Virtuvė | 8 MIN.

Velykų stalas – eksperimentuokite su riešutais ir žalumynais + žinomų žmonių receptai

anonymous anonymous
2020 m. balandžio 10 d. 06:30
5e8f28ce63f4d.jpg

Viena gražiausių pavasario švenčių šiais metais bus kitokia, tačiau ne mažiau ypatinga. Juk pagrindiniu Šv. Velykų akcentu visuomet išliks gausios vaišės, šeimos susibūrimas prie stalo ir margučiai. Be kokių skanumynų šios šventės neįsivaizduoja žinomi žmonės ir ką pagaminti visai šeimai, kad būtų sveika, paprasta ir skanu?

Pasilepinti būtina, bet štai ko verta nepamiršti

Švieži žalumynai, ridikėliai ir įvairios daržovės, pasak biomedicinos mokslų daktarės, mitybos konsultantės Sandrijos Čapkauskienės, turėtų būti vienu svarbiausių šventinio stalo akcentu. Kuo ryškesnės daržovės, tuo daugiau antioksidantų gauname, o jie stiprina mūsų imunitetą, mažina uždegimus organizme. Pašnekovės teigimu, perkant ar gaminant desertą patiems, svarbiausia vadovautis keliomis taisyklėmis: vengti baltųjų miltų, pridėtinio cukraus, transriebalų, įvairių sintetinių dažiklių ir kvapų. Yra puikių alternatyvų šiems komponentams pakeisti. Namuose galima pagaminti sveiką, nekeptą pyragą iš džiovintų ar šviežių vaisių, uogų, sėklų, riešutų ir jų sviesto (be pridėtinio cukraus ir aliejų), pilnagrūdžių kruopų, medaus, juodojo šokolado, kokoso drožlių.

Ką rekomenduoja pasigaminti žinomi žmonės?

Sporto trenerė ir mitybos specialistė Laura Panavė pabrėžė, kad jei norime ne tik per Velykas, bet ir viso karantino metu išlaikyti formas, reikėtų vengti mišrainių su padažais, pyragų ir bandelių iš parduotuvių, mažą maistinę vertę, bet didelį kalorijų kiekį turinčių miltinių patiekalų ir užkandžių. Ant stalo turėtų karaliauti žaluma, riešutai, sėklos, beje, su jomis galima iškepti ir puikią naminę duoną. ,,Šiais metais Šv. Velykos iš tiesų bus kitokios, todėl ir vaišių stalas mūsų šeimoje bus kitoks nei įprasta. Šv. Velykų rytas turėtų būti ypatingas, todėl L. Panavė rekomenduoja pasigaminti pupelių brownie pyragą.

Virtuvės šefo Gian Luca Demarco gimtinėje – Italijoje, Velykos yra ypatinga šventė, suburianti artimus žmones ne tik bendrauti, švęsti, bet ir ragauti bei dalintis maistu. Italijoje maistas yra neatsiejama kultūros dalis. Pagrindiniu patiekalu dažniausiai būna ėriukas arba jo šonkauliai. Na, o antrąją šventės dieną italai mėgsta valgyti lazaniją ir įvairius pyragus – ypač populiarus Neapolietiškasis, „Casatiello“. Pašnekovas įsitikinęs, kad saldumynai yra puikus antidepresantas. ,,Šios Velykos bus kitokios visiems. Teks būti namuose, negalėsime aplankyti mums artimų žmonių, giminių siekiant juos apsaugoti. Ir svarbiausia - nepamirškime, kad yra didžiulė dovana Velykas leisti kartu su šeima”, – sakė Gian Luca Demarco.

Laidų vedėja Gerda Žemaitė pasakojo, kad kiekvienais metais buvusią tradiciją eiti į bažnyčią, šiais metais kardinaliai pakeitė karantinas. Tačiau visa šeima dažys margučius ir gamins mėgstamiausius patiekalus. ,,Andrius gamins lauke, planuojame ruošti putpeles su ypatingu marinatu, taip pat bulvinius blynelius. Na, o aš gaminsiu pyragą. Visi turėtume save palepinti, o svarbiausia, norėčiau palinkėti atsipalaiduoti. Visiems dabar sudėtingas metas, įtemptas laikas, kai trūksta kantrybės, bet viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Svarbiausia ramybė, atsipalaidavimas ir susitelkimas saugant vieni kitus”, – sakė G. Žemaitė.

Eksperimentuokite su riešutais ir žalumynais

Maisto tinklaraščio autorės Aurelijos Gurskienės šių metų Velykų kodas – paprastumas, derinamas kartu su kūrybiškumu. Kasdien šeimai gaminanti ir įvairius naujus receptus išbandanti Aurelija ragina prisiminti, kad šventiškumo įprastiems patiekalams suteikti padeda įvairesnės daržovės ir sėklos ar riešutai. ,,Į mėgstamas salotas berkite saujelę kepintų ir sūdytų žemės riešutų ir jos atrodys tikrai šventiškai. Šie riešutai labai tinka ir avokado bei trumpavaisių agurkų derinyje, o orkaitėje kepintais ir sūdytais migdolais įdarytos alyvuogės, pamarinuotos kokybiškame alyvuogių aliejuje su apelsinų ir laimo sultimis bei prieskoniais, tikrai nustebins savo skoniu”, - įkvėpė gaminti ir ragauti Aurelija.

Mažiausiems patiekalų ragautojams A. Gurskienė siūlo kepti lietinius ir įdaryti juos riešutų sviestu su uogomis, karamelizuotais obuoliais ar vištienos ir daržovių troškiniu. Lietiniai patiks ir suaugusiems, ieškantiems būdų, kaip skaniai sunaudoti visus likusius kiaušinius. Tereikia įpjaustyti juos į lietinį blyną, pagardinti vytinto kumpio riekele, krevetėmis ar lengvai patroškintomis tarkuotomis cukinijomis.

Sveikam ir spalvingam Velykų stalui – receptai iš riešutų ir džiovintų vaisių

Jei planuojate desertą gaminti patys, bet trūksta idėjų, iš ko paruošti sveiką torto ar pyrago alternatyvą, gaminkite iš riešutų ir džiovintų vaisių. Jie suteiks egzotiško skonio ir spalvų. Štai šokoladiniai goji uogų batonėliai ir migdolų triufeliai ar pistacijų sausainiai - ypač paprastai pagaminami, bet yra gardūs ir patinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.

Šokoladiniai goji batonėliai

Reikės:


1 puodelio datulių be kauliukų
Pusės puodelio migdolų sviesto
Pusės puodelio dygliuotojo ožerškio (goji) uogų
Pusės puodelio pjaustytų pistacijų
2 šaukštų tirpinto kokosų aliejaus
Šokoladinei masei: puodelio tirpinto juodo šokolado

Gaminame:

Datules sutrinkite su migdolų sviestu. Įberkite pjaustytas dygliuotojo ožerškio (goji) uogas, pistacijas, įmaišykite kokosų aliejų. Mišinį supilkite ant kepimo popieriaus, gerai suspauskite ir išlyginkite. Užpilkite tirpintą šokoladą. Laikykite šaldytuve 3-4 valandas ir skanaukite!

Pistacijų skonio sausainiai, kurių nereikia kepti

Šie riešutai - vienas mėgstamiausių užkandžių ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tačiau ar kada bandėte ką nors pagaminti su šiais egzotiškais pistacijomis? Patiekalams jos suteikia ne tik puikų skonį, bet ir spalvą. Pabandome?

Sausainiams reikės:

1 puodelio pistacijų
Pusės puodelio nesaldinto, susmulkinto kokoso
Pusės puodelio avižų dribsnių
2 šaukštų klevų sirupo
1-2 šaukštai vandens

Įdarui reikės:

1 puodelio nesaldinto susmulkinto kokoso
Pusės puodelio anakardžių riešutų
Pusės puodelio avižų dribsnių
2 šaukštų migdolų sviesto
1 šaukšto tirpinto kokosų aliejaus

Gaminame:

Sutrinkite sausainiams gaminti skirtus ingredientus. Suminkykite ir iškočiokite tešlą, kol ji taps maždaug pusės centimetro storio. Išpjaukite apvalius sausainukus ir įdėkite juos į šaldiklį dešimčiai minučių, kad sukietėtų.
Pasiruoškite įdarą - sutrinkite jam skirtus ingredientus iki lygios masės. Išimkite sausainius iš šaldiklio, tepkite įdarą, o ant jo viršaus uždėkite dar vieną sausainį - taip suformuosite dvigubus sausainius.

