Aktualu | 8 MIN.

Restorano apžvalga: „Felsner“

Meniu.lt Meniu.lt
2020 m. gegužės 7 d. 09:15
2020-03-03-055830-1-min.jpg

Kai vėlyvą rudenį, jau kurį laiką duris užvėrusiose, bet prisiminimuose - puošniose buvusios kepyklėlės-restorano patalpose, pro užtrauktų užuolaidų plyšį išvydau degančią šviesą, apsidžiaugiau - pagaliau kažkas ryžosi atgaivinti šias žavingas, pačiame Klaipėdos centre įsikūrusias prancūziško stiliaus patalpas. Esu įsitikinusi, taip pagalvojo dauguma jas prisimenančių Klaipėdos gyventojų ir miesto svečių.

Be čia esančio išdailinto interjero, apie naująją vietą nežinojau nieko. Tačiau jau po kelių dienų internetinėje erdvėje pastebėjau naują restorano pavadinimą - „Felsner“. Už tų, užuolaidomis paslėptų langų, kūrėsi būtent šis, naujas šeimos restoranas uostamiestyje.

Restoraną „Felsner“ nusprendžiau aplankyti praėjus beveik trims mėnesiams nuo jo atidarymo. Išgirdusi pirmuosius teigiamus atsiliepimus, tikėjausi išties nebogos gastronominės patirties, juk per tokį laiką naujoji vieta turėtų būti „apšilusi kojas“ ir jau spėjusi ištaisyti galimus pirmuosius nesklandumus, - pagalvojau.

Staliuką rezervavau naudodamasi nesudėtinga internetinių rezervacijų sistema, kurią atradau „Felsner“ Facebook paskyroje. Meniu.lt internetinėje rezervacijos formoje įrašius pasirinktą atvykimo laiką ir svečių skaičių, beliko tik sulaukti elektroninę rezervaciją patvirtinančios trumposios sms žinutės arba elektroninio laiško. Nuo mano užklausos išsiuntimo iki staliuko patvirtinimo praėjo vos kelios minutės.

Taigi, į restoraną atvykome šeštadienio popietę. Pravėrus iš pažiūros prabangaus „Felsner“ duris, čia nebuvome sutikti taip „prabangiai“ - už baro besidarbuojanti moteris su mumis nepasisveikino ir į mūsų pusę nenukreipė čia besisukinėjančių padavėjų, todėl patys nusprendėme pakilti į antrąjį restorano aukštą ir galbūt šiltesnio pasitikimo sulaukti ten.

Kaip ir tikėjomės, pakilus laiptais ir akimis beieškant patraukliausio staliuko, mus užkalbino netrukus į antrąjį restorano aukštą pakilusi padavėja. Mergina pasiteiravo, ar rezervavome vietą. Kai atsakiau teigiamai, darbuotoja ėmėsi rezervacijos patikrinimo ir staiga nustebino klausdama, ar spėsime papietauti iki tam tikros valandos. Nesupratau, kodėl apskritai turime galvoti apie laiko rėmus, jei staliuką rezervavome iš anksto? Patvirtindama rezervacijos užklausą mačiau, jog kiekvienam klientui apytiksliai skiriamos dvi valandos, tad padavėjai pasiteiravus, ar spėsime „apsisukti“ greičiau, norėjosi tokį patį klausimą užduoti jai.

Vis dėlto, pietauti ilgiau nei dvi valandas neketinome, o klausimą dėl trumpesnio pietų laiko palikome atsakyti pačiam restoranui.

Prisėdę prie atokesnio staliuko antrajame restorano „Felsner“ aukšte galėjome stebėti kone visą čia vykstantį darbą ir tuo pat metu gėrėtis šios vietos interjeru. Jis man neatrodė pakitęs nuo seniau čia veikusios kepyklėlės-restorano laikų. Aplinka dvelkė prabangiu provanso stiliumi, kurį dar papildė stilingos interjero detalės, šviesių spalvų akcentai. Erdvė, kurioje pietavome čia neveltui vadinama „balkonu“: per antrąjį aukštą juosiantį turėklą atsiveria restorano vaizdas iš viršaus. Už balkono dar įrengta atskira, šiek tiek tamsesnė ir privatesnė restorano salė.

Kalbant apie „Felsner“ interjerą, čia atradau tik vieną neatitikimą - vasario pradžioje vis dar nenukabintas šviečiančias kalėdines girliandas. Su tokiu interjero puošybos elementu tikrai sutikčiau, jei kalėdinėms lemputėms draugijos nepalaikytų žiemos šventėms papuošta eglės šakų girlianda. Tokia kombinacija iš tiesų labiau primena užmirštą ir neprižiūrėtą, o ne romantišką interjero akcentą.

Prabangus man pasirodė ne tik restorano „Felsner“ interjeras, bet ir jo valgiaraštis. Čia rasite jūros gėrybių (austrių, krevečių, aštuonkojo, midijų), mėsos patiekalų (jautienos išpjovos, antrekoto, antienos, ėrienos, vištienos), žuvies (oto, dorados, lašišos, tuno).

Brangiausiai „Felsner“ įkainotas aštuonkojis, kurį paragauti rekomendavo ir mus aptarnavusi padavėja. Mergina dar pasiūlė išbandyti brusketų su krevetėmis užkandį. Jos patarimų paklausėme. Pradžiai užsisakėme brusketų su krevetėmis, o pagrindiniam patiekalui - aštuonkojį su jaunomis bulvytėmis, „kalamata“ alyvuogėmis, kepintais vyšniniais pomidoriukais, špinatais ir trumų aliejumi. Taip pat nusprendėme surizikuoti užsisakydami vieną pigiausių valgiaraščio patiekalų - kiaulienos išpjovą su druskoje keptais spalvotais burokėliais, garstyčių sėklomis ir obuolių sidro padažu. Nuomonę, jog tai - pigiausias „Felsner“ valgiaraščio pasirinkimas netrukus pakeitėme, nes už papildomą kainą (3€) garnyrui dar užsisakėme gruzdintų bulvyčių.

Pirmasis patiekalas mūsų stalą pasiekė gana greitai. Dvi brusketos su krevetėmis buvo išties turtingos gardžiais priedais: tamsia, minkšta skrudinta itališka duona, kvapniais žalumynais ir prieskoniais, sultingomis krevetėmis ir vyšniniais pomidoriukais. Tokiam apetitą keliančiam itališkam užkandžiui neturėjau jokių priekaištų - patiekalas buvo ir sotus, ir gardus.

Po maždaug dvidešimties minučių, padavėja pristatė pagrindinius patiekalus. Abiejų estetika buvo maloni akims, tačiau aštuonkojo porcija pasirodė nedidelė. Aštuonkojis buvo paruoštas puikiai: ne per sūrus, ne per prėskas ir svarbiausia - nepervirtas. Jo skonį ir tekstūrą labai gerai papildė alyvuogės bei jaunos bulvytės. Vienintelis dalykas, kuriuo šiame patiekale teko kiek nusivilti - nedidelė porcija. Ne nuostabu, tokio gardaus aštuonkojo norėjosi dar ir dar.

Šalia kiaulienos esantys druskoje kepti spalvoti burokėliai, garstyčių sėklos ir obuolių sidro padažas kilstelėjo šį, niekuo neypatingos mėsos skonį į aukštesnį lygį. Ypatingai gerą sodrumo pojūtį kiaulienai teikė obuolių sidro padažas. Tiesa, jo galėjo būti šiek tiek daugiau. Tačiau pati kiaulienos išpjova, nors ir pateikta stilingai, mano skoniui buvo sausoka.

Artėjant saldžiausiai pietų daliai jau žinojome, ką tikrai norėsime paragauti. Restorano „Felsner“ valgiaraštyje puikavosi šokoladinis fondantas, gardintas žemės riešutų sviestu ir pistacijų skonio ledais. Trijų, tokių gardžių ingredientų sąjunga neturėtų baigtis fiasko, - pamaniau. Ir tikrai, sujungti šiuos tris ryškius elementus į vieną visumą buvo geras sprendimas. Besiliejančio šokoladinio pyragėlio viduje slėpėsi sunkios, išraiškingos tekstūros riešutų sviestas. Po tokio sodrių skonių pliūpsnio burnoje, viską nepriekaištingai užbaigė šalti ir minkšti, švelnaus skonio pistacijų ledai. Šį desertą mielai pakartočiau dar kartą.

Pietus užbaigėme puodeliu espresso. Tiksliau - lygindami dviejų skirtingų kavos pupelių rūšis. Vienas puodelis espresso buvo pagamintas naudojant rūšines kavos pupeles, kitas - nerūšines. Kavą ragaujame dažnai, tačiau didelio šių gėrimų skirtumo (išskyrus kainą) nepajautėme.

Restoranas „Felsner“ iš tiesų asocijuojasi su prabanga. Tačiau ar ji visuomet atneša vien tik teigiamas emocijas? Mano nuomone - ne. Nors tai vieta, kuri maloniai nustebino gardžiais ir estetiškais patiekalais bei jaukia aplinka, čia aš pasigedau daugiau natūralumo ir paprastumo, šiltesnio bendravimo. Šabloniško klausimo - „ar viskas gerai?“ pietų metu sulaukėme pernelyg dažnai. Manau, jog gerą nuotaiką ir emociją daug lengviau sukurtų šiltas sutikimas bei nuoširdus bendravimas.

Sąskaita: brusketa su krevetėmis - 9€, aštuonkojis - 25€, kiaulienos išpjova - 11€, gruzdintos bulvytės - 3€, mineralinis vanduo (0,75ml) - 3,5€, šokoladinis fondantas - 6€, espresso - 1,8€, - espresso iš rūšinių kavos pupelių „Papua New Guinea“ - 3€.

VISO: 62,3€.

Aptarnavimas: 3/5 Mūsų staliuku besirūpinanti padavėja techninį darbą atliko gerai, bendravo mandagiai. Norėtųsi pasakyti ir daugiau teigiamų atsiliepimų, bet tai viskas, ką patyrėme savo apsilankymo metu. Nuolatinis teiravimasis - „ar viskas gerai?“ pietų nepagerino, o atvirkščiai - kūrė šaltą ir kiek nepatogią atmosferą. Dideliu minusu vertinu ir tai, jog mums įėjus į restoraną, prie baro besidarbuojanti moteris jokių ženklų, kad esame laukiami, neperdavė. Keista buvo ir tai, jog net rezervavus vietą iš anksto, sulaukėme klausimų, ar pietus spėsime užbaigti anksčiau.

Interjeras: 5/5 „Felsner“ išlaikė restorano erdvėje vyravusį provanso stilių. Jį norisi apibūdinti kaip „švarų“ ir precizišką, pagyvintą šiuolaikiniais baldais ir žemiškų atspalvių tonais. Toks interjero stilius puikiai koreliuoja su šio restorano valgiaraščiu bei idėja.

Meniu: 5/5 Ragauti patiekalai buvo kokybiški, pamalonino ne tik skrandį, bet ir žvilgsnį. Vis dėlto, tai restoranas, kuriame nereikėtų tikėtis žemų kainų.

Bendras vertinimas: 4,3/5


Akmenė
Akmenės rajone stiprinama teisinio veiksnumo apribojimų prevencija
Įgyvendinant projektą „Perėjimas nuo institucinės globos prie bendruomeninių paslaugų Sostinės bei Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione“, Lietuvoje atkuriamas nepagrįstai apribotas teisinis veiksnumas asmenims su intelekto ir (ar) psichosocialine negalia. Vienas svarbiausių projekto uždavinių – laiku identifikuoti atvejus, kai asmenims gresia teisinio veiksnumo apribojimas, ir užkirsti tam kelią taikant prevencines priemones.
Aktualijos | 3 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Parlamente daugiau nei 7 valandas užsitęsęs Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) įstatymo pataisų svarstymas bus tęsiamas trečiadienį vyksiančiame nenumatytame parlamento posėdyje.
Lietuva | 3 MIN.
0
Gruodžio septynioliktoji – 351-oji metų diena (trečioji 50-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 15 dienų.
Horoskopai | 4 MIN.
0
Pasaulis
Lietuva
JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį pareiškė, kad palaiko savo personalo vadovę Susie Wiles, kuri davė stulbinantį interviu žurnalui „Vanity Fair“ ir jo metu pasakė, jog Baltųjų rūmų šeimininkas turi „alkoholiko asmenybę“.
Pasaulis | 4 MIN.
0
Artėjant šv. Kalėdoms Šiaulių meras padėkoja geradariams ir tiems, kurie stengiasi Šiaulių miesto gerovei. Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, Šiaulių miesto garbės piliečio vyskupo emerito Eugenijaus Bartulio padedamas, kalėdinius padėkos pyragus įteikė verslininkams, kurie dosniausiai finansavo miesto gimtadienio šventę „Šiaulių dienos 789“.
Kultūra | 3 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Nuo kitų metų pradžios prasidedant antrosios pensijų kaupimo pakopos pakeitimams, gyventojams „Sodra“ pristato įrankį – prognozuojamos senatvės pensijos skaičiuoklę.
Lietuva | 5 MIN.
0
Pastarosiomis paromis nefiksavus kontrabandinių balionų skrydžių iš Baltarusijos, o Lietuvos vilkikams vis dar įstrigus kaimyninėje šalyje, trečiadienį Nacionalinio saugumo komisija (NSK) renkasi į posėdį aptarti saugumo situaciją pasienyje.
Lietuva | 3 MIN.
0

Radviliškis
Šiauliai
Gruodžio 11 dieną Pociūnų bendruomenės namuose surengtas Radviliškio rajono savivaldybės vadovų susitikimas su vietos gyventojais. Tai buvo gyvas, dalykiškas ir pagarbus pokalbis apie tai, kas žmonėms svarbiausia – susisiekimą, vaikų saugumą, gyvenamosios aplinkos tvarkymą ir bendruomenės ateitį.
Politika | 4 MIN.
0
Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narių balsavimas buvo paskutinis žingsnis dėl ugdymo aplinkos mokesčio išlaikymo didinimo Šiaulių mieste ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą gaunantiems vaikams. Ir politikai buvo vieningi. Tėvams pinigines teks ploninti jau nuo Naujųjų, nes sprendimo projektas įsigalios nuo sausio 1 dienos. Vaikų vasaros atostogas taip pat teks planuoti atsakingiau. Ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą teikiančios švietimo įstaigos iš anksto neatostogausiančių vaikų tėvų reikalaus avansinio mokesčio.
Politika | 5 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Pasaulis
Pasaulis
JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį pareiškė, kad palaiko savo personalo vadovę Susie Wiles, kuri davė stulbinantį interviu žurnalui „Vanity Fair“ ir jo metu pasakė, jog Baltųjų rūmų šeimininkas turi „alkoholiko asmenybę“.
Pasaulis | 4 MIN.
0
Šiais metais sąjungininkės skyrė Ukrainos ginklų gamybai beveik 5 mlrd. dolerių, už panašią sumą nupirko Kyjivui ginklų Jungtinėse Amerikos Valstijose, antradienį pranešė gynybos ministras Denysas Šmyhalas.
Pasaulis | 2 MIN.
0


Šiauliai
Pakruojis
Pastebėję, jog Šiaulių miesto įmonėms trūksta aiškumo apie jų vaidmenį galimų ekstremaliųjų situacijų metu, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Pramonės komiteto iniciatyva (pirmininkas Rolandas Gabrielaitis, UAB „Bodesa“ prezidentas), gruodžio 5 dieną pakvietė verslo atstovus į informacinį susitikimą su Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos ir mobilizacijos specialistais tema „Pasiruošimas ekstremaliosioms situacijoms: ką privalo žinoti įmonės“.
Verslas | 4 MIN.
0
Su Pakruojo rajono savivaldybės vadovais – meru Sauliumi Margiu, vicemere Simona Lipskyte, administracijos direktore Aušra Dveliene ir savivaldybės skyrių vedėjais susitiko UAB „Milsa“ generalinis direktorius Mantas Makulavičius, vykdantysis direktorius Mindaugas Verbickas, AB „Klovainių skalda“ gen. Direktorius Gediminas Mozūras, projektų ir inovacijų direktorius Imantas Kuncevičius, UAB „Eksplosita“ verslo plėtros direktorius Vaidas Zubavičius.
Verslas | 2 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Lietuvos apeliacinis teismas antradienį tenkino prokuroro skundą ir panaikino Kauno apygardos teismo nutartį, kuria nuteistajam Rolandui Sinickiui laisvės atėmimas iki gyvos galvos pakeistas 8 metų terminuota laisvės atėmimo bausme.
Kriminalai | 3 MIN.
0
Pirmadienio popietę Šiauliuose, viename prekybos centre, įvykdyta vagystė. Pavogta nemaža pinigų suma.
Kriminalai | 2 MIN.
0
Šiauliai
Šiauliuose smurtavo neblaivus vyras
Kriminalai | 2 MIN.
0
Alytus
Alytuje galimai oriniu šautuvu sužalotas vyras
Kriminalai | 2 MIN.
0
Kaunas
Kaune per gaisrą žuvo vyras
Kriminalai | 2 MIN.
0


Akmenė
Šiauliai
Pirmadienį policija sulaikė Akmenės rajone girtą automobilį vairavusį vyrą.
Gatvė | 2 MIN.
0
Gatvė | 2 MIN.
0
Panevėžys
Lietuva
Tragiškas trečiadienio rytas Panevėžio rajone: per avariją žuvo lengvojo automobilio vairuotojas.
Gatvė | 2 MIN.
0
Rūdninkų karinio miestelio antro etapo rangove tapusi bendrovė „Fegda“ teigia, jog darbui su aukštesnio slaptumo informacija leidimo iš Valstybės saugumo departamento (VSD) negavo, nes nedeklaravo mažos vertės įsigijimų iš trečiųjų pasaulio valstybių įmonių.
Gatvė | 4 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Pasistiprinusi Šiaulių „Elgos-Grafaitės-S-Sporto“ vyrų tinklinio komanda savaitgalį iškovojo įsimintiną pergalę „Elme Messer“ Baltijos lygoje. Šiauliečiai sekmadienį išvykoje 3:1 (25:23, 14:25, 28:26, 25:20) nugalėjo čempionės titulą ginančią Tartu „Bigbank“ (Estija) komandą.
Sportas | 4 MIN.
0
Pastarojo dvidešimtmečio Lietuvos moterų futbolo flagmanė Šiaulių „Gintra“ pristato naująjį komandos vyriausiąjį trenerį. Šias pareigas nuo ateinančio 2026 metų sezono perima futbolo specialistas iš Lietuvos Artūr Sikorskij, moterų futbole pastaruosius dvejus metus dirbęs aukščiausioje šalies lygoje. Strategas treniravo praėjusių metų vicečempionę Vilniaus rajono „TransINVEST“ ekipą.
Sportas | 3 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
Gyvename laikais, kai parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairiausių maisto produktų, spalvingus meniu siūlo gausybė restoranų, kavinių ir užkandinių. Nenuostabu, kad tokioje gausoje dažnai būna sunku atsirinkti, už kokius suvalgytus produktus kūnas mums padėkos, o kas nukeliavęs į skrandį organizmui padarys gerokai daugiau žalos, nei naudos.
Sveikata | 3 MIN.
0
Ministrė pabrėžė, kad savivaldybių socialinės paramos skyrių vadovai yra viena svarbiausių grandžių socialinės apsaugos sistemoje – būtent jų sprendimai, gebėjimas išgirsti ir rasti sprendimus lemia realius pokyčius žmonių gyvenimuose.
Veidai | 2 MIN.
0
Šiauliai
Šiauliai
Gruodžio 31 d. Šiaulių arenoje įvyks didysis Džordanos Butkutės koncertas „Man patinka Naujieji metai“. Netylančias ovacijas pelniusioje pop ikonos programoje – stilingai aranžuoti visų laikų superhitai, gyvos muzikos grupė ir viešnia, kurios vardas lig šiol laikytas paslapty. Šiandien oficialiai skelbiama, kad šventėje pasirodys ir dainininkė Adrina!
Kultūra | 4 MIN.
0
Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Šiaulių departamentas (toliau – NVSC Šiaulių departamentas) informuoja, kad Šiaulių apskrityje sergamumas gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (toliau – ŪVKTI) ir koronaviruso infekcija (toliau – COVID-19 liga), lyginant su praėjusia savaite, padidėjo. Bendroje susirgimų struktūroje dominuoja ŪVKTI (žr. lentelę).
Sveikata | 3 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0
Šiandien vos keliais paspaudimais telefono ekrane technologijos tvarko namus, reguliuoja šildymą ir apšvietimą bei apsiperka. Inovacijos ir dirbtinis intelektas yra integruojamas net į buitinės technikos prietaisus, pavyzdžiui, šaldytuvus. Technologinės naujovės leidžia palengvinti jų priežiūrą, su kuria susiję nemažai mitų. Kokie jie ir ar juose yra bent krislas tiesos?
Namai | 5 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Ministrė pabrėžė, kad savivaldybių socialinės paramos skyrių vadovai yra viena svarbiausių grandžių socialinės apsaugos sistemoje – būtent jų sprendimai, gebėjimas išgirsti ir rasti sprendimus lemia realius pokyčius žmonių gyvenimuose.
Veidai | 2 MIN.
0
Rūta Balsė – muzikos pedagogė, neformalaus švietimo mokytoja-ekspertė. Rūta jau 25 metus vadovauja vaikų muzikos studijai „En den du“ ir 10 metų yra moterų ansamblio „Gegužė“ vadovė. Pas moterį mokėsi ne vienas ne tik Šiaulių, bet ir viso rajono vaikas, ugdė meilę muzikai, lavino savo talentą.
Veidai | 4 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Gruodžio septynioliktoji – 351-oji metų diena (trečioji 50-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 15 dienų.
Horoskopai | 4 MIN.
0
Kalėdų eglutės puošimas – smagi tradicija, bet kai kurie Zodiako ženklai šią veiklą traktuoja kaip rimtą meninę užduotį. Štai trys, kurie gali pradėti tikrą dramą dėl girliandų, žaisliukų ar žvaigždės vietos viršuje.
Horoskopai | 2 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Gruodžio septynioliktoji – 351-oji metų diena (trečioji 50-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 15 dienų.
Horoskopai | 4 MIN.
0
Kalėdų eglutės puošimas – smagi tradicija, bet kai kurie Zodiako ženklai šią veiklą traktuoja kaip rimtą meninę užduotį. Štai trys, kurie gali pradėti tikrą dramą dėl girliandų, žaisliukų ar žvaigždės vietos viršuje.
Horoskopai | 2 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Šventiniu laikotarpiu tautiečių širdyse ir lėkštėse silkė užima garbingą vietą. Ji patiekiama su „patalais“, svogūnais, morkomis, grybais ar net razinomis – tikra klasika, be kurios sunku įsivaizduoti Kūčių stalą. Tačiau ši nedidelė, nebrangi ir ištisus metus prieinama žuvis – kur kas daugiau nei mūsų virtuvės pažiba. Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ primena, kad silkė yra itin mėgstama ir kitų tautų virtuvėse, o jos maistinė vertė neretai lenkia net kur kas brangesnes žuvis.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Šventiniam laikotarpiui desertų studijos „Macaroom“ konditerės Giedrė Pečenkienė ir Jovita Morkūnaitė siūlo alternatyvą įprastiems ir visiems jau puikiai pažįstamiems imbieriniams sausainiams. Nors speculoos sausainių pavadinimas skamba neįprastai, tai įdomesnė imbierinių sausainių versija, kurią kiekvienas labai nesudėtingai pasigamins namuose.
Virtuvė | 3 MIN.
0