Virtuvė | 7 MIN.

Sveikųjų avižų ABC: ekspertė pataria, kaip išsirinkti ir neapsirikti gaminant

Etaplius.lt
2023 m. rugsėjo 24 d. 21:08
heap-oats-spoon_144627-16377

Maistingos ir organizmą naudingomis medžiagomis aprūpinančios avižos gali būti laikomos vienu iš sveikos mitybos sinonimų – dėl maistinės vertės jos vadinamos supermaistu ir visame pasaulyje pelno vis daugiau simpatijų kaip lengvas, vertingas, bet pigus maistas. Dar tik atrandantiems šias kruopas pravers specialistės patarimai, kuo skiriasi avižos parduotuvių lentynose – juk svarbu žinoti, kad trumpam užmerkę kapotas avižas, liksite be planuotų pusryčių.

Avižų sudėtis nepalieka abejingų maisto specialistų, kurie šias kruopas tituluoja supermaistu. Palyginti su kitais grūdinių augalų produktais, avižose yra daugiausiai skaidulinių medžiagų, baltymų ir nepakeičiamų amino rūgščių bei mineralinių medžiagų. Avižose gausu B grupės vitaminų, fermentų, flavonoidų, cholino, taip pat mineralinių medžiagų ir tokių mikroelementų kaip kalis, magnis, cinkas, fosforas, geležis. Reguliarus avižų vartojimas gali teigiamai veikti imuninę bei virškinimo sistemas, padėti sumažinti riebalų kiekį kūne, užtikrinti sotumą, puoselėti odos, plaukų sveikatą bei grožį.

Viso grūdo kapotos avižos – maistingiausios ir ilgiausiai gaminamos

Šios avižos gaminamos iš viso grūdo – jis tiesiog supjaustomas į tris dalis, tad sudėtyje išlieka daugiausiai naudingųjų grūdo dalių: sėlenų ir gemalų.

„Be to, jos užtikrina ilgesnį sotumo jausmą, nes yra ilgiau virškinamos. Tiesa, kapotos avižos pareikalaus šiek tiek daugiau gaminimo laiko – tiesiog užpylę jas vandeniu, kaip avižinius dribsnius, nieko valgomo negausime, mat grūdai ir liks kieti. Norėdami pagaminti košę, kapotus avižų grūdus turime pavirti maždaug 15-20 min.“, – atkreipia dėmesį „Malsena“ Kokybės vadovė A. Kazakauskienė.

Norint, kad kruopos tinkamai suminkštėtų, o košė nebūtų sprangi, ekspertė rekomenduoja naudoti vieną dalį kapotų avižų su maždaug keturiomis dalimis vandens ar pasirinkto pieno. Tokių kruopų košė yra šiek tiek tvirtesnės tekstūros, todėl ją galima derinti ne tik su saldžiais, bet ir kitais, mažiau tradiciniais priedais: sūriu, pievagrybiais, daržovėmis ar kiaušiniu.

Viso grūdo avižiniai dribsniai – universali klasika

Viso grūdo avižiniai dribsniai yra tradicinė ir dažniausiai naudojama avižų dribsnių rūšis – ji gaminama suplokštinus sveiką grūdą. A. Kazakauskienė pasakoja, kad avižų grūdai pirmiausiai garinami, vėliau jie supresuojami ir po to džiovinami. Taip paruošti dribsniai taip pat pasižymi aukšta maistine verte, bet juos lengviau gaminti – jau suminkštintus grūdus reikia trumpiau termiškai apdoroti, jie universalūs kulinarijoje.

„Viso arba pilno grūdo avižiniai dribsniai geriausiai tinka kaip ingredientas pamėgtuose receptuose – gaminant sausainius, pyragus, kokteilius ar granolą.  Juos verta rinktis ir greitesniems, energijos suteikiantiems sotiems pusryčiams, pavyzdžiui, košėms – viso grūdo avižiniai dribsniai turi daugiausiai skaidulų iš visų rūšių“, – pažymi ekspertė.

A. Kazakauskienės rekomendacija ruošiant viso grūdo avižas, paprasta – dribsnių nepervirti. Pakanka į 500 ml verdančio vandens arba pieno (galima ir augalinio) įpilti 200 g dribsnių, gerai išmaišyti ir virti apie 5 min. Tuomet uždengti dangčiu ir palaikyti dar 3–5 min. Pagardinus sviestu, košė bus kremiškesnė, o kartu čia puikiai derės ir kiti priedai: uogos, džemai, riešutai, vaisiai, įvairūs prieskoniai.

Stokojantiems laiko – greito paruošimo avižos

Greito paruošimo avižoms pagaminti, kaip ir nurodoma pakuotėje, paprastai tereikia vos kelių minučių, o ekspertės teigimu, jų virti nebūtina – pakanka gerai išmaišyti su verdančiu vandeniu.

„Vis dar susiduriame su mitu, kad greitai paruošiami avižiniai dribsniai yra nemaistingi, mažiau sveiki. Tačiau tai yra tie patys avižų grūdai, suminkštinti garinant, presuojant, tik prieš tai jie sukapojami į tris dalis. Taip gaunami dar smulkesni dribsniai, kuriuos greičiau paveikia skystis ir nebelieka būtinybės jų virti. Tokiuose dribsniuose mažiau skaidulų, jie greičiau virškinami, tad sotumą jausime trumpiau, bet juose vis tiek išlieka vitaminai, mineralai ir kitos naudingos avižų maistinės medžiagos. Pasirinkę savo mėgstamus sveikus ingredientus, tokius kaip švieži ar džiovinti vaisiai, uogos, riešutai, akimirksniu pasigaminsite energijos suteikiančią lengvą ir sveiką košę“, – pasakoja A. Kazakauskienė.

Itališkas avižų omletas „Frittata“

Reikės: 1 šaukšto sviesto, 1 stiklinės tarkuotų morkų, 2 stiklinių tarkuotų kopūstų, 2 stiklinių viso grūdo avižinių dribsnių, 6 didelių kiaušinių, pusės šaukštelio druskos, juodųjų pipirų, gabalėlio kietojo sūrio, saujos mėgstamų žalumynų.

Gaminame: Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite kopūstus, morkas, uždenkite dangčiu ir pakaitinkite, kol ims skirtis sultys. Suberkite avižinius dribsnius, gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir pakaitinkite dar 2 minutes. Į iki putų suplaktus kiaušinius suberkite druską ir pipirus, sudėkite tarkuotą sūrį. Gautą mišinį supilkite ant pakepintų avižų ir daržovių. Uždenkite ir pakepinkite 4-5 minutes, kol kiaušiniai iškeps. Atsargiai apverskite (apversti bus lengviau, jei „Frittatą“ uždengsite lėkšte ir apversite keptuvę, o tuomet paplotėlį įstumsite atgal). Išjunkite viryklę ir leiskite taip pastovėti dar 2 minutes. Patiekite lėkštėje pagardinę sūriu, juodaisiais pipirais, kapotais žalumynais. Skanaus!

Kapotų avižų ir morkų blynai

Reikės: 1 puodelio viso grūdo kapotų avižų, 2 puodelių vandens, 1 kiaušinio, 1 vidutinio dydžio svogūno, 1 didesnės morkos, 4 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų, druskos ir pipirų, aliejaus kepimui, keleto skiltelių česnako, grietinės ir žolelių patiekimui.

Gaminame: Užpilkite avižas verdančiu vandeniu ir pavirkite 10 min. uždengus dangčiu ant vidutinės ugnies. Sudėkite virtas avižas į didesnį dubenį ir palaukite kol atvės. Tuo metu supjaustykite į svogūną į smulkius kubelius, sutarkuokite morką, keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite svogūnus, morką ir, maišant ant vidutinės ugnies, kepkite kol jie taps minkšti ir aukso spalvos. Suberkite svogūnų ir morkų mišinį į avižas, pagardinkite druska, pipirais, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Po to suberkite miltus, dar kartą permaišykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite nedidelius blynus, kol šie iš abiejų pusių taps aukso spalvos. Iškepusius blynus nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir patiekite su padažu iš grietinės, česnako ir žolelių. Skanaus!

