REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvės princesė2023 m. Spalio 30 d. 19:56

Ruduo – cinamoninių bandelių metas

Lietuva

freepik.com nuotr.

Virtuvės princesėŠaltinis: Etaplius.LT


282293

Namuose vėsu, nejauku? Išsikepkite cinamoninių bandelių. Namai pašils nuo orkaitės kaitros ir prisipildys nuostabiausiu aromatu!

Tešlai reikės:

500 g miltų

1 šaukštelio druskos

2 šaukštų cukraus

2 šaukštų šilto vandens

20 g mielių

300 ml pieno

100 g sviesto

Įdarui:

100 g sviesto

100 g cukraus

4 šaukštų cinamono

riešutų ir šokolado kremo.

Dubenyje sumaišome mieles, 2 šaukštus cukraus ir vandenį. Puode ištirpiname sviestą ir supilam kiek pašildyti pieną, bet neužverdam. Dubenyje miltus sumaišom su druska, pilam mielių ir sviesto mišinius.

Tešlą išmaišom ir kočiojam pabarstydami miltais apie 5 minutes. Paruoštą tešlą dubenyje uždengiam ir paliekam kambario temperatūroje kilti pora valandų.

Pakilusią tešlą iškočiojame kaip didelį 1 cm storio stačiakampį. Ištepam sviestu, barstome cukrumi, cinamonu, dedame kremo ir susukam.

Supjaustome į 10-12 gabalėlių ir su tarpais dėliojam į sviestu pateptą skardą. Dar kartą uždengiam ir leidžiam 20 min. pakilti. Kepam apie 25 minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA