REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2023 m. Balandžio 13 d. 18:39

Nesuvokiamas žiaurumas: Kelmės rajono ūkininkas į mišką išvežė ir paliko nugaišti karvę

Kelmė

Etaplius.LTŠaltinis: BNS


264321

Kelmės rajone Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) pareigūnams teko užmigdyti miške rastą leisgyvę karvę, pradėtas tyrimas dėl ūkininko galimo žiauraus elgesio su gyvūnu.

Kaip ketvirtadienį pranešė tarnyba, pareigūnai rado įrodymų, kad ūkininkas anksčiau galėjo panašiai atsikratyti mažiausiai dar vienu gyvuliu.

Šią savaitę VMVT Šiaulių departamentas gavo pranešimą, kad vietos ūkininkas galimai į mišką nugabeno karvę ir paliko ją ten nugaišti. Nuvykę į vietą VMVT inspektoriai, kartu su policijos pareigūnais surado leisgyvį gyvūną.

Veterinarai, padėti jau nebegalėjo, todėl karvę teko nugaišinti.

Pasak tarnybos, ūkininko atžvilgiu pradėtas tyrimas, jam gresia atsakomybė už žiaurų elgesį su gyvūnais.

Kaip teigė VMVT Šiaulių departamento direktorė Daiva Kazlauskienė, leisgyvis gyvūnas į mišką, manoma, buvo atvilktas traktoriumi ir paliktas likimo valiai.

„Miške aptikome ir dar vieno gyvūno kaulus, manome, kad ūkininkas tokiu būdu atsikratė daugiau nei vienu savo gyvūnu. Mūsų duomenimis asmuo ūkyje laikė daugiau kaip 20 karvių, pieną tiekė vartotojams“, – pranešime tvirtino D. Kazlauskienė.

Pasak jos, patikrinus minėtam asmeniui priklausantį ūkį, inspektoriai aptiko daugybę gyvūnų ženklinimo, sveikatingumo bei higienos pažeidimų.

Tarnyba dėkoja gyventojams, pranešusiems apie pažeidimus.

VMVT primena ūkininkams apie pareigą rūpintis savo gyvūnų sveikatingumu bei gerove – garantuoti jiems veterinarinę priežiūrą, tinkamas laikymo sąlygas. Taip pat ūkinių gyvūnų laikytojams svarbu žinoti, kad nugaišus gyvūnui, ne vėliau kaip per 24 valandas jie turi apie tai pranešti patvirtintai, gaišenas turinčiai teisę tvarkyti įmonei bei nurodyti ūkinių gyvūnų laikytojo pavadinimą ar vardą ir pavardę, gyvūno rūšį, laikymo vietos (bandos) kodą, adresą, kitus duomenis.

VMVT nuotr.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA