Aktualu | 11 MIN.

Pusryčių TOP trys: vietos kur galima pusryčiauti net gerokai po pietų

Meniu.lt Meniu.lt
2018 m. gruodžio 5 d. 09:18
skrebutis-su-bananais-ir-riesutu-sviestu-dlypsn.jpg

Kiekvienam puikiai pažįstamas pojūtis kai ryte(arba jau įdienojus) pramerki akis, susisukęs į chalatą nusliūkini prie šaldytuvo ir jį pravėręs patenki į kosminę tuštumą. Arba supranti, kad gaminti šiandien priverstų nebent gyvybės ir mirties klausimas. Tokia situacija užklumpa ne tik po gero vakarėlio ir net nebūtinai savaitgalį – pusryčių SOS gali aplankyti, bet kurį tingesnį šiokiadienį. Tokių patirčių įkvėpti mes aplankėme kavines, kuriose pusryčiai trunka visą dieną, todėl čia nebūtina skubėti, puoštis ar laukti savaitgalio.

Kavos era

Jau antrus metus vilniečius pusryčių patiekalais džiuginanti vieta, įsikūrusi Savanorių prospekte ir „Uptown Bazaar“ Naujamiestyje, bet šįkart mums pakeliui Savanorių taškas. Pravėrę duris ir iškart radę net kelias laisvas vietas maloniai nustebome – nors kavinė erdvi, eile surikiuoti staliukai ir kelios atskiros kėdės dažniausiai būna užimtos, ypač savaitgaliais. Aplinka įkvėpta industrinio stiliaus, tačiau atrodo šilta ir jauki, o salės gale besimėtantys balionai ir vaikiški žaislai byloja, kad įstaiga yra draugiška šeimoms.

Kavos era“ sparčiai išpopuliarėjo, apie tai byloja ne tik gausus lankytojų srautas, nuolatinis šurmulys, bet ir didelis būrys personalo darbuotojų besisukančių už baro, kur erdvę dalijasi su virėjais dirbančiais atviroje virtuvėje. Pažvelgę į kreida surašytą meniu ant lentos, supratome, kad geriau prisėsime išsirinkti, nes pasirinkimas gal ir ne „Talutti“ dydžio, tačiau pakankamai platus: salotos, omletai, sumuštiniai, beigeliai, kiaušiniai, kruasanai, košė, angliški pusryčiai – ir tai tikrai dar ne viskas. Kažkas kužda, kad maitinimo įstaigos su mažesniu valgiaraščiu visada atrodo profesionaliau nei milžiniški meniu papirusai, tačiau mes nuvejame savo skepsį ir susikaupiame svarbiam pasirinkimui. Užsisakome Benedikto kiaušinių su lašisa (girdėjom, kad dėl patiekalo žmonės netingi čia atvažiuoti iš kito miesto galo, kaina 6,70 eur.) ir vegetarišką poliarinės duonos suvožtinį su humusu, saulėje džiovintais pomidorais bei daržovėmis (4,49 eur.).

Pradėkime nuo Benedikto, kuris tikrai nenuvylė: labai saikingai paskrudinta bandelė(tik sunku pasakyti ar ji angliška), švelniai sūdyta lašiša, kurios tikrai nepagailėta ir tiesiog puikiai marškinėliuose išvirtas kiaušinis, paskandintas puriame Hollandaise padaže. Gal kai kas pasakytų, kad jo per daug ir viskas kiek per riebu, tačiau kas sakė, kad šis klasikinis pusryčių patiekalas yra dietinis?
Deja, vegetariškas suvožtinis nepratęsė šaunaus Benedikto starto. Poliarinės duonos žavesys yra jos minkštume, kai ji lyg oras tirpsta burnoje, deja šiuo atveju tai neįvyko, nes duonelė buvo perskrudinta. Nelabai tarpusavyje susiderėjo tarkuotų morkų ir saulėje džiovintų pomidorų įdaras, pats suvožtinis pasirodė gana prėskas.

Pavadinimas “Kavos era” sufleruoja, kad ko jau ko, bet kavos čia tikrai turėtume atsigerti skaniai. Kavinė naudoja vietinių skrudintojų “Taste Map” tiekiamas pupeles, kas tikrai džiugina. Užsisakome flat white ir espresso gėrimus, kurie kaip nespecializuotiems kavos namams, pasirodo visai neblogai. Tada nukreipiam žvilgsnį link desertų, tačiau sužinoję, kad jie atvežami šaldyti (pavyzdžiui Daim skonio pyragas,populiarus Ikea valgykloje) nusprendžiame susilaikyti . Padavėjas puikiai sukasi iš padėties, kaip desertą siūlydamas belgiškų vaflių ar prancūziškų skrebučių gaminamų vietoje, tačiau tokiam sočiam saldėsiui vietos atrasti jau sunkoka. Prie kavos užsisakome šviežių sulčių kokteilį iš ananasų, obuolių ir apelsinų “Aloha”, kuris pasaldina gyvenimą neprasčiau už pyragaitį.

Sąskaita: benedikto kiaušiniai su lašiša (6,70), vegetariškas suvožtinis (4,49) , sulčių kokteilis “Aloha”(2.90), flat white (2,00), espresso (1,20).

Interjeras: jauki, puikiai išnaudojama loftinė erdvė pritaikyta prie kavinės koncepto. 4\5

Aptarnavimas: greitas, mandagus, dalinė savitarna. 4\5

Maistas: puiki vieta spontaniškiems pusryčiams, ypač didesnei žmonių grupei su skirtingais poreikiais. Gaila, kad ne visų patiekalų skonis ir kokybė atitinka kainą. 3\5

Bendras įvertinimas : 4\5.

Beigelistai

Nors pusryčiaujant „Kavos eroje“ akys kliuvo už beigelių meniu, nusprendėme patiekalą išbandyti pas reikalo specialistus arba „Beigelistus“ grąžinusius į Vilnių šį žydišką kepinį, karaliavusį ant mūsų sostinės pusryčių stalų nuo LDK laikų. Kavinė turi taškus Halės turguje ir Literatų gatvėje, o mes keliaujam į pastarąjį ,norėdami patirti bohemiškos gatvelės romantiką.

Beigelistai“ bando atsinešti dalį Literatų gatvės į savo patalpas – gausiai apkrauta senomis knygomis kavinė primena bookinistų knygynėlį. Čia sutinkame kavinės savininkę, kuri trumpai supažindina mus su beigelių istorija ir papasakoja kavinės idėją parsivežusi iš Niujorko, kur kone kiekvieną rytą pasitikdavo su šiais žydiškais riestainiais. Ji taip pat pabrėžia, kad beigeliai geriausiai sutaria su tepamu sūreliu, todėl užsisakome vietine klasika vadinamą beigelį su filadelfijos sūriu, lašiša, svogūnais ir kaparėliais (4,20 eur.). Kitas mūsų pasirinkimas yra veganiškas (pačių beigelių gamybai nenaudojami kiaušiniai ar sviestas, todėl jie laikomi veganiškais kepiniais), su pupelių kremu, burokėliais ir graikiniais riešutais (3,00eur.)

Veganiškame beigelyje puikiai dera visos sudėtinės dalys, deja niekur taip ir neatradome žadėtų graikinių riešutų, galbūt jie sutrinti su užtepėle ir jų skonis tiesiog buvo užgožtas kitų ingredientų. Malonus burokėlių saldumas ir drėgnumas pagerina sausoką duonelę. Savininkė mus tikino, kad tikras beigelis turi būti traškus iš išorės ir tąsus bei tankus iš vidaus, todėl daug kam jis atrodo gana kietas, o mum jis priminė kiek padžiuvusią ciabatta. Štai beigelyje su tepamu sūreliu, ši problema jau nebe tokia ryški – gal ne veltui tai yra gera kombinacija, o beigelis su lašiša nominuotas kavinės bestseleriu.

Kiek ilgiau pasėdėjus, galima pastebėti, kad kavinė gausiausiai lankoma užsieniečių ir šalia besimokančių vaikų, kurie ateina ne tik beigelių, bet ir vietoje gaminamų s‘mores skanėstų. Tai yra tradicinis Amerikos stovyklautojų desertas gaminamas suvėrus ant iešmo sausainį, šokoladą ir zefyrą kaitinant juos virš laužo. Šis labai skalsus saldėsis tikrai turėtų pradžiuginti kiekvieną smaližių, ko nepasakysi apie kavą – net smore‘sų saldumas neužgožė jos ryškaus kartumo.

Sąskaita: beigelis su lašiša (4,20 eur.), veganiškas beigelis (3,00eur.), flat white kava su sojos pienu (2,80 eur.), s‘mores desertas (1,90 eur.)

Interjeras: bohemiška aplinka, labai blausus apšvietimas. Pakankamai jauku, bet kai kurie interjero elementai akivaizdžiai reikalauja atnaujinimo. 3\5.

Aptarnavimas: malonus. Aptarnaujanti mergina buvo naujokė, todėl vertiname atlaidžiau. 3\5

Maistas: platus veganiškų ir vegetariškų beigelių pasirinkimas. Jei mėgstate šį patiekalą ar niekada jo neragavote – tinkama vieta apsilankyti, tačiau nelabai patiks ieškantiems įvairovės. 3\5

Bendras įvertinimas: 3\5

Daily poison

Ši vieta, pravėrusi duris vasarą, privertė lengviau atsikvėpti visus sveikuolius, veganus, hipsterius, kažko netoleruojančius, prisižiūrinčius, besilaikančius dietų ir tiesiog ieškančius naujų, gaivesnių skonių. Nesupraskite klaidingai – „Daily Poison“ nesiūlo vien tik salotų lapų ir vandens su ledu. Čia iš naujo suartėja poros ir draugų kompanijos, kuriose nuolat kildavo ginčai dėl maisto, kai vienas pageidauja ko nors sotaus, o kitas nori lengvo glotnučio. Šioje kavinėje patenkinami visi pusryčių poreikiai, ir žadama, kad patiekalai bus ne tik gardūs, bet ir maistingi.

Kavinė arba pusryčių klubas, kaip byloja užrašas ant durų, įsikūrusi Jasinskio gatvėje, viename iš naujųjų komercinės paskirties pastatų. Kaip ir „Kavos eroje“ čia visą dieną siūlomas pusryčių meniu, konceptai panašūs – aukštos lubos, didelė erdvė, tačiau pravėrus duris iškart matomas akivaizdus skirtumas. Aplinka modernesnė, kiek prabangesnė, vyrauja balta spalva ir minimalistinis stilius. Kavinėje nemažai klientų, didžiąja dalimi tai jauni žmonės ir keli aplink šniukštinėjantys šuniukai. Ant prekystalio stovi stendukas su įvairių riešutų, uogų ir visokio „supermaisto“ pakuotėmis, o prie meniu guli mini planšetė su įjungta „Daily Poison“ Instagramo paskyra – gana protingas ir įdomus būdas patiekalams apžiūrėti ir gauti rekomendaciją. Pati aplinka mums sako, kad čia orientuojamasi į jauną, šiuolaikišką ir „išprususį valgytoją“.

Meniu pakankami platus: omletai, košės, skrebučiai, salotos, glotnučių dubenėliai vadinami „smoothie bowls“. Tai yra tiršti vaisių ir daržovių kokteiliai patiekiamas dubenėlyje ir gardinamas įvairiais sveikais, sočiais priedais, kaip riešutų sviestas, sėklos, uogos ir pan. Šis patiekalas atkreipia mūsų dėmesį ir su padavėjo rekomendacija užsisakome populiariausią „Spirulina swirl“ dubenėlį (5,00 eur.), „Barber“ plaktų kiaušinių patiekalą su skrudinta tamsia ciabatta, šonine, grilintu bananu ir karameliniu sirupu (5,50 eur.), o jei dar pasirodytų per mažai – skrebutį su natūraliu žemės sviestu, keptu bananu ir čijos sėklomis(3,00 eur.)

Užsisakę šiuos Daily Poison topus prisėdame, tačiau maisto ilgai laukti netenka. „Barber“ patiekalas nudžiugino tiesiog šilkiniais plaktais (scrambled) kiaušiniais ir puikiai suderintu su kitais produktais kepto banano skoniu. Reikėtų pastebėti, kad karamelinis sirupas čia visiškai nebūtinas, nes patiekalas savaime turi malonų saldumą, tačiau tai jau skonio reikalas.
„Spirulina Swirl“ dubenėlis, galėtų būti drąsiai nominuojamas pačiu skaniausiu būdu vartoti spiruliną. Glotnučio pagrindas – spirulina, bananai ir avižų pienas, ant viršaus pagardintas žemės riešutų sviestu, čijos sėklomis, kokoso čipsais,migdolais, goji ir šilkmedžio uogomis. Sunku patikėti, kad glotnutis nesaldintas papildomai, nes patiekalas tikrai saldus, o sotumo jam suteikia riešutai ir traškūs „superpriedai“.
Skrebutis, turėjęs atlikti deserto vaidmenį mus užklupo jau pasisotinusius ir pasisaldinusius, bet negalėjom neparagauti ir nepagirti labai gardaus, malonios konsistencijos natūralaus riešutų sviesto. Taip pat pažadėjome sau pradėti kepti bananus, nes tai pakelia jų skonį į kitą lygmenį.

Deja, apie naudojamą kavą aptarnaujantis personalas mums daug nepapasakojo, todėl pasiėmėme išsinešti šviežio kokosų vandens buteliuką, tikėdamiesi, kad jis padės greičiau suvirškinti tokį bananų ir riešutų kiekį. Tiems, kam po pusryčių liks vietos šiek tiek nuodėmingam saldėsiui siūlome pasidairyti užmesti akį ant prekystalio, kur rikiuojasi brauniai, tinginio gabaliukai ir kiti saldėsiai.

Sąskaita: Spirulina swirl (5,00 eur.), Barber (5,50 eur.), skrebutis (3,00 eur.), kokosų vanduo 320ml skardinėje (2,50 eur.).

Interjeras: modernus, atitinkantis koncepciją, šiek tiek sterilus. 4\5

Aptarnavimas: greitas, profesionalus. Personalas paslaugus, gerai išmano meniu, gaila, kad nepavyko daugiau sužinoti apie kavą. 4\5

Maistas: puikus. Labai šviežias meniu, kuriame galima rasti ir lietuviškam gomuriui neragautų skonių ir jau pažįstamų dalykų prikeltų naujam gyvenimui. 5\5

Bendras įvertinimas: 5\5

Jūsų dėmesiui pristatėm tris kavines, visų pramiegojusių, niekur nespėjančių arba tiesiog neskubančių laimei, tiekiančias pusryčių patiekalus, bet kuriuo dienos metu. Visos su savais pliusais ir minusais, savais skirtumais ir panašumais, kuriuos galima apibendrinti taip:

Kavos era“ – puiki vieta spontaniškiems pusryčiams, neįpareigojanti aplinka, labai platus patiekalų pasirinkimas, todėl tinkama didesnei žmonių grupei su skirtingais skoniais. Pagrindinė problema, kad su draugų kompanija sunkiai prisėstume, mat staliukai nedideli, o kavinėje dažnai trūksta vietos, ypač savaitgaliais.
Beigelistai“ – kavinė įsikūrusi labai vaizdingoje ir bohemiškoje gatvėje, tačiau specialiai dėl jų beigelių į miestą tikrai nekeliautume. Tinkama vieta užsukti einant pro šalį, tvarkant reikalus ar tiesiog išsiruošus į miestą pasivaikščioti.
„Daily poison“ – geras pasirinkimas kiekvienam turinčiam specialų poreikių, skiriančiam daug dėmesio savo mitybai ar tiesiog ieškančiam naujų ir gaivių variacijų. Tinkama vieta įrodyti savo skeptiškam draugui, kad sveikas maistas nebūtinai turi būti liesas ar nuobodus, tačiau nelabai tinkama įstaiga visiems maisto konservatoriams nelinkusiems plėsti savo skonio horizontų.

Ksenija Trimailova @Meniu.lt


Šiauliai
Artėjant Kalėdoms – šventiniai pietūs Šiaulių miesto paramos valgykloje
Artėjant šventoms Kalėdoms Naujojo Šiaulių trečiojo amžiaus universiteto studentai pritarė dekano Rimanto Daugino pasiūlymui surengti gerumo akciją. Juk Adventas – laukimo ir gerų darbų metas. Šios akcijos tikslas – pasidalinti šventine nuotaika, nuoširdžiu dėmesiu ir bendryste su tais, kuriems ypač svarbus žmogiškas ryšys. Parodyti, kad jie nėra pamiršti ir svarbūs mūsų bendruomenei.
Kultūra | 4 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Artėjant šventėms vis daugiau pradedame galvoti apie tai, kaip atrodys šventinis stalas ir kuo nustebinsime savo artimuosius šį kartą. Mintyse dėliojame šventinio vakaro planus – nuo pagrindinių patiekalų iki smulkių detalių, kuriančių jaukumą. O kartu neišvengiamai kyla ir klausimas, kiek šiemet kainuos šventinis stalas. Naujausias atliktas tyrimas rodo, kad vis mažiau žmonių tiki, jog Kalėdų vaišėms pakaktų simbolinės 50 eurų sumos.
Aktualijos | 5 MIN.
0
Artėjant didžiosioms metų šventėms, daugelis suka galvą – kokia Kalėdų dovana labiausiai pradžiugins artimuosius? Astrologai teigia, kad kiekvienas ženklas turi savitą skonį, poreikius ir lūkesčius, todėl dovanos, parinktos pagal horoskopą, gali tapti tikru šventiniu hitu. Kviečiame sužinoti, kokios labiausiai tiktų kiekvienam iš 12 Zodiako ženklų.
Horoskopai | 3 MIN.
0
Pasaulis
Šiauliai
Sulaukęs 74 metų mirė britų dainininkas Chrisas Rea, kurio dainų sąraše yra ir šventinis hitas „Driving Home For Christmas“, pirmadienį pranešė jo šeimos atstovas.
Pasaulis | 3 MIN.
4
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl galimo interesų konflikto Šiaulių savivaldybėje. Etikos sargai aiškinsis, ar miesto meras Artūras Visockas, pasirašęs potvarkį dėl finansinės paramos skyrimo sesers sutuoktinio įmonei, tinkamai laikėsi viešųjų ir privačių interesų derinimo reikalavimų, pranešė VTEK.
Politika | 2 MIN.
1


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Kūčių vakaras bus debesuotas, tačiau orai išliks ramūs ir be žymesnių kritulių, teigia Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikas Tadas Kantautas. Tuo metu per abi Kalėdų dienas pragiedrulių taip pat nenusimato, tačiau truputėlį sustiprės vėjas.
Lietuva | 3 MIN.
0
Z ir Alfa kartos mokiniai keičia mokymosi taisykles. Jie užaugo skaitmeninėje erdvėje, kur informacija pasiekiama akimirksniu, todėl tik tradicinių mokomųjų priemonių sprendimų jau nebepakanka. Šiandien mokymosi priemonės turi būti ne tik informatyvios, bet ir interaktyvios, vizualiai patrauklios, suteikiančios greitą grįžtamąją informaciją, atkreipia dėmesį pedagogai.
Lietuva | 5 MIN.
0

Šiauliai
Radviliškis
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl galimo interesų konflikto Šiaulių savivaldybėje. Etikos sargai aiškinsis, ar miesto meras Artūras Visockas, pasirašęs potvarkį dėl finansinės paramos skyrimo sesers sutuoktinio įmonei, tinkamai laikėsi viešųjų ir privačių interesų derinimo reikalavimų, pranešė VTEK.
Politika | 2 MIN.
1
Šią savaitę Pašušvio bendruomenės namuose vyko Radviliškio rajono savivaldybės vadovų susitikimas su vietos gyventojais. Susitikime dalyvavo Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis, vicemerė Jurgita Sidarienė, Tarybos narys Karolis Balsys ir Grinkiškio seniūnė Giedrė Bložienė.
Politika | 5 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Pasaulis
Pasaulis
Sulaukęs 74 metų mirė britų dainininkas Chrisas Rea, kurio dainų sąraše yra ir šventinis hitas „Driving Home For Christmas“, pirmadienį pranešė jo šeimos atstovas.
Pasaulis | 3 MIN.
4
Aukščiausiojoje Radoje sudaroma darbo grupė, skubiai nagrinėsianti galimybę karo padėties metu surengti prezidento rinkimus Ukrainoje, „Telegram“ platformoje pranešė partijos „Tautos tarnas“ parlamentinės frakcijos vadovas Davydas Arachamija.
Pasaulis | 2 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
Šiaulių techninės kūrybos centro erdvės vienai nakčiai virto tikra kūrybine laboratorija ir improvizuota filmavimo aikštele. Būtent tokioje dinamiškoje aplinkoje Šiauliuose įvyko pirmosios naktinės kūrybinės dirbtuvės „Kai kalba vanduo“, skirtos vyresnių klasių moksleiviams. Iki pat ankstyvo ryto trukęs renginys tapo erdve, kurioje jaunimas galėjo laisvai kurti, diskutuoti, tyrinėti ir praktiškai pristatyti savo idėjas, ieškodami sprendimų aktualiai šiandienos problemai – gėlo vandens trūkumui ir taršai.
Verslas | 6 MIN.
0
Pastebėję, jog Šiaulių miesto įmonėms trūksta aiškumo apie jų vaidmenį galimų ekstremaliųjų situacijų metu, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Pramonės komiteto iniciatyva (pirmininkas Rolandas Gabrielaitis, UAB „Bodesa“ prezidentas), gruodžio 5 dieną pakvietė verslo atstovus į informacinį susitikimą su Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos ir mobilizacijos specialistais tema „Pasiruošimas ekstremaliosioms situacijoms: ką privalo žinoti įmonės“.
Verslas | 4 MIN.
0

Kelmė
Šiauliai
Naktį Kelmėje policijos pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė du vaikinus, pas kuriuos rado galimai narkotinių medžiagų.
Kriminalai | 2 MIN.
0
Naktį iš šeštadienio į sekmadienį vagys pasidarbavo Šiaulių rajone. Policijai pranešta apie dingusius statybos įrankius.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Akmenė
Šiauliai
Ankstų pirmadienio rytą Naujojoje Akmenėje sulaikytas neblaivus vairuotojas.
Gatvė | 2 MIN.
0
Pirmadienį vienoje centrinės Šiaulių dalies sankryžoje laikinai neveikia šviesoforas. Apie tai vairuotojus ir kitus eismo dalyvius perspėja bendrovė „Šiaulių šviesa“.
Gatvė | 2 MIN.
0
Lietuva
Kalvarija
Šeštadienį šalyje buvo užregistruoti 43 eismo įvykiai, iš kurių 4 įvyko dėl neblaivių vairuotojų kaltės, pranešė Policijos departamentas.
Gatvė | 2 MIN.
0
Gruodžio 19 d. apie 17 val. Kalvarijos savivaldybėje, Naujienėlės kaime automobilis „Opel Astra“, vairuojamas moters (gim. 1972 m.), nuvažiavo nuo kelio.
Gatvė | 2 MIN.
0

Radviliškis
Šiauliai
Gruodžio 16 d. laisvasis mokytojas Valerijus Belovas organizavo plaukimo varžybas mokiniams, kurie lanko trenerio neformaliojo vaikų švietimo programą „Mokymas plaukti“. Varžybose mokiniai buvo suskirstyti į penkias amžiaus grupes ir rungtyniavo 25 m bei 50 m nugara rungtyse. Mokiniai pasiekę geriausius rezultatus buvo apdovanoti medaliais ir taurėmis, o visi dalyviai saldžiomis dovanėlėmis. Mažiausiems plaukikams apdovanojimus įteikė kandidatė į plaukimo meistrus Ugnė Takuševičiūtė.
Sportas | 2 MIN.
0
„Šiaulių-Vilmers“ (8-3) krepšininkės į Naujuosius metus žengs turėdamos „Open Smart Way MLKL“ šešių laimėtų mačų seriją. Aurimo Andrušaičio merginos Rokiškyje 76:59 (17:9, 11:19, 29:17, 19:14) užtikrintai nugalėjo „MKK Panevėžį“ (1-11).
Sportas | 3 MIN.
0


Šiauliai
Radviliškis
Artėjant šventoms Kalėdoms Naujojo Šiaulių trečiojo amžiaus universiteto studentai pritarė dekano Rimanto Daugino pasiūlymui surengti gerumo akciją. Juk Adventas – laukimo ir gerų darbų metas. Šios akcijos tikslas – pasidalinti šventine nuotaika, nuoširdžiu dėmesiu ir bendryste su tais, kuriems ypač svarbus žmogiškas ryšys. Parodyti, kad jie nėra pamiršti ir svarbūs mūsų bendruomenei.
Kultūra | 4 MIN.
0
Spalio 24 dieną Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijos 7–8 klasių mokiniai, vadovaujami gamtos mokslų mokytojų, dalyvavo Nacionaliniame aplinkos apsaugos egzamine. Ši iniciatyva puikiai dera su progimnazijos siekiu puoselėti atsakingą požiūrį į aplinką – mokykla aktyviai dalyvauja įvairiuose „Tvarios mokyklos“ projektuose, skatindama mokinius kurti prasmingus pokyčius savo kasdienybėje.
Jaunimas | 2 MIN.
0
Šiauliai
Šiauliai
Respublikinės Šiaulių ligoninės Naujagimių skyrius sulaukė reikšmingos paramos iš Neišnešiotų naujagimių asociacijos „Ankstukai“ — dovanos, kurios tiesiogine prasme suteikia šilumos, saugumo ir palengvina kasdienę slaugą patiems mažiausiems pacientams.
Sveikata | 3 MIN.
0
„Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) pirmadienį Šiaulių mieste ir rajone atlieka baigiamuosius apsaugų apuokams montavimo darbus ant elektros linijų atramų. Tam, kad būtų spėta apsaugas sumontuoti iki švenčių, vienu metu dirba 20 žmonių.
Gamta | 4 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Šiemet šventinis laikotarpis dovanoja ilgiau trunkantį laisvadienių laikotarpį, todėl natūralu, kad daug gyventojų savo namus paliks ilgesniam laikui – išvyks pas artimuosius, keliaus arba tiesiog praleis daugiau laiko ne namuose. Apsaugos ekspertai ir policija įspėja: būtent tokios dienos tampa aktyviu sezonu vagims, kurie pastaruoju metu elgiasi įžūliau ir veikia žaibiškai. Prie dažnesnių incidentų prisideda ir gyventojų šventinė skuba bei išsiblaškymas.
Namai | 5 MIN.
0
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0

Alytus
Lietuva
Lietuvos nacionalinis muziejus jau kelerius metus kuria edukacines veiklas kartu su įvairiomis bendruomenėmis. Ši istorija, prasidėjusi dar 2023 metais, virto kur kas daugiau nei socialinės atsakomybės įgyvendinimu. Ji tapo prasminga draugyste tarp muziejaus, vaikų su negalia bei jų tėvų ir globėjų asociacijos „Mirabilia“ ir Kotrynos – jaunos moters, gyvenančios Alytuje, turinčios cerebrinį paralyžių, kuri sėdėdama vežimėlyje drąsiai veda ekskursijas lankytojams.
Veidai | 5 MIN.
0
„Man atrodo, tai buvo juodžiausias etapas mano gyvenime, nes byrėjo tiek šeima, tiek grupėje skandalai, nesutarimai. Atrodė, kad tai niekada nesibaigs, kad nėra šviesos tunelio gale, ir tu turi tiesiog susirinkti save į vieną vietą ir ieškoti sprendimų“, – taip pirmadienio vakarą LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ prabils dainininkė, grupės „Šeškės“ narė Ingrida Martinkėnaitė.
Veidai | 4 MIN.
1


Lietuva
Lietuva
Gruodžio dvidešimt antroji – 356-oji metų diena (pirmoji 51-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 10 dienų.
Horoskopai | 4 MIN.
0
Gruodžio 22–28 d. – sąmoningumas vietoje skubėjimo.
Horoskopai | 7 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Gruodžio dvidešimt antroji – 356-oji metų diena (pirmoji 51-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 10 dienų.
Horoskopai | 4 MIN.
0
Gruodžio 22–28 d. – sąmoningumas vietoje skubėjimo.
Horoskopai | 7 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Kiaulės liežuvis – išraiškingo skonio, nebrangus patiekalas, kurį lietuviai dažniausiai valgo vieną, su majonezu ar garstyčiomis. Tačiau pakanka vos keleto gudrybių ir maistingas bei sotus kiaulės liežuvis gali tapti tikru virtuvės atradimu. „Maximos“ maisto gamybos technologas dalijasi keletu patarimų, kaip liežuvį paversti išskirtiniu šventiniu patiekalu.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Kiekviena šeima turi savo Kūčių stalo patiekalų tradicijas – vieniems tai silkė su svogūnais, keptas karpis, o kiti šventinės vakarienės neįsivaizduoja be lašišos. Nors receptai skiriasi, visus vienija bendras ingredientas – žuvis. Žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi patarimais, į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvį bei jūros gėrybes ir siūlo išbandyti abejingų nepaliksiantį nebrangų receptą, kuris puikiai tiks ir Kūčių vakarienei.
Virtuvė | 5 MIN.
0