Angle down Atgal

Nektarinų pyragas

Nesu saldumynų mėgėja, būtent todėl pyragų dažnai nekepu, tačiau šį kartą šventinės nuotaikos įkvėpta kepiau nektarinų pyragą.

Taigi pristatau jums savo mažą, ambicingą pyragiuką, kuris gavosi tikrai labai skanus.

Reikės:

4 kiaušinių;

200 g cukraus;

0,5 kriaušės;

4 nektarinų;

100 g žemės riešutų;

150 g miltų;

385 g braškinio varškės kremo (galima gauti "Lidl" parduotuvėse) (tinka ir braškinis jogurtas);

 20 ml pieno.


Gamyba:

Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas braškinis kremas ir pienas, viskas išmaišoma ir po truputį sudedami miltai. Gauta masė supilama į aliejumi išpurkštą apvalią skardą.

Nektarinai supjaustomi skiltelėmis ir klojami ant tešlos paliekant tarpus, kriaušė supjaustoma šiaudeliais ir dedame į skardą tarp nektarino griežinėlių. Žemės riešutus sukapojame ir barstome ant vaisių. Pyragą kepame iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių. Iškeptą pyragą aš pasirinkau puošti su karamele ir šilauogėmis.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite