Virtuvė | 7 MIN.

Miško paklotėje jau šmėžuoja voveraitės: ką auksaspalvis grybų pigmentas išduoda apie maistines savybes?

Etaplius.lt
2023 m. rugpjūčio 8 d. 19:38
closeup-chanterelle-mushrooms-wooden-surface_181624-31523

Miško derlius, prisirpinęs daugelį vitaminais gausių uogų, pradeda užderėti grybais – akį greitai patraukia samanose geltonuojančios voveraitės. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, šio grybo spalva žymi ypatingą maistinę savybę.

Pasak „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, voveraitės ypatingos dar ir tuo, jog jos priklauso vienintelei miško grybų rūšiai, kuri parduotuvių lentynas pasiekia tiesiai iš mūsų gamtos. Nepraleiskite progos pasimėgauti šių grybų sezonu bei pasigaminti kvapnų grikių rizotą su vištiena ir voveraitėmis.

Puikus augalinių baltymų, vitaminų bei mineralų šaltinis 

Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė kviečia nepraleisti progos ir pastebėjus, jog miškuose ar prekybos centruose atsirado voveraičių, įtraukti jas į savo vasaros bei rudens valgiaraštį: „Voveraitės – maisto produktas, žmonių valgomas jau nuo ankstyvųjų amžių. Ilga grybų vartojimo istorija rodo, kad tai – neabejotinai sveikatai palankus maistas. Šie grybai itin aromatingi, o skleidžiamas kvapas skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą. Tokiu būdu organizmas paruošiamas pradėti virškinimo sistemos darbą.“ 

Pasak ekspertės, voveraitėse yra mažai riebalų bei daug vertingų medžiagų, tokių kaip skaidulos bei mikroelementai. „Grybuose galime rasti B grupės vitaminų, taip pat vitamino E, D, geležies, kalcio, kalio, magnio, fosforo ir kitų mineralų. Be to, voveraičių spalva žymi, kad jose yra betakaroteno. Grybus galime laikyti ir puikiu baltymų šaltiniu, tad juo vartoti reikėtų tiek visavalgiams, tiek gyvūninės kilmės produktų atsisakiusiems žmonėms“, – teigia dr. E. Gavelienė.

Reikalingas tam tikras virškinimo fermentas

Gydytoja dietologė pažymi, kad grybai nėra visų organizmui priimtinas maistas: „Tiems, kuriems trūksta grybų virškinimui reikalingo fermento trechalazės, taip pat tiems, kam pasireiškia alergija grybams, turėtų atsisakyti šio maisto produkto. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad grybuose gausu skaidulų, todėl suvalgius didesnį kiekį, kai kuriems žmonėms gali pasireikšti diskomfortas pilvo srityje. Tokiu atveju reikėtų mažinti suvalgomų grybų porciją.“

Specialistė pažymi, kad voveraičių ruošimas su kaloringais spirgučių, sviesto, grietinės ar grietinėlės padažais reikalauja saikingo valgymo. „Tradicinį bulvių su šviežių voveraičių padažu patiekalą geriau rinktis pietums, o ne vakarienei“, – priduria dr. E. Gavelienė. 

Tinkamas voveraičių paruošimas

O. Suchočeva teigia, kad voveraitės – ypatingas maisto produktas dėl savo kvapnaus aromato ir švelnaus skonio: „Vis dėlto, svarbu nusimanyti voveraičių paruošime, nes kitaip jos gali sutrupėti ir sukežti gamybos proceso metu.“ 

Maisto gamybai ekspertė pataria rinktis šviežias voveraites, kurios yra tvirtos, stambios, be jokių pelėsio ar gedimo požymių: „Ieškokite ryškių spalvų grybų – nuo geltonos iki oranžinės. Taip pat švelniai nuvalykite nešvarumus ir likučius minkštu šepetėliu arba popieriniu rankšluosčiu. Venkite gausiai plauti vandeniu, nes voveraitės gali sugerti drėgmę, o tai pakenks jų tekstūrai bei skoniui. Paskui nupjaukite kietąsias arba sumedėjusias stiebų dalis ir jas išmeskite. Jei voveraitės didelės, jas galite supjaustyti mažesniais gabalėliais, kad jas būtų lengviau paruošti.“

Kadangi voveraitės pasižymi subtiliu skoniu, geriausia naudoti švelnius prieskonius, kurie neužgožtų jų skonio. „Druska, pipirai, česnakai, čiobreliai ir petražolės yra puikus pasirinkimas. Taip pat galite jas derinti su tokiais ingredientais kaip grietinėlė ar svogūnai, kad dar labiau sustiprintumėte jų skonį“, – rekomenduoja O. Suchočeva. 

Asortimente – Lietuvos miškuose užaugusios voveraitės

Prekybos centrus pasiekia Lietuvos miškuose užaugusios voveraitės. Šviežias jų derlius į parduotuves atkeliauja vasarą ir rudens pradžioje, kol grybai auga miškuose. „Voveraitės – vienintelė miško grybų rūšis, kuri mūsų parduotuvių lentynas pasiekia tiesiai iš gamtos, todėl tai visiškai natūralus produktas“, – sako O. Suchočeva ir priduria, kad pasibaigus voveraičių sezonui, parduotuvėse jų galima įsigyti džiovintų arba marinuotų. 

Renkantis šviežias voveraites prekybos centruose ekspertė pataria atkreipti dėmesį į jų spalvą: „Voveraičių spalvos ryškumas ir atspalvis priklauso nuo sąlygų, kuriomis grybas augo. Drėgnesnėje miško vietoje augęs grybas bus sodresnio atspalvio, o sausesnėje – šviesesnio. Vis dėlto, grybo spalva neturėtų pereiti į rudumą. Tai – senumo požymis.“

RECEPTAS

Apkepta viščiukų šlaunelių mėsa su grikiais ir grybais

Ingredientai:

Viščiukų šlaunelių mėsos juostelės 500 g;

Maltas mairūnas (2 šaukšteliai);

Čiobreliai (1 šaukštelis);

Grybų mišinys 400 g;

Šviežios voveraitės 100 g;

Svogūnas 0.5 vnt.;

Česnakas 1 vnt.;

Alyvuogių aliejus (3 šaukštai);

Šviežių prieskoninių žolelių šakelės pagal skonį;

Vištienos sultinys 750 ml;

Sojų padažas (3 šaukštai);

Nevirtos grikių kruopos 200 g;

Tarkuotas parmezanas patiekimui 50 g.

Paruošimas: 

  1. Viščiukų šlaunelių mėsos juosteles supjaustykite kubeliais, paskaninkite druska ir pipirais, puse džiovintų prieskoninių žolelių – mairūnu ir čiobreliu. Kol kas mėsą atidėkite į šalį. 

  2. Grybus kruopščiai nuvalykite ir nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. 

  3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnaką (2 skilteles) taip pat.

  4. Nedideliame prikaistuvyje sultinį užvirinkite su sojų padažu ir likusiomis prieskoninėmis žolelėmis. 

  5. Pasiruoškite troškintuvą, kurio talpa maždaug 4 litrai. 

  6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ˚C. 

  7. Didelėje, gilioje keptuvėje pakaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite susmulkintus svogūnus ir pakepinkite apie 5 minutes.

  8. Suberkite susmulkintą česnaką ir suverskite vištienos gabaliukus.

  9. Apkepkite mėsą iš visų pusių maždaug 2–3 minutes ir sukrėskite į troškinimo indą. 

  10. Į tą pačią keptuvę suverskite voveraites ir supilkite likusį 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.

  11. Įberkite druskos, pipirų ir kepkite pamaišydami 2–3 minutes. 

  12. Tada grybus sukrėskite į troškintuvą prie vištienos.

  13. Į troškintuvą suberkite sausas grikių kruopas, viską sumaišykite, paskaninkite druska ir pipirais. Pridėkite susmulkintų šviežių prieskoninių žolelių (mairūnų, čiobrelių) ir sumaišykite. 

  14. Ant viršaus supilkite likusį verdantį sultinį, uždenkite aliuminio folija ir pašaukite į iki 180 ˚C įkaitintą orkaitę 30-čiai minučių. 

  15. Ištraukite troškintuvą iš orkaitės, nuimkite aliuminio foliją ir apibarstykite patiekalą tarkuotu parmezanu. 

  16. Galite patiekti su mėgstamomis salotomis ir natūraliu jogurtu.

Skanaus!


