Aktualu | 7 MIN.

Restorano apžvalga: „Piccolini“

Meniu.lt Meniu.lt
2019 m. lapkričio 13 d. 07:00
2019-09-20-091036-1-min.jpg

Atrodo, jog Teatro aikštės pašonėje Klaipėdoje įsikūręs restoranas „Piccolini“ niekada nebūna tuščias. Kaskart praeidama pro šią vietą matau restorano duris varstančius lankytojus, o užsukusi vidun – be atokvėpio salėse besisukančias padavėjas. Išsiaiškinti, kodėl „Piccolini“ taip traukia klaipėdiečius ir miesto svečius, keliavau vieną šeštadienio popietę.

Atrodo, jog Teatro aikštės pašonėje Klaipėdoje įsikūręs restoranas „Piccolini“ niekada nebūna tuščias. Kaskart praeidama pro šią vietą matau restorano duris varstančius lankytojus, o užsukusi vidun - be atokvėpio salėse besisukančias padavėjas. Išsiaiškinti, kodėl „Piccolini“ taip traukia klaipėdiečius ir miesto svečius, keliavau vieną šeštadienio popietę.

Į restoraną atvykome nerezervavę staliuko, tačiau, panašu, sėkmingu metu. Čia iškart buvome pasitikti malonios padavėjos ir galėjome išsirinkti staliuką vienoje iš dviejų restorano salių. Šios - nedidelės ir skirtingos. Viena pritaikyta privatesniems susitikimams, kita - triukšmingesnė dėl joje įrengto žaidimų kampelio vaikams. „Piccolini“ interjeras man nepasirodė išskirtinis, jį apibūdinčiau kaip paprastą ir santūrų, pamažu „besišaukiantį“ atnaujinimų, tačiau ganėtinai jaukų ir pateisinantį šeimos picerijos vardą.

Išsirinkome staliuką prie lango ir ėmėme vartyti meniu. Peržiūrėjusi jį pamaniau, jog „Piccolini“ valgiaraštis lengvai prisitaikytų prie įvairiausių pageidavimų. Jame - didelis dėmesys skiriamas Neapolio picoms. Žinoma, net nedvejodami nusprendėme paragauti šio itališko patiekalo. Šonkauliukų mėsos pica skambėjo puikiai, tad nusprendėme išbandyti ją ir su pica kontrastuojantį, pagrindinių patiekalų sekcijoje įrašytą sterką. Šios žuvies aprašymas skambėjo labai patraukliai - jei pica šiek tiek apsunkins skrandį, šviežia žuvis ir daržovės leis jam atsipūsti.

Be žuvies „Piccolini“ dar siūlo nemažai kitokių karštųjų patiekalų pasirinkimų. Pavyzdžiui, svieste keptas krevetes, anties krūtinėlę, aštuonkojį, brandintą brazilišką jautienos nugarinę ir t.t.

Pirmiausia ant stalo atkeliavo gėrimai. Nusprendėme išbandyti naminį arbūzų-apelsinų limonadą ir fermentuotą arbatos gėrimą - „kombucha“. Naminis limonadas nustebino stipriu ir saldžiu skoniu. Manau, jog tokį ryškumą jam suteikė sirupas, tad natūralių sulčių mėgėjams tokio gėrimo užsisakyti nerekomenduočiau, bet mielai patarčiau išbandyti čia tiekiamą ir vis labiau populiarėjantį fermentuotą arbatos gėrimą „kombucha“. Tai nėra „Piccolini“ restorane pagamintas limonadas, tačiau jo skonis ypatingai natūralus: ne per saldus, su švelniai juntamu muskato riešuto ir ąžuolo žievės poskoniu. Pauosčius gėrimą, nosį kuteno švelniai rūgštus, obuolių actą primenantis kvapas. Toks šaltos arbatos gėrimas „kombucha“praturtintas vitaminais ir kitomis organizmui naudingomis medžiagomis, tad sveikesnio gėrimo opciją restorane „Piccolini“ vertinu dideliu pliusu.