Nekepinti avižų rutuliukai

Reikės: 200 g viso grūdo dalių avižinių dribsnių, 60 g džiovintų spanguolių, 0.25 šaukštelio malto cinamono, 2 šaukštų maltų linų sėklų, 40 g gliaudytų, kapotų pistacijų, 50 g medaus, 4 šaukštų kokosų aliejaus, 2 šaukštų nesaldintų obuolių arba moliūgų tyrės, kokosų drožlių (jei norisi).

Gaminame: Avižas, linų sėklas, spanguoles, pistacijas ir cinamoną suberkite į indą ir gerai išmaišykite. Medų, kokosų aliejų ir tyrelę pakaitinkite ant ugnies, kad gautumėte vientisą masę. Paruoštą masę supilkite į sausus ingredientus ir išmaišykite. Suformuokite rutuliukus. Jei norisi, galima rutuliukus apvolioti kokosų drožlėse. Paruoštus skanėstus palikite šaldytuve bent 2-3 valandoms, kad sustingtų. Skanaus!


Šiauliai
Dalia Šidiškienė: moterys – šeimos kultūrinių patirčių ambasadorės
Artėjant gražiausioms metų šventėms, neretai tenka pasukti galvas dėl dovanų artimiesiems ir draugams. Namams prisipildžius ne visada reikalingų daiktų, vis dažniau renkamės dovanoti emocijas ir turiningą laiką. Būtent apie kultūros skleidžiamą grožį laidoje „Moterims 45+“ kalėjomės su Dalia Šidiškiene, kuri akcentuos, kad vidinį grožį kartais puoselėti gali būti net lengviau nei išorinį.
Kultūra | 3 MIN.
0
Akmenė
Lietuva
Gruodžio mėnesį Akmenės rajone vyko paramos akcija „Kalėdinė šypsena pafrontės vaiko, senolio, kario veide“, skirta Ukrainos žmonėms.
Aktualijos | 2 MIN.
0
Ar žinojote, kad Pekino antis yra ir paukščio rūšis, ir patiekalas? Pastarasis yra specialus iš Kinijos kilęs anties paruošimo būdas, vertinamas dėl ryškaus kontrasto tarp traškios odelės ir itin sultingos mėsos. O pirmąją – šviežią Pekino antį – šią savaitę kaip tik galima įsigyti už mažesnę kainą. „Maximos“ kulinarinių idėjų partnerė Brigita Uyar pataria, kaip ją paruošti ir dalijasi ypatingu šventiniu receptu.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
2026 metų sausis atneš transformacijos ir naujų pradžių energiją. Kosmosas tarsi kvies mus iš naujo įvertinti savo prioritetus, susitelkti į vidinius išteklius ir būti nuoširdiems patiems sau. Tai metas, tinkamas planams tikslinti, kryptims peržiūrėti ir brandiems sprendimams priimti.
Horoskopai | 5 MIN.
0
NATO generalinis sekretorius Markas Rutte prieš Kalėdas ragina toliau remti Ukrainą – ir kartu įspėja dėl saugumo rizikos Europos šalims.
Pasaulis | 3 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) primena vartotojams – nuo sausio keičiantis elektros ir gamtinių dujų tarifams, rodmenis būtina deklaruoti iki 2025 m. gruodžio 31 d. imtinai.
Lietuva | 2 MIN.
0
Kūčių vakaras bus debesuotas, tačiau orai išliks ramūs ir be žymesnių kritulių, teigia Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikas Tadas Kantautas. Tuo metu per abi Kalėdų dienas pragiedrulių taip pat nenusimato, tačiau truputėlį sustiprės vėjas.
Lietuva | 3 MIN.
0

Pakruojis
Pakruojis
Pakruojyje susitiko Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministras Vladislavas Kondratovičius, Latvijos sumanaus administravimo ir regioninės plėtros ministras Raimonds Čudars bei Estijos regioninės plėtros ir žemės ūkio ministras Hendrikas Johannesas Terrasas.
Politika | 3 MIN.
0
Gruodžio 18 dieną įvyko Pakruojo rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jame dalyvavo 20 tarybos narių. Posėdžio darbotvarkėje suplanuoti 35 klausimai. Prieš prasidedant klausimų svarstymui pasveikinti gruodžio mėnesį gimtadienius šventę Pakruojo rajono savivaldybės tarybos nariai Vida Remeikienė, Robertas Ašmanavičius ir Audrius Kazlauskas.
Politika | 5 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
NATO generalinis sekretorius Markas Rutte prieš Kalėdas ragina toliau remti Ukrainą – ir kartu įspėja dėl saugumo rizikos Europos šalims.
Pasaulis | 3 MIN.
0
JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį paskelbė apie naują karo laivų klasę, kuri bus pavadinta jo vardu – tokia garbė paprastai suteikiama tik buvusiems šalies vadovams.
Pasaulis | 3 MIN.
2


Šiauliai
Šiauliai
Šiaulių techninės kūrybos centro erdvės vienai nakčiai virto tikra kūrybine laboratorija ir improvizuota filmavimo aikštele. Būtent tokioje dinamiškoje aplinkoje Šiauliuose įvyko pirmosios naktinės kūrybinės dirbtuvės „Kai kalba vanduo“, skirtos vyresnių klasių moksleiviams. Iki pat ankstyvo ryto trukęs renginys tapo erdve, kurioje jaunimas galėjo laisvai kurti, diskutuoti, tyrinėti ir praktiškai pristatyti savo idėjas, ieškodami sprendimų aktualiai šiandienos problemai – gėlo vandens trūkumui ir taršai.
Verslas | 6 MIN.
0
Pastebėję, jog Šiaulių miesto įmonėms trūksta aiškumo apie jų vaidmenį galimų ekstremaliųjų situacijų metu, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Pramonės komiteto iniciatyva (pirmininkas Rolandas Gabrielaitis, UAB „Bodesa“ prezidentas), gruodžio 5 dieną pakvietė verslo atstovus į informacinį susitikimą su Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos ir mobilizacijos specialistais tema „Pasiruošimas ekstremaliosioms situacijoms: ką privalo žinoti įmonės“.
Verslas | 4 MIN.
0

Kelmė
Šiauliai
Pirmadienį du jaunus vyrus, su savimi turėjusius galimai narkotinių medžiagų, sulaikę Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai praneša vakare sulaikę ir dar vieną.
Kriminalai | 2 MIN.
0
Pirmadienį Šiaulių mieste ir rajone policijos pareigūnai nutraukė dviejų vairuotojų keliones. Abiejų girtumai viršijo dvi promiles, o vienam nedaug trūko iki sunkaus girtumo laipsnio.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Akmenė
Šiauliai
Ankstų pirmadienio rytą Naujojoje Akmenėje sulaikytas neblaivus vairuotojas.
Gatvė | 2 MIN.
0
Pirmadienį vienoje centrinės Šiaulių dalies sankryžoje laikinai neveikia šviesoforas. Apie tai vairuotojus ir kitus eismo dalyvius perspėja bendrovė „Šiaulių šviesa“.
Gatvė | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Artėjant Kalėdoms Lietuvos gyventojai nesvajoja nei apie egzotines salas, nei apie snieguotas Šveicarijos slidinėjimo trasas – dažnas ruošiasi Kalėdas sutikti namuose ar lankant artimuosius. Atlikta apklausa Baltijos šalyse atskleidė, kad namuose per šventes planuoja likti 71 proc. apklaustų lietuvių, 76 proc. latvių ir net 81 proc. estų.
Gatvė | 3 MIN.
0
Baigiantis metams Pakruojyje atnaujintas dar vienas kiemas. Atsinaujinusia infrastruktūra džiaugiasi P. Mašioto g. 41 daugiabučio namo gyventojai. Čia pilnai sutvarkytas šalia namo esantis kiemas, naujai įrengtas šaligatvis.
Gatvė | 2 MIN.
0

Šiauliai
Radviliškis
2025 metų Šiaulių rajono sporto apdovanojimų šventė sukvietė rajoną garsinusius sportininkus, trenerius, sportą mylinčius kuršėniškius ir miesto svečius. Šie apdovanojimai vyksta jau dešimtą kartą. Geriausius sportininkus, trenerius, komandas ir nominacijų nugalėtojus pagal pateiktas paraiškas renka Šiaulių rajono savivaldybės Sporto taryba.
Sportas | 3 MIN.
0
Gruodžio 16 d. laisvasis mokytojas Valerijus Belovas organizavo plaukimo varžybas mokiniams, kurie lanko trenerio neformaliojo vaikų švietimo programą „Mokymas plaukti“. Varžybose mokiniai buvo suskirstyti į penkias amžiaus grupes ir rungtyniavo 25 m bei 50 m nugara rungtyse. Mokiniai pasiekę geriausius rezultatus buvo apdovanoti medaliais ir taurėmis, o visi dalyviai saldžiomis dovanėlėmis. Mažiausiems plaukikams apdovanojimus įteikė kandidatė į plaukimo meistrus Ugnė Takuševičiūtė.
Sportas | 2 MIN.
0


Šiauliai
Radviliškis
Artėjant gražiausioms metų šventėms, neretai tenka pasukti galvas dėl dovanų artimiesiems ir draugams. Namams prisipildžius ne visada reikalingų daiktų, vis dažniau renkamės dovanoti emocijas ir turiningą laiką. Būtent apie kultūros skleidžiamą grožį laidoje „Moterims 45+“ kalėjomės su Dalia Šidiškiene, kuri akcentuos, kad vidinį grožį kartais puoselėti gali būti net lengviau nei išorinį.
Veidai | 3 MIN.
0
Po truputį namai, gatvės, miestai prisipildo kalėdinės dvasios ir jaudinančio šv. Kalėdų laukimo. Šis nuostabus reiškinys neaplenkė ir Lizdeikos gimnazijos, kurioje nuolat puoselėjamos gražios tradicijos padėti kitiems ir skiriamas didelis dėmesys empatijos ugdymui. Empatiški žmonės moka atpažinti kito žmogaus emocijas, nuotaikas bei parodyti, kad supranta, ką jaučia kitas žmogus. Kasmet, artėjant gražiausioms metų šventėms, gimnazijoje vyksta tradiciniai labdaros renginiai. Vienas iš jų – kalėdinė mugė „Parduok kalėdinę nuotaiką“.
Jaunimas | 3 MIN.
0
Pakruojis
Radviliškis
Tai buvo vakaras, kupinas šviesos, emocijų ir jaunų talentų. Ačiū visiems, kurie buvo kartu ir kūrė šią ypatingą šventę – jauniesiems talentams, laureatams, svečiams, žiūrovams ir visiems prisidėjusiems prie renginio. Jūsų energija, šypsenos ir palaikymas pavertė šį vakarą tikru žvaigždžių spindesiu!
Jaunimas | 2 MIN.
0
Gruodžio 19 dieną Pociūnuose vyko adventinis padėkos vakaras „Ant angelo sparnų gerumas supas“. Į šventę atvyko Pakalniškių seniūnijos seniūnas Tomas Žukaitis. Renginį pradėjo Pociūnų kultūros namų pop grupė „Spindulėlis“. Su advento papročiais supažindino ir šventinę nuotaiką kūrė Šeduvos kultūros ir amatų centro folklorinis ansamblis „Melnyčia“.
Kultūra | 2 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Šiemet šventinis laikotarpis dovanoja ilgiau trunkantį laisvadienių laikotarpį, todėl natūralu, kad daug gyventojų savo namus paliks ilgesniam laikui – išvyks pas artimuosius, keliaus arba tiesiog praleis daugiau laiko ne namuose. Apsaugos ekspertai ir policija įspėja: būtent tokios dienos tampa aktyviu sezonu vagims, kurie pastaruoju metu elgiasi įžūliau ir veikia žaibiškai. Prie dažnesnių incidentų prisideda ir gyventojų šventinė skuba bei išsiblaškymas.
Namai | 5 MIN.
0
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Artėjant gražiausioms metų šventėms, neretai tenka pasukti galvas dėl dovanų artimiesiems ir draugams. Namams prisipildžius ne visada reikalingų daiktų, vis dažniau renkamės dovanoti emocijas ir turiningą laiką. Būtent apie kultūros skleidžiamą grožį laidoje „Moterims 45+“ kalėjomės su Dalia Šidiškiene, kuri akcentuos, kad vidinį grožį kartais puoselėti gali būti net lengviau nei išorinį.
Veidai | 3 MIN.
0
Šakynos bendruomenėje gyvenimas verda. Tai paliudija ir Gabrielė Kreimerytė – tikra Šakynos bendruomenės siela. Mergina čia gimė, užaugo, o baigusi studijas nusprendė grįžti ir įsikurti savo gimtojoje vietoje. Gabrielė sako dažnai išgirstanti klausimą “Kodėl taip myli Šakyną?“. Atsakymas labai paprastas – vertybes formuoja šeima, o visa Gabrielės šeima širdį atiduoda Šakynai.
Veidai | 4 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Ar žinojote, kad Pekino antis yra ir paukščio rūšis, ir patiekalas? Pastarasis yra specialus iš Kinijos kilęs anties paruošimo būdas, vertinamas dėl ryškaus kontrasto tarp traškios odelės ir itin sultingos mėsos. O pirmąją – šviežią Pekino antį – šią savaitę kaip tik galima įsigyti už mažesnę kainą. „Maximos“ kulinarinių idėjų partnerė Brigita Uyar pataria, kaip ją paruošti ir dalijasi ypatingu šventiniu receptu.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Ne vienas Kūčių ar Kalėdų išvakarėse pastebi, kad šventinis stalas – dar ne iki galo sustyguotas. Tačiau panikuoti nereikia, nes net ir per trumpą laiką galima pasigaminti skanių ir šventiškų patiekalų. Tereikia rinktis paprastesnius, greičiau paruošiamus receptus, kurie būtų nebrangūs ir lengvai pagaminami. Į pagalbą skuba žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“, kviesdamas pasigaminti tris greitus ir nebrangius patiekalus šventiniam stalui.
Virtuvė | 5 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
2026 metų sausis atneš transformacijos ir naujų pradžių energiją. Kosmosas tarsi kvies mus iš naujo įvertinti savo prioritetus, susitelkti į vidinius išteklius ir būti nuoširdiems patiems sau. Tai metas, tinkamas planams tikslinti, kryptims peržiūrėti ir brandiems sprendimams priimti.
Horoskopai | 5 MIN.
0
Gruodžio dvidešimt trečioji – 357-oji metų diena (antroji 51-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 9 dienos.
Horoskopai | 4 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Ar žinojote, kad Pekino antis yra ir paukščio rūšis, ir patiekalas? Pastarasis yra specialus iš Kinijos kilęs anties paruošimo būdas, vertinamas dėl ryškaus kontrasto tarp traškios odelės ir itin sultingos mėsos. O pirmąją – šviežią Pekino antį – šią savaitę kaip tik galima įsigyti už mažesnę kainą. „Maximos“ kulinarinių idėjų partnerė Brigita Uyar pataria, kaip ją paruošti ir dalijasi ypatingu šventiniu receptu.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Ne vienas Kūčių ar Kalėdų išvakarėse pastebi, kad šventinis stalas – dar ne iki galo sustyguotas. Tačiau panikuoti nereikia, nes net ir per trumpą laiką galima pasigaminti skanių ir šventiškų patiekalų. Tereikia rinktis paprastesnius, greičiau paruošiamus receptus, kurie būtų nebrangūs ir lengvai pagaminami. Į pagalbą skuba žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“, kviesdamas pasigaminti tris greitus ir nebrangius patiekalus šventiniam stalui.
Virtuvė | 5 MIN.
0