Kelmė
Kelmės rajone dėl tikimybės apgadinti kelius apribojamas sunkiasvorių transporto priemonių eismas
Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2025 m. gruodžio 8 d. įsakymu Nr. A-961 apribojamas sunkiasvorio krovininio transporto (krovininių automobilių, miškovežių, traktorių), kurio bendroji masė daugiau kaip 8 tonos, eismas Kelmės rajono vietinės reikšmės keliais siekiant apsaugoti juos polaidžio metu nuo sugadinimo nuo 2025 m. gruodžio 9 d. iki 2026 m. gegužės 1 d.
Gatvė | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Artėjant šventėms bulvės išlieka vienu populiariausių ir universaliausių produktų, kurį lietuviai renkasi tiek kasdienai, tiek kalėdiniam stalui. Bulves lietuviai naudoja tiek gaminant paprastus, tradicinius garnyrus, įvairiausius troškinius, apkepus ir, žinoma, baltą mišrainę, kuri yra neatsiejama žiemos švenčių stalo dalis. Ši daržovė vertinama dėl paprastumo, pigumo ir sotumo. Be to, ji gali ilgai stovėti šaldytuve, todėl nereikia jaudintis dėl greito suvartojimo laiko.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Antroji gruodžio savaitė žada būti rami ir palanki. Astrologai dalijasi patarimais, kurie padės per šias septynias dienas sustiprinti sėkmę. Laikydamiesi kelių paprastų rekomendacijų, galėsite lengviau atskleisti savo potencialą.
Horoskopai | 5 MIN.
1
Lietuva
Pakruojis
Japoniją pirmadienį supurtė smarkus žemės drebėjimas. Požeminių smūgių stiprumas siekė 7,6 balo. Institucijos prie Aomorio prefektūros krantų paskelbė cunamio pavojų, praneša agentūra „Reuters“.
Pasaulis | 2 MIN.
0
Įvyko Pakruojo rajono savivaldybės visuomenės aplinkosauginio švietimo projektų vertinimo komisijos posėdis. Šios komisijos narės – administracijos Aplinkos apsaugos ir komunalinio ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Austėja Zamokaitė, Aplinkos apsaugos ir komunalinio ūkio skyriaus teisininkė Edita Kriukienė, Apskaitos skyriaus vedėja Rasa Bagdonienė, Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Valantinaitė-Krikščiūnė ir komisijos pirmininkė vicemerė Simona Lipskytė išnagrinėjo ir įvertino 19 pateiktų paraiškų, skirtų aplinkosauginio švietimo veikloms rajone įgyvendinti.
Aktualijos | 2 MIN.
0

Kalėdų gidas | 2 MIN.
0
Kalėdų gidas | 2 MIN.
0

Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda su Estijos, Suomijos, Airijos, Latvijos, Lenkijos ir Švedijos vadovais bendru laišku kreipėsi į Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininką António Costą ir Europos Komisijos (EK) pirmininkę Ursulą von der Leyen, išreikšdami tvirtą palaikymą kuo skubiau įgyvendinti EK pasiūlymą dėl reparacijų paskolos Ukrainai, pasitelkiant įšaldytus Rusijos aktyvus.
Lietuva | 2 MIN.
2
Dėl iš Baltarusijos plūstančių kontrabandinių balionų krizės Vyriausybė planuoja skelbti ekstremalią situaciją visoje šalyje.
Lietuva | 3 MIN.
0

Radviliškis
Šiauliai
Radviliškio rajono savivaldybės taryba praėjusiame posėdyje vienbalsiai pritarė taikos sutarties pasirašymui tarp Savivaldybės ir Radviliškio Švenčiausios Mergelės Marijos Gimimo parapijos. Šis sprendimas padėjo tašką daugiau nei penkiolika metų besitęsiančioje istorijoje dėl Socialinių paslaugų centro pastato nuosavybės ir naudojimo.
Politika | 4 MIN.
0
Spalio pabaigoje Šiauliuose viešėjusi Estijos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Kaili Terras atvyko oficialiu vizitu. Diplomatė ir jos komanda susitiko su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku ir vicemeru Justinu Švėgžda, susitikime taip pat dalyvavo Estijos garbės konsulas Šiauliuose Gintaras Sluckus.
Politika | 3 MIN.
1

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Lietuva
Pasaulis
Japoniją pirmadienį supurtė smarkus žemės drebėjimas. Požeminių smūgių stiprumas siekė 7,6 balo. Institucijos prie Aomorio prefektūros krantų paskelbė cunamio pavojų, praneša agentūra „Reuters“.
Pasaulis | 2 MIN.
0
Pirmadienį Volodymyras Zelenskis atvyko į Londoną, pranešė Ukrainos prezidento kanceliarija.
Pasaulis | 3 MIN.
0


Šiauliai
Radviliškis
Dar vos prieš dešimtmetį frazė „globali karjera“ Lietuvos kontekste buvo beveik išskirtinai siejama su vienu miestu – Vilniumi. Norint dirbti su tarptautiniais klientais, gauti vakarietišką atlyginimą ir kopti karjeros laiptais, persikėlimas į sostinę buvo neišvengiamas. Tačiau šiandien situacija – kitokia. Skaitmeninė transformacija, pandemijos įtvirtintas nuotolinis darbas ir naujas įmonių požiūris į talentų paiešką leidžia Alytui, Šiauliams ar Panevėžiui tapti ne tik patogaus gyvenimo, bet ir pasaulinio lygio karjeros centrais.
Verslas | 5 MIN.
0
Gruodžio 5 dieną Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis kartu su Statybos ir viešosios tvarkos skyriaus vedėju Gintautu Viču lankėsi prie Šeduvos baigiamoje statyti UAB „JPackaging“ gamykloje. Vizito metu su įmonės vadovais aptarta statybų eiga, darbų sparta ir iššūkiai, kurie dar lieka iki starto.
Verslas | 3 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Šiandien Šiaulių apygardos teismas paskelbė sprendimą civilinėje byloje dėl Šiaulių universalios arenos remonto darbų. Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros prokuroro, ginančio viešąjį interesą, ieškinys tenkintas visiškai.
Kriminalai | 3 MIN.
1
Sekmadienio popietę Šiaulių rajone darbavosi išminuotojai. Jiems teko saugiai susprogdinti pavojų kėlusį rastą sprogmenį.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Kelmė
Pakruojis
Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2025 m. gruodžio 8 d. įsakymu Nr. A-961 apribojamas sunkiasvorio krovininio transporto (krovininių automobilių, miškovežių, traktorių), kurio bendroji masė daugiau kaip 8 tonos, eismas Kelmės rajono vietinės reikšmės keliais siekiant apsaugoti juos polaidžio metu nuo sugadinimo nuo 2025 m. gruodžio 9 d. iki 2026 m. gegužės 1 d.
Gatvė | 2 MIN.
0
Atnaujinama rajono kelių ir gatvių infrastruktūra – Bardiškių kaime (Žeimelio sen.) sutvarkyta Vytauto Didžiojo gatvė.
Gatvė | 2 MIN.
0
Klaipėda
Klaipėda
Klaipėdos rajone pirmadienio rytą susidūrė lengvasis automobilis ir kelininkų transporto priemonė, per avariją, pirminiais duomenimis, nukentėjo trys žmonės. Eismo nelaimė įvyko kelininkams atvykus likviduoti anksčiau įvykusių avarijų padarinių, kai buvo partrenkti du šernai.
Gatvė | 3 MIN.
0
Pirmadienio rytą pranešta apie eismo įvykį Klaipėdos rajone.
Gatvė | 2 MIN.
0

Šiauliai
Joniškis
„Šiaulių“ krepšinio klubas praneša apie nutrauktą bendradarbiavimą su Camu Reddishu. Rugsėjį į Lietuvą atvykęs puolėjas dėl asmeninių priežasčių priėmė sprendimą grįžti į JAV. Sutartis su krepšininku nutraukta abipusiu sutarimu, klubui išsaugojant numatytas išpirkos garantijas.
Sportas | 2 MIN.
0
Joniškio rajono savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas premijoms gauti už aukštus pasiekimus sporto, kultūros ir meno srityse.
Sportas | 2 MIN.
0


