasiruošęs susitikti su jumis ir jūsų kavos puodeliu.

Užtrukau +- 2 valandas, bet manau, kad mano naminiai saldumynų mėgėjai bus labai patenkinti. O ir kai toks obuolių derlius, ką kito skanaus gamint?

Daugiau receptų galite rasti "Virtuvės princesėje".