Lengvam startui nusprendėme išbandyti kreminę moliūgų ir morkų sriubą. Ji ant stalo atkeliavo maždaug po dešimties minučių nuo užsakymo. Pirmasis įspūdis - puikus. Sriuba buvo malonios akiai spalvos - švelniai oranžinė. Patiekta su duonos skrebučiais, parmezano sūrio traškučiu ir dailiai ant viršaus „patupdyta“ grietinėle bendrą patiekalo vaizdą kilstelėjo į aukštesnį lygį. Paragavusi likau labai maloniai nustebinta moliūgų ir morkų sriubos skoniu - ji buvo tiršta, salstelėjusi, aromatinga, pasižymėjo puikiu prieskonių balansu. Ideali rudeniui. Sūraus ir ryškaus prieskonio saldžiai moliūgų ir morkų sriubai suteikė parmezano sūris, maloniai ištirpęs sriubos paviršiuje.

Po tokio gardaus starto, lūkesčių kartelę nejučia kilstelėjome aukščiau. Iškart po sriubos padavėja ant stalo patiekė sterką. Tačiau picos teko palaukti dar penkias minutes. Tarpusavyje prasilenkiantis patiekalų patiekimo laikas nuvylė, žuvis šiek tiek pravėso. Paragavus sterko, mane apėmė dvejopi jausmai. Norėjosi pagirti „Piccolini“ už išties dailų ir spalvingą kūrinį lėkštėje - ryškiai žalia cukinijų piurė kontrastavo su griliuje keptais spalvingais vyšniniais pomidorais. Žirnių ankštys ir cukinijų rutuliukai kūrė žaismingumo ir lengvumo įspūdį. Tačiau taip pat norėjosi papriekaištauti dėl blankaus patiekalo skonio. Žuvis neperdavė jokios žinutės, tai buvo tiesiog kepti ir niekuo neišsiskiriantys sterko gabalėliai. Ryškesnio skonių potyrio jiems nesuteikė šalia esančios daržovės, tad šiuo pasirinkimu šiek tiek nusivyliau.

Viltis paragauti tai, kas savo skoniu prilygtų moliūgų sriubai, dėjau į ant stalo garuojančią Neapolio picą. Ši buvo paslėpta po milžinišku kiekiu gražgarsčių lapelių. Per juos net negalėjome matyti ant picos esančių ingredientų. Idėja paskaninti picą žalumynais - puiki, tačiau manau, jog gražgarstėmis jos nereikėtų „užkasti“.

Kadangi įžvelgti, kokie ingredientai puikuojasi ant picos buvo išties sunku, teko pasikliauti skonio receptoriais. Šonkauliukų mėsa buvo minkšta ir sultinga, tačiau ne visai tokia, kokios tikėjausi. Mintyse šios mėsos pavadinimas iškart asocijuojasi su dūmo skoniu ir grilio patiekalais, o ant picos patiekta kiauliena labiau priminė virtą ir vėliau apkeptą mėsą. Ragaudama šią picą neatradau idealaus skonių balanso - mėsai trūko išraiškingo dūmo skonio, per kraštus byrantys gražgarsčių lapeliai kėlė nepatogumų valgant, o jų perteklius užgožė kitų ingredientų skonį. Galbūt ir barbekiu padažo, nes jo apraiškų šioje picoje nepajaučiau.

Tiesa, picos padas buvo puikus - purus, minkštas ir neperkeptas. Manau, jog kitą kartą paragauti Neapolio picos į „Piccolini“ sugrįžčiau, tačiau rinkčiausi kitokiais ingredientais gardintą picą.

Pabaigus ragauti pagrindinius patiekalus, „Piccolini“ mus nustebino išties gražiu gestu - kaip atsiprašymą dėl laiku ant stalo nepatiektos picos (apie tai restorano padavėjoms neužsiminėme), pavaišino savo gamybos ledais. Galėjome paragauti pistacijų ir šokolado skonio ledų, kurie buvo išties labai gardūs - kreminiai, ne per saldūs, turtingi skoniu.

Taigi, pietūs šeimos restorane „Piccolini“ buvo spalvinga ir įdomi šeštadienio pietų patirtis. Masinio šios vietos lankymo priežastimi norėtųsi įvardinti malonų aptarnavimą, kreminę moliūgų bei morkų sriubą ir gardžius ledus.

Sąskaita: trinta moliūgų-morkų sriuba - 4,50€, pica „Šonkauliukų mėsos“ - 10,50€, sterkas - 14€, naminis arbūzų-apelsinų limonadas - 3,50€, kombucha (250ml.) - 3,50€. VISO: 36€

Aptarnavimas: 5/5 Nors mums užsisakius maistą, žmonių restorane vis daugėjo (po gero pusvalandžio čia jau nebebuvo laisvų staliukų), malonu buvo tai, jog „Piccolini“ padavėjos neprarado pusiausvyros, visų pietų metu bendravo maloniai, mandagiai, ne paskubomis.