Šiauliai
Pakruojis
Nors Lietuvoje vis daugiau kalbama apie pagalbą stiprinant savo psichikos sveikatą, daugelis žmonių vis dar sunkiai orientuojasi psichikos sveikatos specialistų įvairovėje. Ką pasirinkti: psichiatrą, psichoterapeutą, psichologą? O gal meno terapeutą? Pasak meno (dramos) terapeutės Eglės Pikšrytės, tam, kad žmogus apskritai ieškotų pagalbos, jis pirmiausia turi žinoti, į ką kreiptis.
Veidai | 7 MIN.
0
Gruodžio 2 dieną Pakruojo kultūros centre duris atvėrė tradicinė paroda „Po angelo sparnu“. Paroda organizuota jau 19-ąjį kartą, o šiuo metu čia eksponuojami skulptoriaus Eduardo Tito medžio darbai ir Laimutės Veličkienės dailės studijos paveikslai.
Kultūra | 2 MIN.
0
Radviliškis
Šiauliai
Gruodžio 13 dieną 14 valandą Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro istorijos muziejuje (Radviliškio r.) vyks adventinė popietė „Šventoji naktis“ su Kauno styginių kvartetu ir aktore Inesa Paliulyte. Programos atlikėjai kviečia didžiųjų metų šventes pasitikti prasmingais apmąstymais.
Kultūra | 3 MIN.
0
Laidos „Moterims 45+“ pašnekovė – moteris, kurios istorija yra tarsi veidrodis daugeliui iš mūsų.
Veidai | 2 MIN.
1


Lietuva
Lietuva
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0
Šiandien vos keliais paspaudimais telefono ekrane technologijos tvarko namus, reguliuoja šildymą ir apšvietimą bei apsiperka. Inovacijos ir dirbtinis intelektas yra integruojamas net į buitinės technikos prietaisus, pavyzdžiui, šaldytuvus. Technologinės naujovės leidžia palengvinti jų priežiūrą, su kuria susiję nemažai mitų. Kokie jie ir ar juose yra bent krislas tiesos?
Namai | 5 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Nors Lietuvoje vis daugiau kalbama apie pagalbą stiprinant savo psichikos sveikatą, daugelis žmonių vis dar sunkiai orientuojasi psichikos sveikatos specialistų įvairovėje. Ką pasirinkti: psichiatrą, psichoterapeutą, psichologą? O gal meno terapeutą? Pasak meno (dramos) terapeutės Eglės Pikšrytės, tam, kad žmogus apskritai ieškotų pagalbos, jis pirmiausia turi žinoti, į ką kreiptis.
Veidai | 7 MIN.
0
Laidos „Moterims 45+“ pašnekovė – moteris, kurios istorija yra tarsi veidrodis daugeliui iš mūsų.
Veidai | 2 MIN.
1


Lietuva
Lietuva
Artėjant šventėms bulvės išlieka vienu populiariausių ir universaliausių produktų, kurį lietuviai renkasi tiek kasdienai, tiek kalėdiniam stalui. Bulves lietuviai naudoja tiek gaminant paprastus, tradicinius garnyrus, įvairiausius troškinius, apkepus ir, žinoma, baltą mišrainę, kuri yra neatsiejama žiemos švenčių stalo dalis. Ši daržovė vertinama dėl paprastumo, pigumo ir sotumo. Be to, ji gali ilgai stovėti šaldytuve, todėl nereikia jaudintis dėl greito suvartojimo laiko.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Unikalaus balso kūrėja ir atlikėja Rūta MUR pristato naują singlą „Viskas bus gerai“ – jautrią dainą apie išsiskyrimą, žmogiškas klaidas ir vidines audras, kurias kartais tenka išgyventi.
Laisvalaikis | 3 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Antroji gruodžio savaitė žada būti rami ir palanki. Astrologai dalijasi patarimais, kurie padės per šias septynias dienas sustiprinti sėkmę. Laikydamiesi kelių paprastų rekomendacijų, galėsite lengviau atskleisti savo potencialą.
Horoskopai | 5 MIN.
1
Gruodžio 8-oji – Švč. Mergelės Marijos nekalto prasidėjimo šventė.
Horoskopai | 4 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Artėjant šventėms bulvės išlieka vienu populiariausių ir universaliausių produktų, kurį lietuviai renkasi tiek kasdienai, tiek kalėdiniam stalui. Bulves lietuviai naudoja tiek gaminant paprastus, tradicinius garnyrus, įvairiausius troškinius, apkepus ir, žinoma, baltą mišrainę, kuri yra neatsiejama žiemos švenčių stalo dalis. Ši daržovė vertinama dėl paprastumo, pigumo ir sotumo. Be to, ji gali ilgai stovėti šaldytuve, todėl nereikia jaudintis dėl greito suvartojimo laiko.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Kiauliena jau seniai yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Tai mėsa, kurią pirkėjai renkasi ne tik dėl jos skonio, bet ir dėl patrauklios kainos bei gausybės paruošimo būdų. Kiaulienos mentė, laikoma viena universaliausių ir sultingiausių dalių, ypač tinkama tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams.
Virtuvė | 4 MIN.
0