Rožiniai migdolų triufeliai

Pasigaminę šiuos triufelius Velykoms, norėsite juos gaminti dar ir dar kartą. Sveiki, sodraus marcipanų skonio.

Reikės:

1 puodelio datulių be kauliukų
Pusės puodelio migdolų miltų
2 šaukštų migdolų sviesto
2 šaukštų vandens
Pusės puodelio šaldytų džiovintų aviečių
2 šaukštų kokoso drožlių

Gaminame:

Sutrinkite triufeliams skirtus ingredientus, kol masė bus puri ir minkšta. Iš šio mišinio suformuosite apie 15 triufeliukų. Avietes sutrinkite ir sumaišykite su smulkiomis kokoso drožlėmis. Šiame mišinyje apvoliokite migdolų triufelius. Laikykite šaldytuve. Skanaus!

Na, o ieškantiems dar daugiau patiekalų idėjų, žinomi žmonės dalijasi receptais:

Gian Luca Demarco Neapolietiškas Velykų pyragas

Reikės:


700 g kvietinių miltų
300 ml šilto vandens
10 g šviežių mielių
10 g druskos
50 g kiaulienos taukų
20 g sviesto
3 kiaušinių
150 g parmezano arba pekorino sūrio
150 g neapolietiškos arba chorizo rūkytos dešros

Gaminame:

Šiltame vandenyje ištirpinti mieles. Ant darbastalio suberti miltus, druską ir išmaišyti. Padaryti šulinėlio formos kauburėlį ir iš lėto į vidų pilti šilto vandens ir mielių mišinį. Po truputį minkyti tešlą iki vientisos masės. Kubeliais supjaustytą dešrą ir sūrį suberti ant tešlos ir įminkyti juos į vidų, kad pasiskirstytų po visą masę. Atplėšti nedidelės saujos dydžio tešlos gabaliuką ir iš jo susukti 6 „virveles“. Tešlą išformuoti ir paskirstyti ragaišio kepimo formoje. Ant viršaus įspausti švariai nuplautus nevirtus kiaušinius ir pritvirtinti prie tešlos pagrindo „virvelėmis“. Palikti valandai šiltai, kad pyragas gerai iškiltų. Tada kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 75 minutes.

Lauros Panavės šokoladinis pupelių pyragas

Reikės:

2 indelių konservuotų aštriųjų (jei nepatinka čili, galite imti paprastas) juodųjų pupelių
2-3 kiaušinių
2 gerai prinokusių bananų
10 išmirkytų datulių
7 šaukštų kakavos miltelių
1 a. š. kepimo miltelių
Medaus, agavų sirupo - 100 ml
Papuošimui: juodas šokoladas, šviežios ar džiovintos uogos

Gaminame:

Pupeles nuplauname šaltu vandeniu. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Viską (išskyrus batymus) sutriname blenderiu iki gražios vienalytės masės. Kiaušinio baltymus suplakame su žiupsneliu druskos ir lengvai įmaišome į masę. Paruoštą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame apie 45 minutes 180°C orkaitėje. Neperkepkite, pyragas turi būti drėgnas.

Gerdos Žemaitės kondensuoto pieno pyragas

Reikės:


400 g kondensuoto, saldinto pieno
200 g miltų
100 g tirpinto sviesto
3 kiaušinių
Po vieną šaukštelį: kepimo miltelių, vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos

Gaminame:

Visus ingredientus sudėti į dubenį ir išplakti, supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.


Joniškis
Įsigaliojo naujas metinis keleivinių traukinių tvarkaraštis: pokyčiai aktualūs ir Šiaulių regione
UAB „LTG Link“ informuoja apie parengtą 2025–2026 metų traukinių eismo tvarkaraštį, įsigaliojusį šių metų gruodžio 14 d.
Aktualijos | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Kiaulės liežuvis – išraiškingo skonio, nebrangus patiekalas, kurį lietuviai dažniausiai valgo vieną, su majonezu ar garstyčiomis. Tačiau pakanka vos keleto gudrybių ir maistingas bei sotus kiaulės liežuvis gali tapti tikru virtuvės atradimu. „Maximos“ maisto gamybos technologas dalijasi keletu patarimų, kaip liežuvį paversti išskirtiniu šventiniu patiekalu.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Gruodžio 22–28 d. – sąmoningumas vietoje skubėjimo.
Horoskopai | 7 MIN.
0
Pasaulis
Šiauliai
Šeštadienio vakarą prekybos centre „Ülemiste“ Estijos sostinėje Taline sprogo šiukšliadėžė. Avarinės tarnybos dėl šio incidento pastatą evakavo. Sužeistas vienas žmogus, praneša estų nacionalinis transliuotojas ERR.
Pasaulis | 2 MIN.
0
Šioje „Dūzės ir Mūzės nuotykių“ laidoje laukia pažintis su Šiaulių geležinkelio muziejumi. Čia vaikų mylimi personažai atsidūrė atsitiktinai, tačiau tai, ką rado, paliko neišdildomus įspūdžius.
Laisvalaikis | 2 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Vyriausybė šią savaitę pritarė Krašto apsaugos ministerijos (KAM) parengtiems įstatymo pakeitimams, pagal kuriuos karo padėties metu komendantiniai Lietuvos šaulių sąjungos ginkluotojo pasipriešinimo ir specializuoti vienetai automatiškai taptų ginkluotųjų pajėgų dalimi.
Lietuva | 2 MIN.
0
Konservatorių lyderis Laurynas Kasčiūnas tikisi, kad pirmadienį organizuojamame parlamentinių frakcijų susitikime su prezidentu Gitanu Nausėda iš šalies vadovo išgirsiantis pažadą vetuoti valdančiųjų inicijuojamas Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) įstatymo pataisas, jeigu jos bus priimtos Seime. Politikas pabrėžia, kad šalies vadovui laikas susigrąžinti tvirtą valstybės vadovo statusą ir parodyti principinę poziciją.
Lietuva | 4 MIN.
3

Radviliškis
Kelmė
Šią savaitę Pašušvio bendruomenės namuose vyko Radviliškio rajono savivaldybės vadovų susitikimas su vietos gyventojais. Susitikime dalyvavo Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis, vicemerė Jurgita Sidarienė, Tarybos narys Karolis Balsys ir Grinkiškio seniūnė Giedrė Bložienė.
Politika | 5 MIN.
0
Paskutiniame 2025 metų Kelmės rajono savivaldybės tarybos posėdyje, vykusiame gruodžio 18 dieną, dalyvavo visi tarybos nariai. Posėdžio darbotvarkėje buvo apsvarstyti 36 klausimai.
Politika | 2 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Pasaulis
Pasaulis
Šeštadienio vakarą prekybos centre „Ülemiste“ Estijos sostinėje Taline sprogo šiukšliadėžė. Avarinės tarnybos dėl šio incidento pastatą evakavo. Sužeistas vienas žmogus, praneša estų nacionalinis transliuotojas ERR.
Pasaulis | 2 MIN.
0
Diplomatams susirinkus į Majamį derėtis dėl karo užbaigimo, Kremlius sekmadienį paneigė, kad numatoma surengti trišales Ukrainos, Rusijos ir Jungtinių Valstijų derybas.
Pasaulis | 3 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
Šiaulių techninės kūrybos centro erdvės vienai nakčiai virto tikra kūrybine laboratorija ir improvizuota filmavimo aikštele. Būtent tokioje dinamiškoje aplinkoje Šiauliuose įvyko pirmosios naktinės kūrybinės dirbtuvės „Kai kalba vanduo“, skirtos vyresnių klasių moksleiviams. Iki pat ankstyvo ryto trukęs renginys tapo erdve, kurioje jaunimas galėjo laisvai kurti, diskutuoti, tyrinėti ir praktiškai pristatyti savo idėjas, ieškodami sprendimų aktualiai šiandienos problemai – gėlo vandens trūkumui ir taršai.
Verslas | 6 MIN.
0
Pastebėję, jog Šiaulių miesto įmonėms trūksta aiškumo apie jų vaidmenį galimų ekstremaliųjų situacijų metu, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Pramonės komiteto iniciatyva (pirmininkas Rolandas Gabrielaitis, UAB „Bodesa“ prezidentas), gruodžio 5 dieną pakvietė verslo atstovus į informacinį susitikimą su Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos ir mobilizacijos specialistais tema „Pasiruošimas ekstremaliosioms situacijoms: ką privalo žinoti įmonės“.
Verslas | 4 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Šeštadienį Šiaulių rajone nepilnametis smurtavo prieš vyrą, pranešė Policijos departamentas.
Kriminalai | 2 MIN.
0
Šiaulių apylinkės teisme išnagrinėta itin didelės apimties baudžiamoji byla dėl sukčiavimo. Didesnės apimties bylos teismo istorijoje nėra buvę. Nuosprendis byloje paskelbtas 34 kaltinamiesiems. Byloje 34 asmenys pripažinti nukentėjusiaisiais, bylą sudaro 120 tomų, o jos nagrinėjimo metu įvyko net 150 teismo posėdžių. Vien kaltinimo aktas sudarė 724 lapus. Bylos nagrinėjimo procese keturi kaltinamieji mirė. Didelis nusikalstamų veikų, kaltinamųjų skaičius lėmė tai, kad buvo itin sudėtinga organizuoti teismo procesą.
Kriminalai | 4 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
Šeštadienio vakarą Šiauliuose, netoli arenos, susidūrė du lengvieji automobiliai. Avarijos metu nukentėjo ir į ligoninę buvo išvežtos vienos iš mašinų vairuotoja ir keleivė.
Gatvė | 2 MIN.
0
Šeštadienį Šiaulių rajone automobiliui atsitrenkus į medį, žuvo jį vairavęs asmuo, pranešė Policijos departamentas.
Gatvė | 2 MIN.
0
Lietuva
Kalvarija
Šeštadienį šalyje buvo užregistruoti 43 eismo įvykiai, iš kurių 4 įvyko dėl neblaivių vairuotojų kaltės, pranešė Policijos departamentas.
Gatvė | 2 MIN.
0
Gruodžio 19 d. apie 17 val. Kalvarijos savivaldybėje, Naujienėlės kaime automobilis „Opel Astra“, vairuojamas moters (gim. 1972 m.), nuvažiavo nuo kelio.
Gatvė | 2 MIN.
0

Kelmė
Šiauliai
Įvyko 2025 m. Kelmės rajono salės futbolo pirmenybės, kuriose šiemet dalyvavo penkios komandos: Kelmės FK „Kražantė“ (vad. J. Lebedžinskas), Kelmės FK „Kelmė“ (vad. A. Černakauskas), Kražių „Kražiai“ (vad. R. Liekys), Kelmės „SC–NVŠ“ (vad. T. Bracevičius) ir „Kelmės jaunimas“ (vad. T. Špukas). Lapkričio–gruodžio mėnesiais Kelmės sporto centro sporto salėje buvo sužaistos 14 rungtynių, po kurių paaiškėjo galutinės komandų vietos.
Sportas | 3 MIN.
0
Ugniagesių gelbėtojų mokykloje buvo surengtas finalinis Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos krepšinio turnyro direktoriaus taurei laimėti etapas. Jo nugalėtojais tapo Klaipėdos PGV krepšininkai, įtemptose varžybose nugalėję Šiaulių PGV. Trečiąją vietą užėmė Panevėžio PGV.
Sportas | 2 MIN.
0


Radviliškis
Radviliškis
Šeduvos Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčioje (Radviliškio r.) vykusiame renginyje „Šeduvos Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčia: istorija, relikvijos, meno vertybės“ pranešimus skaitė žinomi mokslininkai: istorikas doc. dr. Liudas Jovaiša, dailės istorikės dr. Asta Giniūnienė, dr. Skirmantė Smilingytė-Žeimienė ir dr. Dalia Vasiliūnienė. Paskaitoje dalyvavo ir Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčios klebonas Rimantas Žaromskis.
Kultūra | 3 MIN.
0
Gruodžio 17 d. Radviliškio viešojoje bibliotekoje vyko adventinis vakaras – susitikimas su Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininku dr. Kastyčiu Rudoku. Renginio lankytojams lektorius skaitė paskaitą „Baroko sakralinis menas ir advento apmąstymai“, kuri visus kvietė stabtelėti, susikaupti ir pažvelgti į advento laikotarpį per sakralinio meno prizmę.
Kultūra | 2 MIN.
0
Joniškis
Joniškis
Artėjant gražiausioms žiemos šventėms Joniškio rajono švietimo centras kartu su Joniškio rajono savivaldybės administracija – kvietė gyventojus dalyvauti Kalėdinio atviruko konkurse ir kurti ne tik popierinius, bet ir elektroninius atvirukus.
Kultūra | 2 MIN.
0
Joniškio rajono savivaldybėje, netoli Latvijos sienos įsikūręs Žagarės miestelis. Čia gyvena kūrybingi ir veiklūs žmonės, nuolat verda įdomios idėjos, o kiekvieną vasarą miestelis nusidažo raudona vyšnių spalva. Žagarės istorija taip pat labai plati. Juk tai – seniausias miestelis Lietuvoje, kurio senamiestis saugomas valstybės kaip urbanistikos paminklas.
Kultūra | 4 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Šiemet šventinis laikotarpis dovanoja ilgiau trunkantį laisvadienių laikotarpį, todėl natūralu, kad daug gyventojų savo namus paliks ilgesniam laikui – išvyks pas artimuosius, keliaus arba tiesiog praleis daugiau laiko ne namuose. Apsaugos ekspertai ir policija įspėja: būtent tokios dienos tampa aktyviu sezonu vagims, kurie pastaruoju metu elgiasi įžūliau ir veikia žaibiškai. Prie dažnesnių incidentų prisideda ir gyventojų šventinė skuba bei išsiblaškymas.
Namai | 5 MIN.
0
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Socialiniuose tinkluose sparčiai populiarėjanti, kitonišką gyvenimą praktikuojanti pirtininkė Viktorija Prokofjeva trisdešimties turėjo viską, apie ką daugelis tik pasvajoja: sėkmingą vestuvių verslą, nesibaigiančius klientų srautus, linksmybių kupiną laisvalaikį, keliones, būstą pačioje Vilniaus širdyje. Ir vieną dieną… visa tai prarado prasmę. Ankstesnį gyvenimą ji iškeitė į šeimą, vaikus, vienkiemį Vilniaus užmiestyje ir asketišką gyvenimą be ekranų, prabangos, beribio vartojimo ir triukšmo.
Veidai | 4 MIN.
0
Nutrūko kelerius metus puoselėti agentūros „Major Amber Models“ vadovės Karolinos Toleikytės ir verslininko, investuotojo Jono Garbaravičiaus artimi santykiai.
Veidai | 2 MIN.
8


Lietuva
Lietuva
Gruodžio 22–28 d. – sąmoningumas vietoje skubėjimo.
Horoskopai | 7 MIN.
0
Kiaulės liežuvis – išraiškingo skonio, nebrangus patiekalas, kurį lietuviai dažniausiai valgo vieną, su majonezu ar garstyčiomis. Tačiau pakanka vos keleto gudrybių ir maistingas bei sotus kiaulės liežuvis gali tapti tikru virtuvės atradimu. „Maximos“ maisto gamybos technologas dalijasi keletu patarimų, kaip liežuvį paversti išskirtiniu šventiniu patiekalu.
Virtuvė | 5 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Gruodžio 22–28 d. – sąmoningumas vietoje skubėjimo.
Horoskopai | 7 MIN.
0
2026-ieji Arklio metai daug kam žada būti nenuspėjami. Vienos permainos bus geros, kitos – ne visai malonios.
Horoskopai | 3 MIN.
2

Lietuva
Lietuva
Kiaulės liežuvis – išraiškingo skonio, nebrangus patiekalas, kurį lietuviai dažniausiai valgo vieną, su majonezu ar garstyčiomis. Tačiau pakanka vos keleto gudrybių ir maistingas bei sotus kiaulės liežuvis gali tapti tikru virtuvės atradimu. „Maximos“ maisto gamybos technologas dalijasi keletu patarimų, kaip liežuvį paversti išskirtiniu šventiniu patiekalu.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Kiekviena šeima turi savo Kūčių stalo patiekalų tradicijas – vieniems tai silkė su svogūnais, keptas karpis, o kiti šventinės vakarienės neįsivaizduoja be lašišos. Nors receptai skiriasi, visus vienija bendras ingredientas – žuvis. Žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi patarimais, į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvį bei jūros gėrybes ir siūlo išbandyti abejingų nepaliksiantį nebrangų receptą, kuris puikiai tiks ir Kūčių vakarienei.
Virtuvė | 5 MIN.
0