Kaunas
laura kursentaityte Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Nesu saldumynų mėgėja, būtent todėl pyragų dažnai nekepu, tačiau šį kartą šventinės nuotaikos įkvėpta kepiau nektarinų pyragą.

Taigi pristatau jums savo mažą, ambicingą pyragiuką, kuris gavosi tikrai labai skanus.

Reikės:

4 kiaušinių;

200 g cukraus;

0,5 kriaušės;

4 nektarinų;

100 g žemės riešutų;

150 g miltų;

385 g braškinio varškės kremo (galima gauti "Lidl" parduotuvėse) (tinka ir braškinis jogurtas);

 20 ml pieno.


Gamyba:

Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas braškinis kremas ir pienas, viskas išmaišoma ir po truputį sudedami miltai. Gauta masė supilama į aliejumi išpurkštą apvalią skardą.

Nektarinai supjaustomi skiltelėmis ir klojami ant tešlos paliekant tarpus, kriaušė supjaustoma šiaudeliais ir dedame į skardą tarp nektarino griežinėlių. Žemės riešutus sukapojame ir barstome ant vaisių. Pyragą kepame iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių. Iškeptą pyragą aš pasirinkau puošti su karamele ir šilauogėmis.