Aktualu | 7 MIN.

Restorano apžvalga: „Oldman“

Meniu.lt Meniu.lt
2018 m. spalio 19 d. 10:45
63beecf413deb1f76c6446ec58891ef69d17d00b.jpeg

Apie Palangoje, palyginus, neseniai duris atvėrusį restoraną „Oldman“ sužinojau visai atsitiktinai, naršydama populiariame socialiniame tinkle. Mano smalsumą išbandyti šio restorano meniu sukėlė ne tik estetiškos „Oldman“ patiekalų nuotraukos, bet ir daug žadanti mintis, jog galbūt tai viena vietų, kurios, užuot garsiai besireklamuojančios savo jėgas ir įkvėpimą nukreipia į gastronominę kūrybą.

Lėto maisto ir lėto laiko restoranas, kaip save ir reprezentuoja „Oldman“, tapo vieno gražaus, rudenėjančio vakaro planu, kai po pasivaikščiojimo nurimusioje ir vėl sulėtėjusioje Palangoje, užsukome pavakrieniauti į tą paslaptingąjį „Oldman“.

Paslaptingu jį pavadinau ne veltui. Tai - atokiau nuo miesto triukšmo pasislėpęs, raminančių jūros ošimo garsų apsuptas, mistinius filmus primenantis namas. Eidamas pro šalį nustebtum, jog tai - šiuolaikiškas restoranas, savo energija ir išvaizda labiau primenantis knygose aprašytą žvejų namą.

Turbūt tokios asociacijos kyla ir dėl restorano pavadinimo. Angliška frazė „Old man“, primena mokyklos suole skaitytas knygas. Tiksliau, vieną - žymųjį Ernesto Hemingvėjaus kūrinį - „Senis ir jūra“. Juk ir jūra, ir ta, mistika kvepiančio rudens nuojauta, iš tiesų, visai čia pat, tad žvejų namo iliuzija šiai vietai iš tiesų labai tinka.

Pastato viduje žibančios jaukios šviesos kvieste kviečia užsukti ir sušilti. Tačiau šioje vietoje turiu užbėgti įvykiams už akių ir perspėti, jog vėsų rugsėjo vakarą, šiame restorane šilta nebuvo. Atvirkščiai - vakarienės metu progos nusiimti švarkelio neturėjau - „Oldman“ erdvė pasirodė kiek per vėsi.

Kalbant apie visą restorano erdvę, ji man pasirodė optimalaus dydžio - nei per maža, nei per didelė. Restorano viduryje - didelis baras (kaip išsiaiškinu vėliau - vienas didžiausių Palangoje, turintis 15 sėdimų vietų), likusi salės erdvė pritaikyta vakarieniaujantiems, o lauko terasa, atrodo, ideali šiltiems vasaros vakarams, kai valgant norisi būti dar arčiau gamtos, klausyti trapių jos garsų.

Prieš atvykdami vakarieniauti, staliuką dviems rezervavome iš anksto, tačiau pravėrus „Oldman“ duris čia mus pasitiko tik tylus, iš atviros virtuvės sklindantis lėkščių skimbčiojimas - restorane be mūsų nebuvo nei vieno svečio. Apie tai, jog tokia nenuspėjama šių dienų restoranų kasdienybė, papasakojo ir mus aptarnavusi, maloni bei paslaugi padavėja. Anot jos, vieną vakarą restoranas kone sausakimšas, o kitą dieną jame gali apsilankyti vos vienas kitas lankytojas. Būtent dėl to nuo rudens „Oldman“ duris restorano svečiams atveria nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, o visą lapkričio mėnesį dedikuos atostogoms ir įkvėpimui.

Tačiau kol esame čia, nekantraujame susipažinti su restorane siūlomų patiekalų meniu. Jį apibūdinčiau kaip standartinį, būdingą sezono kaitą sekantiems restoranams. Valgiaraštis neperkrautas ir aiškus. Įkvėptas ką tik prasidėjusio rudens - spalvingas, kvepiantis miško ir sodo gėrybėmis, sočiais, sušildančiais patiekalais. Idealus ieškantiems grynų skonių: daržovių, grybų, mėsos, žuvies.

Kaip įprasta, padavėjos pasiteirauju, kokius patiekalus siūlytų išbandyti. Voveraičių krepšelis, jautienos karpačio, šamas, putpelė ir šaltalankių kremas yra tie, ypatingų komplimentų verti patiekalai, kurių pavadinimus ir išgirstame.

Pasinaudojame keletu padavėjos rekomendacijų ir startui užsisakome voveraičių krepšelį bei jautienos karpačio. Tačiau prieš tai - jau įprastine vakarienės restorane dalimi tapęs naminės duonos ir sviesto pasirodymas. Jo jokiu būdu negalėčiau nutylėti - šviežia ir puri duona su sviestu buvo tiesiog pasakiška - drėgna, puri, minkšta.

Vėliau ant mūsų stalo atkeliauja ir užkandžiai - du nedideli voveraičių krepšeliai, kuriuose susitinka jaučio žandų mėsa ir marinuotos daržovės bei jautienos karpačio, gardintas ančiuvių emulsija, pievagrybiais, šeivamedžių kaparėliais.

Estetinis vaizdas itin malonus akims - lėkštėje nematyti jokių nereikalingų potepių ir neskoningų papuošimų, tik preciziška, moderni estetika. Pradedu nuo jautienos ir mėgaujuosi kiekvienu minkštos mėsos kąsniu. Karpačio paruoštas nepriekaištingai, valgydama jį galėjau jausti gryną, prieskonių neužgožtą minkštos ir šviežios mėsos skonį.

Voveraičių krepšelis išvaizda nenusileido jautienai, tačiau skonio patyrimai, šiek tiek skyrėsi. Sužavėjo netradicinė paties „krepšelio“ sudėtis - tvirtas jo pagrindas pagamintas iš sudžiovintų ir vėliau sumaltų voveraičių. Skamba įspūdingai, tačiau valgyti šiek tiek sudėtinga. Krepšelis buvo gana kietas, o bandant atkąsti - byrėjo. Negaliu teigti, jog valgydama jį mėgavausi kiekvienu kąsniu - diskomfortas ragaujant tokį trapų patiekalą neleido tinkamai susikoncentruoti į jo skonį, tačiau šis, kiek spėjau suvokti, manęs nenuvylė.

Pagrindiniam patiekalui pasirenkame antrekotą ir dar niekada anksčiau nebandytą putpelę.

Ant stalo atkeliavę patiekalai ir vėl priminė juvelyrinius menio kūrinius - lėkštėse dominavę ingredientai buvo spalvingi, turtingi tekstūromis ir net pražydę tikromis gėlėmis. Tokį maisto patiekimą restorane „Oldman“ vertinu labai aukštu balu.

Kalbant apie skonį, abu patiekalai man labai patiko. Tiesa, turiu pripažinti, jog kitą kartą mieliau rinkčiausi antrekotą - vien dėl patogumo valgant. Smulkūs putpelės kaulai neleido patiekalu mėgautis komfortabiliai - į pagalbą reikėjo pasitelkti ne tik šakutę ir peilį, bet netgi pirštus, todėl užsisakyti tokį maistą restorane gali būti kiek rizikinga. Tačiau pati paukštienos mėsa buvo labai gardi. Ragaudama ją jaučiau, jog mėsa, (kaip ir visi pagrindiniai „Oldman“ patiekalai) kepta griliuje. Šalia patiekta morkų tyrė, skrudinti pastarnokai, laukiniai grybai bei šoninė visus skonius sujungė į vientisą kombinaciją. Nepasisant valgymo nepatogumų, šiuo paukštienos patiekalu iš tiesų mėgavausi.

Antrekotas skoniu nei kiek nenusiledo putpelei. Jautienos mėsa buvo minkšta ir sultinga, o šalia patiektas prancūziškas sluoksniuotas bulvių apkepas šį patiekalą kilstelėjo į dar aukštesnį lygmenį. Ištirpo burnoje, - taip apibūdinčiau antrekotą. Be kitų išvardintų ingredientų, šio patiekalą dar pagyvino burokėliai, svogūnai, giros padažas.

Pabaigai nusprendėme pasirinkti rudeniu kvepiantį desertą - moliūgų pyragą, patiektą su „Oldman“ naminiais pasukų ledais. Pyragas buvo įdomios tekstūros - pagrindas priminė riešutinį meduolį, pasukų ledai buvo itin lengvi ir gaivinantys, o saldi deginta karamelė - sodri ir tiršta. Tačiau turiu pripažinti, jog tai nebuvo mano skonio desertas - atskiri pyrago sluoksniai niekaip „nesulipo“ į vieną harmoningą visumą, kažko tarsi trūko, todėl dar kartą moliūgų pyrago užsisakyti nesiryžčiau.

Kalbant apie gėrimus - restoranas „Oldman“ siūlo paragauti išskirtinio, rinktinio alaus. Esu užtikrinta, jog išsakę savo pageidavimus, mielai sulauksite padavėjos pasiūlymų. Aš vakarienės metu nusprendžiau pasimėgauti lengva raudonojo vyno versija ir pasirinkau taurę „Ventisquero Reserva Pinot Noir“ vyno.

Susumavus pliusus ir minusus, restoraną „Oldman“ mielai aplankyčiau dar kartą. Manau, jog tai - išskirtinis restoranas Palangoje, pasakojantis savitą ir paslaptingą, tarytum, tikro žvejų namo istoriją.

Sąskaita: - Voveraičių krepšelis - 4€, jautienos karpačio 8€, putpelė 14€, antrekotas 15€, moliūgų pyragas - 6€, taurė vyno (150ml.) 5,50€, buteliukas (330ml.) alaus „Naglas hobis“ 4€, du puodeliai espresso - 3€. VISO: 59,50€

Interjeras: 4/5 Restorano interjeras - šiuolaikiškas, pernelyg nestebinantis, bet ir nenuviliantis.

Aptarnavimas: 5/5 Aptarnavimas buvo profesionalus, malonus ir paslaugus.

Maistas: 4/5 Iki idealumo trūko įspūdingesnio skonio deserto.

Bendras vertinimas: 4/5


Radviliškis
Istorinės atminties įamžinimo komisija apžvelgė jau nuveiktus darbus ir ateities planus
Gruodžio 9 d. vykusio posėdžio metu Radviliškio rajono savivaldybės Istorinės atminties įamžinimo komisija išanalizavo 2025 m. rugpjūčio 27 d. priimtą Vyriausybės nutarimą Nr. 616 „Dėl Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos ir kitų šalių, propaguojančių totalitarinius, autoritarinius režimus ir jų ideologiją, karių palaikų perkėlimo ir laidojimo vietos paženklinimo tvarkos aprašo patvirtinimo“, aptarė rajone esančius viešuosius objektus – Antrojo pasaulinio karo karių kapines, diskutavo dėl žymių Radviliškio miesto ir rajono žmonių atminimo.
Aktualijos | 3 MIN.
0
Šiauliai
Kalėdomis dvelkianti mugė – širdis šildanti tradicija
Kalėdų gidas | 2 MIN.
0
Kelmė
Kelmėje suspindo šventinėmis spalvomis
Kalėdų gidas | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Po 50-ies pastebite, kad sunkiau susikaupti, dažniau pamirštate, ką norėjote pasakyti ar pada-ryti? Neskubėkite visko suversti amžiui. Su amžiumi pasitaiko užmaršumo ar dėmesio sutrikimų, tačiau tai nebūtinai neišvengiama. Gyvenimo būdas, mityba, stresas – dažni veiksniai, lemiantys kognityvinius pokyčius.
Sveikata | 5 MIN.
0
Gruodžio 15–21 d. – gali vyrauti įtampa ir netikėtų posūkių laikotarpis.
Lietuva | 8 MIN.
0
Pasaulis
Radviliškis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį susitiko su Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo pasiuntiniais, kad aptartų, kaip užbaigti Rusijos pradėtą karą, ir taip pradėjo dvi krizinės diplomatijos dienas Berlyne.
Pasaulis | 4 MIN.
0
2025 metų lapkričio 24–30 dienomis Santjage (Čilė) vyko Pietų Amerikos lengvosios atletikos meistrų čempionatas. Šiame čempionate dalyvavo sporto klubo „Salikalnis“ pirmininkė Genovaitė Kazlauskienė. Ji dalyvavo dvejose rungtyse (W75 gr.) ir laimėjo du aukso medalius.
Sportas | 2 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Kaunas
Lietuva
Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Rimas Bradūnas sako, kad generalinei prokurorei Nidai Grunskienei dalies profesinės sąjungos narių reiškiami priekaištai yra nepagrįsti – vadovė reikšmingai prisidėjo prie ikiteisminių tyrimų kokybės ir operatyvumo, kompetentingų ir stiprių darbuotojų pritraukimo į prokuratūrą, jos stiprinimo ir skaidrinimo.
Lietuva | 6 MIN.
0
Baltarusijos režimui savaitgalį paleidus 123 politinius kalinius, o JAV prieš tai panaikinus sankcijas Baltarusijos kalio trąšų eksportui, Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Remigijus Motuzas sako, kad Lietuva iš Donaldo Trumpo administracijos nesulaukė raginimų imtis analogiškų veiksmų Minsko režimo atžvilgiu.
Lietuva | 4 MIN.
0

Radviliškis
Šiauliai
Gruodžio 11 dieną Pociūnų bendruomenės namuose surengtas Radviliškio rajono savivaldybės vadovų susitikimas su vietos gyventojais. Tai buvo gyvas, dalykiškas ir pagarbus pokalbis apie tai, kas žmonėms svarbiausia – susisiekimą, vaikų saugumą, gyvenamosios aplinkos tvarkymą ir bendruomenės ateitį.
Politika | 4 MIN.
0
Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narių balsavimas buvo paskutinis žingsnis dėl ugdymo aplinkos mokesčio išlaikymo didinimo Šiaulių mieste ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą gaunantiems vaikams. Ir politikai buvo vieningi. Tėvams pinigines teks ploninti jau nuo Naujųjų, nes sprendimo projektas įsigalios nuo sausio 1 dienos. Vaikų vasaros atostogas taip pat teks planuoti atsakingiau. Ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą teikiančios švietimo įstaigos iš anksto neatostogausiančių vaikų tėvų reikalaus avansinio mokesčio.
Politika | 5 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Pasaulis
Pasaulis
Baltarusijos protestų lyderė Marija Kalesnikava, sekmadienį kalbėdamasi su žurnalistais, pareiškė, kad nieko nesigaili, – tokie jos žodžiai nuskambėjo po to, kai, tarpininkaujant Jungtinėms Valstijoms, ji buvo netikėtai išlaisvinta.
Pasaulis | 3 MIN.
1
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį susitiko su Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo pasiuntiniais, kad aptartų, kaip užbaigti Rusijos pradėtą karą, ir taip pradėjo dvi krizinės diplomatijos dienas Berlyne.
Pasaulis | 4 MIN.
0


Pakruojis
Šiauliai
Su Pakruojo rajono savivaldybės vadovais – meru Sauliumi Margiu, vicemere Simona Lipskyte, administracijos direktore Aušra Dveliene ir savivaldybės skyrių vedėjais susitiko UAB „Milsa“ generalinis direktorius Mantas Makulavičius, vykdantysis direktorius Mindaugas Verbickas, AB „Klovainių skalda“ gen. Direktorius Gediminas Mozūras, projektų ir inovacijų direktorius Imantas Kuncevičius, UAB „Eksplosita“ verslo plėtros direktorius Vaidas Zubavičius.
Verslas | 2 MIN.
0
Dar vos prieš dešimtmetį frazė „globali karjera“ Lietuvos kontekste buvo beveik išskirtinai siejama su vienu miestu – Vilniumi. Norint dirbti su tarptautiniais klientais, gauti vakarietišką atlyginimą ir kopti karjeros laiptais, persikėlimas į sostinę buvo neišvengiamas. Tačiau šiandien situacija – kitokia. Skaitmeninė transformacija, pandemijos įtvirtintas nuotolinis darbas ir naujas įmonių požiūris į talentų paiešką leidžia Alytui, Šiauliams ar Panevėžiui tapti ne tik patogaus gyvenimo, bet ir pasaulinio lygio karjeros centrais.
Verslas | 5 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Vakar Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo šiauliečio pareiškimą dėl sukčių veiklos internete.
Kriminalai | 2 MIN.
0
Vėlų šeštadienio vakarą Šiauliuose prieš moterį smurtavo vyras, praneša teisėsauga.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
Spindulio gatvėje oficialiai baigti rangos darbai. Čia iš esmės sutvarkyta važiuojamoji dalis: atnaujinta 660 m asfalto dangos kartu su nuovažomis.
Gatvė | 2 MIN.
1
Šiaulių rajone ketvirtadienio vakarą įvyko eismo įvykis, kurio metu, pirminiais duomenimis, vienas automobilis trenkėsi į kito galą. Vieno iš vairavusių asmenų sveikatos būklę medikai vertino ligoninėje.
Gatvė | 2 MIN.
0
Kaunas
Lietuva
Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad vakar, gruodžio 11 d., Kaune parblokštos dvi pėsčiosios.
Gatvė | 2 MIN.
0
Kasdien pravažiuojame dešimtis ar net šimtus kilometrų ir dažnas įsitikinęs – vairuoju atsargiai, man nieko nenutiks. Tačiau statistika kalba kitaip: kelių eismo įvykiai įvyksta per sekundę, o jų pasekmės gali būti gerokai skaudesnės, nei tikėtasi. Ne vienas vairuotojas pripažįsta, kad tik po pirmo rimtesnio incidento suprato, jog automobilio draudimas nėra formalumas, o reali finansinė pagalba, galinti apsaugoti nuo tūkstantinių nuostolių. Tokiais atvejais ypač vertinama, kai sprendimus galima priimti greitai – čia į pagalbą ateina ir Perlo draudimas, leidžiantis apsidrausti per kelias minutes.
Gatvė | 3 MIN.
0

Radviliškis
Radviliškis
2025 metų lapkričio 24–30 dienomis Santjage (Čilė) vyko Pietų Amerikos lengvosios atletikos meistrų čempionatas. Šiame čempionate dalyvavo sporto klubo „Salikalnis“ pirmininkė Genovaitė Kazlauskienė. Ji dalyvavo dvejose rungtyse (W75 gr.) ir laimėjo du aukso medalius.
Sportas | 2 MIN.
0
Antradienio vakarą Radviliškio sporto arenoje tvyrojo ypatinga atmosfera: FSK „Radviliškis“ žaidė paskutines šių metų rungtynes namuose.
Sportas | 3 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
Rūta Balsė – muzikos pedagogė, neformalaus švietimo mokytoja-ekspertė. Rūta jau 25 metus vadovauja vaikų muzikos studijai „En den du“ ir 10 metų yra moterų ansamblio „Gegužė“ vadovė.
Veidai | 3 MIN.
0
„Čia ateina tie, kurie mato širdimi“, – sako Dovilė Jakimavičienė, „Oh yes I do“ ir „Gražūs dalykai“ įkūrėja. Šiaulietės parduotuvė-studija siūlo įvairias dovanų idėjas ir aksesuarus šventėms.
Veidai | 2 MIN.
0
Šiauliai
Pakruojis
Gruodžio 19 d. 18.30 val. Šiaulių kultūros centras kviečia visus susiburti Prisikėlimo aikštėje ir pasinerti į jaukią, šventinę nuotaiką – čia vyks Kalėdinių giesmių vakaras.
Kultūra | 2 MIN.
1
Gruodžio 12-osios vakarą jau 20-ąjį kartą buvo pasveikintas neeilinius pasiekimus parodęs Pakruojo krašto jaunimas – įvyko tradiciniai jaunimo apdovanojimai „Jaunosios žvaigždutės 2025“. Už įvairias iniciatyvas, pasiekimus, įgyvendintas idėjas apdovanota 15 jaunųjų nominantų mokslo, sporto, verslumo, kultūros bei kitose srityse.
Jaunimas | 2 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0
Šiandien vos keliais paspaudimais telefono ekrane technologijos tvarko namus, reguliuoja šildymą ir apšvietimą bei apsiperka. Inovacijos ir dirbtinis intelektas yra integruojamas net į buitinės technikos prietaisus, pavyzdžiui, šaldytuvus. Technologinės naujovės leidžia palengvinti jų priežiūrą, su kuria susiję nemažai mitų. Kokie jie ir ar juose yra bent krislas tiesos?
Namai | 5 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Rūta Balsė – muzikos pedagogė, neformalaus švietimo mokytoja-ekspertė. Rūta jau 25 metus vadovauja vaikų muzikos studijai „En den du“ ir 10 metų yra moterų ansamblio „Gegužė“ vadovė.
Veidai | 3 MIN.
0
„Čia ateina tie, kurie mato širdimi“, – sako Dovilė Jakimavičienė, „Oh yes I do“ ir „Gražūs dalykai“ įkūrėja. Šiaulietės parduotuvė-studija siūlo įvairias dovanų idėjas ir aksesuarus šventėms.
Veidai | 2 MIN.
0