Interjeras: 4/5 „Piccolini“ erdvė - tvarkinga ir ganėtinai jauki, nors joje išskirtinumo ir originalesnių interjero sprendimų pasigedau, tai picerijos vardą pateisinanti vieta. Nemažą diskomfortą pietų metu kėlė tvanki ir tikrai per šilta restorano salė.

Meniu: 3/5 „Piccolini“ valgiaraštis - įvairus ir spalvingas. Pusė ragautų patiekalų (moliūgų sriuba ir ledai) nustebino geru skoniu, tačiau likusiems (picai ir sterkui) pritrūko spalvų ir harmonijos.

Bendras vertinimas: 4/5

www.meniu.lt


Radviliškis
Burbiškio dvare šventines istorijas saugo 1 254 senoviniai eglės žaisliukai
Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro istorijos muziejuje (Radviliškio r.) tvyro žaisminga nuotaika – dvaro erdvėse eksponuojama paroda „Senoviniai Kalėdų eglutės žaisliukai“. Į šventinę parodą iš privačių kolekcijų atkeliavo net 1 254 eglutės žaisliukai, pagaminti įvairiose šalyse – Vokietijoje, Austrijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Ukrainoje, tuometinėje Čekoslovakijoje ir kitur. Žaisliukų amžius siekia XX a. pradžią – 9 dešimtmetį, tad parodoje galima pasigrožėti kalėdinėmis puošmenomis, džiuginusiomis net prieš šimtą metų.
Kultūra | 4 MIN.
0
Šiauliai
Lietuva
Laikotarpis iki Kūčių ir Šv. Kalėdų lietuviams nuo seno buvo skirtas nusiraminti, apvalyti savo kūną pasninku, o sielą – nuo piktų minčių, apkalbų ir nesantaikos. Prieš Kūčias žmonės būtinai nusiprausdavo pirtyje, sutvarkydavo namus, svarbiausia – atsiprašydavo tų, su kuriais susipyko. Nors neretai žmogui labai sunku nugalėti savo išdidumą ir susitaikyti, prieš Kūčias tai padaryti būtina, antraip nesutarimų ratas suksis ir kitąmet.
Kultūra | 5 MIN.
0
Pasiruošimo didžiosioms metų šventėms laikotarpiu automobilių spūstys šalies didmiesčiuose tampa neatsiejama kasdienybės dalimi – ir kartu papildomu streso šaltiniu. Naujas gyventojų tyrimas atskleidė realybę: beveik pusė vairuotojų prie vairo patiria didelę įtampą, ir transporto spūstys jiems tampa rimtu kantrybės išbandymu. Visgi psichologai ragina į šią situaciją pažvelgti kitaip ir spūstyse sugaištas valandas paversti sau prasmingu laiku.
Gatvė | 5 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Besiruošiant artėjančioms šventėms dairomasi ne tik į dovanas ar namų dekoracijas, bet ir į šventėms tinkamą aprangą. Stilistė pastebi, kad Kūčios, Kalėdos ir Naujieji metai diktuoja skirtingą aprangos nuotaiką – nuo santūraus elegantiškumo iki ryškesnių, drąsesnių sprendimų. Šių metų tendencijose susipina lietuviškas saikas, klasikinė estetika ir ryškesnės aprangos detalės, ypač laukiant Ugninio Arklio metų.
Laisvalaikis | 4 MIN.
0
Idealios Kalėdos kiekvienam atrodo skirtingai – vieniems tai triukšminga šventė su draugais, kitiems tyla, žvakių šviesa ir jaukūs pokalbiai. Zodiako ženklai atskleidžia, ko iš tiesų trokštame per šventes ir kokia atmosfera leidžia jaustis laimingiausiems. Pažvelkime, kaip atrodo tobulos Kalėdos kiekvienam Zodiako ženklui.
Horoskopai | 4 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Be silkės patiekalų neįsivaizduojamas joks šventinis stalas. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, jog silkė – riebi, tačiau sveikatai palanki žuvis, tad ją vertėtų skanauti ne tik per šventes.
Lietuva | 4 MIN.
0
Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) primena vartotojams – nuo sausio keičiantis elektros ir gamtinių dujų tarifams, rodmenis būtina deklaruoti iki 2025 m. gruodžio 31 d. imtinai.
Lietuva | 2 MIN.
0

Pakruojis
Pakruojis
Pakruojyje susitiko Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministras Vladislavas Kondratovičius, Latvijos sumanaus administravimo ir regioninės plėtros ministras Raimonds Čudars bei Estijos regioninės plėtros ir žemės ūkio ministras Hendrikas Johannesas Terrasas.
Politika | 3 MIN.
0
Gruodžio 18 dieną įvyko Pakruojo rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jame dalyvavo 20 tarybos narių. Posėdžio darbotvarkėje suplanuoti 35 klausimai. Prieš prasidedant klausimų svarstymui pasveikinti gruodžio mėnesį gimtadienius šventę Pakruojo rajono savivaldybės tarybos nariai Vida Remeikienė, Robertas Ašmanavičius ir Audrius Kazlauskas.
Politika | 5 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė apie pastebėtą sąsają tarp Ukrainos teritoriją fotografuojančių Kinijos palydovų veiklos ir Rusijos smūgių energetikos infrastruktūros objektams, praneša „Ukrinform“.
Pasaulis | 3 MIN.
0
NATO generalinis sekretorius Markas Rutte prieš Kalėdas ragina toliau remti Ukrainą – ir kartu įspėja dėl saugumo rizikos Europos šalims.
Pasaulis | 3 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
Šiaulių techninės kūrybos centro erdvės vienai nakčiai virto tikra kūrybine laboratorija ir improvizuota filmavimo aikštele. Būtent tokioje dinamiškoje aplinkoje Šiauliuose įvyko pirmosios naktinės kūrybinės dirbtuvės „Kai kalba vanduo“, skirtos vyresnių klasių moksleiviams. Iki pat ankstyvo ryto trukęs renginys tapo erdve, kurioje jaunimas galėjo laisvai kurti, diskutuoti, tyrinėti ir praktiškai pristatyti savo idėjas, ieškodami sprendimų aktualiai šiandienos problemai – gėlo vandens trūkumui ir taršai.
Verslas | 6 MIN.
0
Pastebėję, jog Šiaulių miesto įmonėms trūksta aiškumo apie jų vaidmenį galimų ekstremaliųjų situacijų metu, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Pramonės komiteto iniciatyva (pirmininkas Rolandas Gabrielaitis, UAB „Bodesa“ prezidentas), gruodžio 5 dieną pakvietė verslo atstovus į informacinį susitikimą su Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos ir mobilizacijos specialistais tema „Pasiruošimas ekstremaliosioms situacijoms: ką privalo žinoti įmonės“.
Verslas | 4 MIN.
0

Radviliškis
Šiauliai
Ne visiems šiemet pavyko sėkmingai sulaukti Kalėdų. Policija praneša, kad Radviliškyje vyrą mirtis pasiglemžė prieš pat šventes, o pačių miestiečių laukė šokiruojantis radinys.
Kriminalai | 2 MIN.
0
Prieš Kalėdas nuotaikos Šiauliuose kaito – policija dabar pranešė, kad kelios dienos prieš Kūčias viename iš Saulės miesto naktinių klubų buvo sumušta moteris.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Akmenė
Šiauliai
Ankstų pirmadienio rytą Naujojoje Akmenėje sulaikytas neblaivus vairuotojas.
Gatvė | 2 MIN.
0
Pirmadienį vienoje centrinės Šiaulių dalies sankryžoje laikinai neveikia šviesoforas. Apie tai vairuotojus ir kitus eismo dalyvius perspėja bendrovė „Šiaulių šviesa“.
Gatvė | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Pasiruošimo didžiosioms metų šventėms laikotarpiu automobilių spūstys šalies didmiesčiuose tampa neatsiejama kasdienybės dalimi – ir kartu papildomu streso šaltiniu. Naujas gyventojų tyrimas atskleidė realybę: beveik pusė vairuotojų prie vairo patiria didelę įtampą, ir transporto spūstys jiems tampa rimtu kantrybės išbandymu. Visgi psichologai ragina į šią situaciją pažvelgti kitaip ir spūstyse sugaištas valandas paversti sau prasmingu laiku.
Gatvė | 5 MIN.
0
Artėjant Kalėdoms Lietuvos gyventojai nesvajoja nei apie egzotines salas, nei apie snieguotas Šveicarijos slidinėjimo trasas – dažnas ruošiasi Kalėdas sutikti namuose ar lankant artimuosius. Atlikta apklausa Baltijos šalyse atskleidė, kad namuose per šventes planuoja likti 71 proc. apklaustų lietuvių, 76 proc. latvių ir net 81 proc. estų.
Gatvė | 3 MIN.
0

Šiauliai
Radviliškis
2025 metų Šiaulių rajono sporto apdovanojimų šventė sukvietė rajoną garsinusius sportininkus, trenerius, sportą mylinčius kuršėniškius ir miesto svečius. Šie apdovanojimai vyksta jau dešimtą kartą. Geriausius sportininkus, trenerius, komandas ir nominacijų nugalėtojus pagal pateiktas paraiškas renka Šiaulių rajono savivaldybės Sporto taryba.
Sportas | 3 MIN.
0
Gruodžio 16 d. laisvasis mokytojas Valerijus Belovas organizavo plaukimo varžybas mokiniams, kurie lanko trenerio neformaliojo vaikų švietimo programą „Mokymas plaukti“. Varžybose mokiniai buvo suskirstyti į penkias amžiaus grupes ir rungtyniavo 25 m bei 50 m nugara rungtyse. Mokiniai pasiekę geriausius rezultatus buvo apdovanoti medaliais ir taurėmis, o visi dalyviai saldžiomis dovanėlėmis. Mažiausiems plaukikams apdovanojimus įteikė kandidatė į plaukimo meistrus Ugnė Takuševičiūtė.
Sportas | 2 MIN.
0


Radviliškis
Šiauliai
Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro istorijos muziejuje (Radviliškio r.) tvyro žaisminga nuotaika – dvaro erdvėse eksponuojama paroda „Senoviniai Kalėdų eglutės žaisliukai“. Į šventinę parodą iš privačių kolekcijų atkeliavo net 1 254 eglutės žaisliukai, pagaminti įvairiose šalyse – Vokietijoje, Austrijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Ukrainoje, tuometinėje Čekoslovakijoje ir kitur. Žaisliukų amžius siekia XX a. pradžią – 9 dešimtmetį, tad parodoje galima pasigrožėti kalėdinėmis puošmenomis, džiuginusiomis net prieš šimtą metų.
Kultūra | 4 MIN.
0
Kūčios – viena paslaptingiausių metų naktų. Nuo seno tikėta, kad ši naktis turi ypatingą reikšmę: pranašauja ateitį, leidžia pažvelgti į artėjančius metus ir netgi atskleidžia likimą. Nors šiandien daug kas burtus vertina kaip žaismingą tradiciją, daugybė Kūčių papročių iki šiol gyvi ir mėgstami.
Kultūra | 3 MIN.
0
Šiauliai
Radviliškis
Laikotarpis iki Kūčių ir Šv. Kalėdų lietuviams nuo seno buvo skirtas nusiraminti, apvalyti savo kūną pasninku, o sielą – nuo piktų minčių, apkalbų ir nesantaikos. Prieš Kūčias žmonės būtinai nusiprausdavo pirtyje, sutvarkydavo namus, svarbiausia – atsiprašydavo tų, su kuriais susipyko. Nors neretai žmogui labai sunku nugalėti savo išdidumą ir susitaikyti, prieš Kūčias tai padaryti būtina, antraip nesutarimų ratas suksis ir kitąmet.
Kultūra | 5 MIN.
0
Po truputį namai, gatvės, miestai prisipildo kalėdinės dvasios ir jaudinančio šv. Kalėdų laukimo. Šis nuostabus reiškinys neaplenkė ir Lizdeikos gimnazijos, kurioje nuolat puoselėjamos gražios tradicijos padėti kitiems ir skiriamas didelis dėmesys empatijos ugdymui. Empatiški žmonės moka atpažinti kito žmogaus emocijas, nuotaikas bei parodyti, kad supranta, ką jaučia kitas žmogus. Kasmet, artėjant gražiausioms metų šventėms, gimnazijoje vyksta tradiciniai labdaros renginiai. Vienas iš jų – kalėdinė mugė „Parduok kalėdinę nuotaiką“.
Jaunimas | 3 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Šiemet šventinis laikotarpis dovanoja ilgiau trunkantį laisvadienių laikotarpį, todėl natūralu, kad daug gyventojų savo namus paliks ilgesniam laikui – išvyks pas artimuosius, keliaus arba tiesiog praleis daugiau laiko ne namuose. Apsaugos ekspertai ir policija įspėja: būtent tokios dienos tampa aktyviu sezonu vagims, kurie pastaruoju metu elgiasi įžūliau ir veikia žaibiškai. Prie dažnesnių incidentų prisideda ir gyventojų šventinė skuba bei išsiblaškymas.
Namai | 5 MIN.
0
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0

Šiauliai
Alytus
Šakynos bendruomenėje gyvenimas verda. Tai paliudija ir Gabrielė Kreimerytė – tikra Šakynos bendruomenės siela. Mergina čia gimė, užaugo, o baigusi studijas nusprendė grįžti ir įsikurti savo gimtojoje vietoje. Gabrielė sako dažnai išgirstanti klausimą “Kodėl taip myli Šakyną?“. Atsakymas labai paprastas – vertybes formuoja šeima, o visa Gabrielės šeima širdį atiduoda Šakynai.
Veidai | 4 MIN.
0
Lietuvos nacionalinis muziejus jau kelerius metus kuria edukacines veiklas kartu su įvairiomis bendruomenėmis. Ši istorija, prasidėjusi dar 2023 metais, virto kur kas daugiau nei socialinės atsakomybės įgyvendinimu. Ji tapo prasminga draugyste tarp muziejaus, vaikų su negalia bei jų tėvų ir globėjų asociacijos „Mirabilia“ ir Kotrynos – jaunos moters, gyvenančios Alytuje, turinčios cerebrinį paralyžių, kuri sėdėdama vežimėlyje drąsiai veda ekskursijas lankytojams.
Veidai | 5 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Idealios Kalėdos kiekvienam atrodo skirtingai – vieniems tai triukšminga šventė su draugais, kitiems tyla, žvakių šviesa ir jaukūs pokalbiai. Zodiako ženklai atskleidžia, ko iš tiesų trokštame per šventes ir kokia atmosfera leidžia jaustis laimingiausiems. Pažvelkime, kaip atrodo tobulos Kalėdos kiekvienam Zodiako ženklui.
Horoskopai | 4 MIN.
0
Besiruošiant artėjančioms šventėms dairomasi ne tik į dovanas ar namų dekoracijas, bet ir į šventėms tinkamą aprangą. Stilistė pastebi, kad Kūčios, Kalėdos ir Naujieji metai diktuoja skirtingą aprangos nuotaiką – nuo santūraus elegantiškumo iki ryškesnių, drąsesnių sprendimų. Šių metų tendencijose susipina lietuviškas saikas, klasikinė estetika ir ryškesnės aprangos detalės, ypač laukiant Ugninio Arklio metų.
Laisvalaikis | 4 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Idealios Kalėdos kiekvienam atrodo skirtingai – vieniems tai triukšminga šventė su draugais, kitiems tyla, žvakių šviesa ir jaukūs pokalbiai. Zodiako ženklai atskleidžia, ko iš tiesų trokštame per šventes ir kokia atmosfera leidžia jaustis laimingiausiems. Pažvelkime, kaip atrodo tobulos Kalėdos kiekvienam Zodiako ženklui.
Horoskopai | 4 MIN.
0
Gruodžio 24-oji – šv. Kūčios.
Horoskopai | 4 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Be silkės patiekalų neįsivaizduojamas joks šventinis stalas. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, jog silkė – riebi, tačiau sveikatai palanki žuvis, tad ją vertėtų skanauti ne tik per šventes.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Ar žinojote, kad Pekino antis yra ir paukščio rūšis, ir patiekalas? Pastarasis yra specialus iš Kinijos kilęs anties paruošimo būdas, vertinamas dėl ryškaus kontrasto tarp traškios odelės ir itin sultingos mėsos. O pirmąją – šviežią Pekino antį – šią savaitę kaip tik galima įsigyti už mažesnę kainą. „Maximos“ kulinarinių idėjų partnerė Brigita Uyar pataria, kaip ją paruošti ir dalijasi ypatingu šventiniu receptu.
Virtuvė | 5 MIN.
0