Pasaulis
Alytus
Kalėdos Europoje turi daug veidų. Vokietijos mugės, garsėjančios savo mastu ir klegesiu, daugelį metų yra neatsiejama šventinio sezono kryptis. Tačiau lietuviai atranda ir kitą Kalėdų pasaulį – ramesnį, natūralesnį, jaukesnį. Į Skandinaviją prieš šventes verta keliauti tiems, kurie nori autentiškumo, atvirukuose matytų vaizdų ir patys patirti ypatingą ritualą – Šv. Liucijos dienos minėjimą. Keltų operatorius DFDS pranešime spaudai dalijasi, kuo Kalėdų mugės Skandinavijoje – ypatingos, ir ko būtina nepraleisti.
Laisvalaikis | 5 MIN.
0
Jau šį sekmadienį TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Lietuvos talentai“ – pirmasis tiesiogiai transliuojamas pusfinalis, kuriame ant scenos išvysime 10 dalyvių. Nuo šiol viskas priklausys nuo žiūrovų, nes tik jų balsai nulems, kurie trys dalyviai pateks į superfinalą. Intrigos netrūks, o vienos iš pasirodysiančių – šokių studijos „Aušrinė“ šokėjos iš Alytaus – žada atiduoti visą save tam, kad nustebintų tiek žiūrovus, tiek teisėjus.
Laisvalaikis | 3 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Gruodžio 15–21 d. – gali vyrauti įtampa ir netikėtų posūkių laikotarpis.
Horoskopai | 8 MIN.
0
Gruodžio keturioliktoji – 348-oji metų diena (septintoji 49-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 18 dienų.
Horoskopai | 4 MIN.
0
Lietuva
Gruodžio 12-osios horoskopas: ramybės žvilgsnis į detales
Horoskopai | 4 MIN.
0
Lietuva
Liūto horoskopas 2026-iesiems
Horoskopai | 5 MIN.
0
Lietuva
Svajonių darbas kiekvienam Zodiako ženklui
Horoskopai | 5 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Šventiniu laikotarpiu tautiečių širdyse ir lėkštėse silkė užima garbingą vietą. Ji patiekiama su „patalais“, svogūnais, morkomis, grybais ar net razinomis – tikra klasika, be kurios sunku įsivaizduoti Kūčių stalą. Tačiau ši nedidelė, nebrangi ir ištisus metus prieinama žuvis – kur kas daugiau nei mūsų virtuvės pažiba. Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ primena, kad silkė yra itin mėgstama ir kitų tautų virtuvėse, o jos maistinė vertė neretai lenkia net kur kas brangesnes žuvis.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Šventiniam laikotarpiui desertų studijos „Macaroom“ konditerės Giedrė Pečenkienė ir Jovita Morkūnaitė siūlo alternatyvą įprastiems ir visiems jau puikiai pažįstamiems imbieriniams sausainiams. Nors speculoos sausainių pavadinimas skamba neįprastai, tai įdomesnė imbierinių sausainių versija, kurią kiekvienas labai nesudėtingai pasigamins namuose.
Virtuvė | 3 MIN.
0